Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
2db Sun Double Track 16000 Ft.-
2db Sun Mag Intense 19000.-
Különbség 3000Ft.- két kerékre.
MEGÉRI!!!

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Két kerékre már elfogadható.:)
Bikemarket - XC717, XM719 - egyik se 14500,-Ft

a 3-as szériáról van tapasztalat?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A 15 peták a két kerékre értendõ és sajna van ennyi különbség. Én Mavicot néztem a 31x ami illesztett és 8500 körül van, a másik hegesztett 71x kerék pedig 14.500 kerül darabja. Ezért gondoltam, hogy ha egyszer már beruházok akkor legyen jó. De ha vannak más tapasztalatok akkor hajrá, én sem vagyok csõgazdag.

Két kerékre már elfogadható.:)
Bikemarket - XC717, XM719 - egyik se 14500,-Ft

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Mindebbõl messzemenõ következtetést nem érdemes levonni. Felni és felni között is van különbség, és azonos modellen belül is nagy a szórás. Az tény, hogy a legjobb felnik szinte kivétel nélkül hegesztett rögzítéssel készülnek, de nagyon jó illesztett felnik vannak.

Azonos jellemzõkkel bíró, egyazon márkájú illesztett és hegesztett felni között nincs 15e forintnyi árkülönbség, eltérõ jellemzõjû felnik összehasonlítása pedig nem életszerû. Arról már ne is beszéljünk, hogy 15e pénzért már jóféle hegesztett felnit lehet venni.

A 15 peták a két kerékre értendõ és sajna van ennyi különbség. Én Mavicot néztem a 31x ami illesztett és 8500 körül van, a másik hegesztett 71x kerék pedig 14.500 kerül darabja. Ezért gondoltam, hogy ha egyszer már beruházok akkor legyen jó. De ha vannak más tapasztalatok akkor hajrá, én sem vagyok csõgazdag.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali!

Jó, hogy írtad a tapasztalatot mert pont felnit vennék. Az olcsóbb illesztett a másik hegesztett. Sajna 15 petákkal drágább lesz de akkor ezek szerint megéri.

Mindebbõl messzemenõ következtetést nem érdemes levonni. Felni és felni között is van különbség, és azonos modellen belül is nagy a szórás. Az tény, hogy a legjobb felnik szinte kivétel nélkül hegesztett rögzítéssel készülnek, de nagyon jó illesztett felnik vannak.

Azonos jellemzõkkel bíró, egyazon márkájú illesztett és hegesztett felni között nincs 15e forintnyi árkülönbség, eltérõ jellemzõjû felnik összehasonlítása pedig nem életszerû. Arról már ne is beszéljünk, hogy 15e pénzért már jóféle hegesztett felnit lehet venni.

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

No csak okulásképpen.
Evittem a kerekeimet centirozni, de elhajtottak hogy nincs ebben semmi centiroznivaló. És tényleg, megmutatták hogy egy ekkora nyolcashoz még akkor sem nyulnának ha v-fékem lenne.
Keresve kutattam olcsón hegesztett felniket és kicseréltem mind a kettõt.
Láss csodát ma kipróbáltam a szokott lejtõn, és semmi!!!
Mindenbõl ugyan az került vissza, agyak,küllõk,felniszalag,belsõk,külsõk, csak a felni lett más, és megszûnt a probléma.
Csak azért írtam le hogy hátha segítek ezzel valakinek akinek hasonló problémája van.
Sun Double Track-ot cseréltem Sum Mag Intense-re.
Totál ugyan az csak hegesztett az illesztés!!!
Most örülök nagyon!!!
Hélóó Hélóó Jónapot! (kiscsillag)

Hali!

Jó, hogy írtad a tapasztalatot mert pont felnit vennék. Az olcsóbb illesztett a másik hegesztett. Sajna 15 petákkal drágább lesz de akkor ezek szerint megéri.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Sziasztok.
Van egy olyan problémám hogy ha lejtõn gurulok a bringámmal nagyon üt a kerék.
30 felett jelentkezik igazán, de 50 nél már annyira erõs hogy muszáj fékeznem.
Én arra gondolok hogy a felni illesztésénél van egy adag epoxigyanta gumó, és nyilván ez lehet az oka mert se 8as se tojás nincsen benne, és felemelt elsõ keréknél is mindíg az illesztés áll meg alul.
A kérdésem hogy ezt meg lehet oldani valahogy, vagy esetleg a hegesztéssel illesztett felni kiküszöböli ezt a problémát?
Vagy szokjam meg oszt ne szágúdozzak.

