Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2009. június 17. - 11:44

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 17. - 11:09

Írta 2009. június 14. - 23:14

a mavicrõl könnyebb leszedni a gumit.Sun DS1XC felnivel valakinek tapasztalata? Hegesztéssel illesztett, duplafalú, de mégis olcsó. Mi a buktató? Gyenge az anyaga?
én inkább tennék mellé 400 Ft-ot és vennék egy 317-est.
de ez személyes vélemény, nem kell elfogadni!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. június 14. - 21:06

Írta 2009. június 14. - 20:05

Meg is rendeltem a kereket,Mach1 MX 'V',hátul B+ Travel disc agy,elöl Novatec DO41SB Light,kíváncsi vagyok rá,milyen érzés lesz ezzel tekerni:)
Írta 2009. június 14. - 19:54

Elõl 2 hátul 3 tökéletes lesz.32 küllõs kereket 2 vagy 3 keresztesre fûzessek?Esetleg elöl 2 hátul 3?Nem vagyok nehéz,és majd kipróbálnám terepen is.Ja és 1.8-as külõkkel fogom majd csináltatni:)
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. június 14. - 19:53

Írta 2009. június 14. - 18:34

Ez a kerékszett ennyiért jó, vagy csináljak egyet/keressek mást?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. június 14. - 11:41

aerolight-ról sajna nincsNem azt mondom, hogy gyengébb hanem azt hogy rugalmasabb(elvileg tényleg erõsebb a revo).És ez a rugalmasság hatványozottan igaz a 28"os keréknél.
Lehet félreértettél de 29er bringához kéne a kerék.
Aerolightról nincs tapsztalatod?
Tényelg Te hány keresztre fûzted a revoval?

revoval meg comp-pal vannak fûzve a kerekek.
nem érzem, hogy rugalmasabb lenne a revo-val fûzött.
3 keresztre van fûzve amúgy, nekem is tárcsás és nem akartam vacakolni vele, hogy elöl félradiálisra fûzessem.
akkor még kintrõl kellett rendelni a küllõket, nem mertem bekockáztatni, hogy esetleg nem jó méretet kérjek

ha merev kereket akarsz, akkor a mavic gyáriak közt keresgélj!
én mondjuk az épített kerekek pártján vagyok, mert ott egyszerûbb az egyes alkotóelemek cseréje. (pl. nemrég összehajtogattam a felnim, 2-3 nap múlva már ki volt cserélve, míg egy gyári keréknél nem tudom mennyi lehet az átfutási ideje...)
Írta 2009. június 14. - 11:28

nem hiszem, hogy egy kicsit is gyengébb lenne a revolution, mint mondjuk a comp.
azt hülyeség, hogy nem lenne jó 26"os tárcsás kerékhez. 2 éve használok ilyen küllõvel fûzött kereket, nem kevés kilométert megyek -versenyeken is- és semmi baja nincs.
el kell döntened, hogy könnyû vagy olcsó kereket akarsz. és ha könnyû, akkor zsebbe kell nyúlni, meg kell venni a legkönyebb (revo) küllõket meg a legkönyebb felnit... vagy spórolni és venni közepes nehéz felnit meg olcsó comp küllõket...
Nem azt mondom, hogy gyengébb hanem azt hogy rugalmasabb(elvileg tényleg erõsebb a revo).És ez a rugalmasság hatványozottan igaz a 28"os keréknél.
Lehet félreértettél de 29er bringához kéne a kerék.
Aerolightról nincs tapsztalatod?
Tényelg Te hány keresztre fûzted a revoval?
Írta 2009. június 14. - 11:03

nem hiszem, hogy egy kicsit is gyengébb lenne a revolution, mint mondjuk a comp.Nagy kerékhez(28as) a Revo-t nem nagyon ajánlották, sõt nekem többen mondták, hogy a 26os tárcsás kereket sem érdemes avval fûzni.
Most a comp és az aerolight közt vacilálok.
azt hülyeség, hogy nem lenne jó 26"os tárcsás kerékhez. 2 éve használok ilyen küllõvel fûzött kereket, nem kevés kilométert megyek -versenyeken is- és semmi baja nincs.
el kell döntened, hogy könnyû vagy olcsó kereket akarsz. és ha könnyû, akkor zsebbe kell nyúlni, meg kell venni a legkönyebb (revo) küllõket meg a legkönyebb felnit... vagy spórolni és venni közepes nehéz felnit meg olcsó comp küllõket...
Írta 2009. június 14. - 08:18

Kandúr:
esetleg DT Revo küllõk? azok 2-1,5-2-es méretben vannak.
az ötleted jó, hogy elöl félradiális, szerintem a 2 keresztre fûzött verzió se lesz rossz. de súlyban nem nyersz vele érdemben.
a SUN DS felni sem a legkönnyebb, ha jól sejtem. viszont ha onnan még könnyíteni akarsz, akkor mélyebben kell zsebbe nyúlni.
Nagy kerékhez(28as) a Revo-t nem nagyon ajánlották, sõt nekem többen mondták, hogy a 26os tárcsás kereket sem érdemes avval fûzni.
Most a comp és az aerolight közt vacilálok.
Írta 2009. június 14. - 08:15

szerezz egyet olcsón, küllõt tudsz venni az itthoni forgalmazónál. hosszabb távon sztem jobban megéri, mint fûzetni
Ha 50-60 körül kapnék hátsókereket vennék, de ilyen nem hiszem hogy lenne.
Hátsó agyam meg már van, egy DT.
Írta 2009. június 14. - 07:37

esetleg DT Revo küllõk? azok 2-1,5-2-es méretben vannak.
az ötleted jó, hogy elöl félradiális, szerintem a 2 keresztre fûzött verzió se lesz rossz. de súlyban nem nyersz vele érdemben.
a SUN DS felni sem a legkönnyebb, ha jól sejtem. viszont ha onnan még könnyíteni akarsz, akkor mélyebben kell zsebbe nyúlni.
Írta 2009. június 13. - 23:51

szerezz egyet olcsón, küllõt tudsz venni az itthoni forgalmazónál. hosszabb távon sztem jobban megéri, mint fûzetniGondoltam rá csak picit drága, ebayen meg nem nagyon van.Meg nehéz hozzá küllõt szereni.
Írta 2009. június 13. - 21:54

sztem vegyél egy c29ssmaxot. könnyû, merev, és nincs vele gond, hogy milyen küllõvel fûzzed.
Gondoltam rá csak picit drága, ebayen meg nem nagyon van.Meg nehéz hozzá küllõt szereni.
Írta 2009. június 13. - 21:06

Írta 2009. június 13. - 19:49

Lenne pár kérdésem keréképítéssel kapcsolatban: szóval én egy 29er-hez(28"os) sztnék hátsó kereket építeni viszonylag könnyûre.Agyból dt vagy BTS lenne, felnibõl ds2 vagy equializer(23).A küllõkkel vagyok gondban a 2mm-es DT az tuti jó merev kerket eredményezne, csak picit nehéz(ilyenem már van..).Mi a véleményetek a DT Compról(2-1,8-2) vagy az Aerolightról?Melyik a merevebb?Gondolom a 2es küllõ mindegyiket veri merevségben.A másik 5letem, hogy 2 keresztre füzetném be a küllõket, ez szerintetek mennyit számít?
Ja és még egy ucccsó, hajtás felõli oldalt1, kereszt tárcsánál 2 kereszt kombináció milyen szerintetek???
Köszi a válaszokat!
:-)
Írta 2009. június 13. - 13:28