No csak okulásképpen.
Evittem a kerekeimet centirozni, de elhajtottak hogy nincs ebben semmi centiroznivaló. És tényleg, megmutatták hogy egy ekkora nyolcashoz még akkor sem nyulnának ha v-fékem lenne.
Keresve kutattam olcsón hegesztett felniket és kicseréltem mind a kettõt.
Láss csodát ma kipróbáltam a szokott lejtõn, és semmi!!!
Mindenbõl ugyan az került vissza, agyak,küllõk,felniszalag,belsõk,külsõk, csak a felni lett más, és megszûnt a probléma.
Csak azért írtam le hogy hátha segítek ezzel valakinek akinek hasonló problémája van.
Sun Double Track-ot cseréltem Sum Mag Intense-re.
Totál ugyan az csak hegesztett az illesztés!!!
Most örülök nagyon!!!
Hélóó Hélóó Jónapot! (kiscsillag)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Nemleszvelesemmibaj 2 év után cseréld le.

Köszi tittyman!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Nemleszvelesemmibaj 2 év után cseréld le.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Gumitopik?

Sorry! Elnéztem! :-(
Ott a pont!

Mea culpa, mea maxima culpa!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nincs szó semmilyen trükközésrõl. A Maxxis honlapja kissé hiányos az egyes modellváltozatok felsorolása tekintetében. Példát vehetnének a Schwalbe gyári oldaláról.

És akkor az OFF le is zárva.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???

Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.

Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?

Gumitopik?

A sebesség mindent megold.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???

Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.

Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Más.
Sziasztok.

A fölösleges fejlesztés jegyében felnit cseréltem, mert kihagyhatatlanul olcsón jutottam hozzá.
A régi DT 2mm-es acél küllõket fûztem vissza ám a viharvert acél küllõanyák helyett, DT alu küllõanyákat építettem be.
Sújos bringás vagyok de több mint kettõ éve semmi gondom nem volt a 32 küllõs kerekeimmel, vajon eztán lesz??
Vagy szarjak rá, ugyan úgy bírni fogják?
Akinek van tapasztalata a témában az légyszi válaszoljon.
Kösssz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Okés, kösz. Gondoltam, hogy egyforma, de biztos, ami biztos. Ezek szerint svájc ebbõl a szempontból sem akar Európához tartozni, mert valahol azt írták, hogy a European size nipple az 3.3.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha valakinek van 2 mm-es küllõhöz való DT alu nipplije és tolómérõje, tegye már meg, hogy megméri, hogy tudjam, hogy milyen küllõkulcs kell hozzá. De ha valaki tudja enélkül is, nekem az is jó.

3,2mm, ugyanakkora mint a réz.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha valakinek van 2 mm-es küllõhöz való DT alu nipplije és tolómérõje, tegye már meg, hogy megméri, hogy tudjam, hogy milyen küllõkulcs kell hozzá. De ha valaki tudja enélkül is, nekem az is jó.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Piros... Elmész te! :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Koca, a Hope Pro II hátsó agy súlya 298 gramm (konyhai digitális mérleg szerint) jah és piros színben :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Mi lehet az oka, hogy a Deore hátsó agyam fordulatonként kattan egyet, ha terheletlenül hátrafelé forgatom?
Soha nem ugyanannál a pontnál csinálja, és ha visszaforgatom egy kicsit, majd ismért áthalad ugyanazon a ponton, akkor nem csinálja.

Legegyszerûbb, ha szétszeded és megnézed, mi okozza a kattanást.

A robbantott ábrán tényleg a 17es számú a szabadonfutó, de nem értem, miért javasol mindenki komplett cserét. A tengelyt és a rajta lévõ cumókat kapd ki az agyból, aztán a 16ossal jelölt golyókat is. A zsírt töröld ki a jobb oldalról. A golyópálya peremén lennie kellene szemben két bevágásnak. Oda kell legyártani egy megfelelõ méretû laposvasat, és kitekereni az óramutató járásával megegyezõ irányban, mivel fordított menetes a cucc.
Bent valószínûleg 2×25db 3,05mm-es golyó fog várni, 2-3kalapács és egy rugó. Ha valamelyig golyó vagy kalapács eltört, az simán okozhat rendellenes kattogást. Ami kopott/törött, az minimális pénzbõl pótolható.
Fordított sorrendben össze is tudod rakni a racsnitestet, lényeg, hogy jól húzd meg a jobb csészét, nehogy idõközben kilazuljon. Másrészt a kalapácsok alá jobb nem zsírt kenni, mert ha beletapad, akkor nem fog normálisan reteszelni a cucc.