Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem ha azt megcsinalod akkor kellene melle egy edzokerek is. ahogy nezem v-feket hasznalsz, legalabb nem kell plusz tarcsa se
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

A kerékszett maga jó áron van, bár ez sem tartozik a könnyû kategóriába...

azzal járhatsz jól, ha kifogsz valamit az apróban, vagy magad veszed meg hozzá az alkatrészeket...
két agy kb 15e pénz, két normálisabb felni is 10-15, és még hozzá a küllõzés darabja 50-100 forintért... 64 küllõ esetén ez ugye 3200-6400ft

ez utóbbi esetben kicsit ugye drágább a dolog, viszont jó kerékszetted van, olyan komponensekbõl amit szeretnél...

ami olcsóbb, és esetenként jobb megoldás, hogy válogass az apróból...
(v- vagy tárcsafékes kellene?)

Tárcsafékes. Az a baj, fogalmam sincs, mi számít jónak. Pl. WTB SX24? Vagy Sunringlé Equalizer 23?
Dark Archon

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Azt gondoltam, hogy könnyebbek lesznek, és annak is fogom majd érezni õket.;) De mondjuk például ilyenre gondoltam, hogy valamivel "rugalmasabb" lesz-e?

Ja... még valami: én "részfész" vagyok, XCO-zok is, szóval versenyen azért sokat kapnak a kerekek. A testtömegem jelenleg 65kg. Érdemes lenne a mostani 105g-os AC agyat lecserélni a jól ismert AC 68 grammos "ceruzaagyra" radiális fûzéssel?
Nekem, amikor a 68 grammos aggyal versenyeztem, nem volt semmi bajom, aztán rossz lett benne a csapágy, de lehetett hozzá kapni(és még mindig lehet!), szóval azzal nem volt gond. Remélem azért még fogják árulni egy jó ideig. :)
Szóval most megint tökéletes állapotban van.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://piacter.bikem...=236943&cat=all
[...]Valami hátrányt éreznék, ha 2,0-1,5-2,0-s küllõk lennének a 2,0-sok helyett?[...]

Elõnyt éreznél (Sheldon Brown szerint is). Az én 2-1,8-2-es küllõs Mavic MA2 ráfos kerekeim érezhetõen könnyebb(nek tûnn)ek, mint egy hasonló biciklimen Mavic MA40 kerekek 2-es küllõkkel.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://piacter.bikem...=236943&cat=all
" Ultrakönnyû V fékes kerekek:
AM Classic agyak
DT revo 2-1,5-2 küllõk
alu küllõanyák
SUN Ufo felnik
gyz nélkül

Az elsõ kerék: 583 gramm
A hátsó kerék: 759 gramm
A szett súlya: 1342 gramm!!!!" (2., 4. kép)
Szóval... nekem van egy 1479g/páros(gyorszár nélkül) gyári American Classic kerékszettem. Ebben sima 2,0-s küllõk vannak. Ennyi tömeget lehet spórolni egy átfûzetéssel Revolution küllõkkel?
Valami hátrányt éreznék, ha 2,0-1,5-2,0-s küllõk lennének a 2,0-sok helyett?
Sõt... lehet, hogy az enyémnek kevesebb is lenne a tömege átfûzetve? Mert ugye ezek az AC felnik 350g-osak, a Sun UFO azért nincs ilyen súlyban... a hátsó agy ugyanaz, az elsõ meg gondolom nincs olyan súlyban, mint az én AC-m.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Kicserélik de az új sem lesz sokal jobb. Havernak már a 3. szabadonfutója van fent. (új XT-rõl beszélek és az XTRem is dettó olyan szar).

Nekem kicserélték gari alatt a 2-3 hónapos Zestyn. Valamikor átkerült a merevben, ott müxik hiba nélkül.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://www.remerx.cz...rim-road-aero/#
Szerintetek városi felhasználásra mehet? Lehet erre 32-es, vagy annál kicsit szélesebb külsõt tenni? [...]

Ugyanott (szinte) a válasz is: igen, 32-t még lehet.
FAQ - Width of tyres
AERO 15C 23,25,28,32
http://www.remerx-ri...clanek=4&lan=EN
Amúgy az olcsóbb országúti felnik gyakran bírják 32-ig; a jobbak 28-ig; a még jobbak még keskenyebbig.

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
sheldon brown szerint 15ös belsõ szélességnél a 32 még jó

klikk

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
jau
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem errol lefordul a 32es kulso
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy jó áron hozzá tudok jutni egy pár ilyen felnihez. vagyis kerékhez.

http://www.remerx.cz...rim-road-aero/#

Szerintetek városi felhasználásra mehet? Lehet erre 32-es, vagy annál kicsit szélesebb külsõt tenni?

egy ilyen keróból lenne kivéve

köszi

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

EZ a kerékszett megéri az árát? Gondolkoztam már a B+ Acrobat Pro lecserélésén, mert marha nehéz, csak kérdés, hogy a 72kg-omhoz a 24 küllõ elég-e? Nem szoktam ugratni a géppel, legfeljebb járdaszegélyekrõl. Vagy mit ajánlotok max. 30eFt / szettért?

Köszi.

A kerékszett maga jó áron van, bár ez sem tartozik a könnyû kategóriába...

azzal járhatsz jól, ha kifogsz valamit az apróban, vagy magad veszed meg hozzá az alkatrészeket...
két agy kb 15e pénz, két normálisabb felni is 10-15, és még hozzá a küllõzés darabja 50-100 forintért... 64 küllõ esetén ez ugye 3200-6400ft

ez utóbbi esetben kicsit ugye drágább a dolog, viszont jó kerékszetted van, olyan komponensekbõl amit szeretnél...

ami olcsóbb, és esetenként jobb megoldás, hogy válogass az apróból...
(v- vagy tárcsafékes kellene?)

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
EZ a kerékszett megéri az árát? Gondolkoztam már a B+ Acrobat Pro lecserélésén, mert marha nehéz, csak kérdés, hogy a 72kg-omhoz a 24 küllõ elég-e? Nem szoktam ugratni a géppel, legfeljebb járdaszegélyekrõl. Vagy mit ajánlotok max. 30eFt / szettért?

Köszi.
Dark Archon

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
Még akár kifoghatsz 1 jót is !:) Több havernak is van ilyen agya, nem mind hibás de elég rossz az arány. Szóval, bizakodj !
Marci

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
kezdek aggódni... bár amennyit az enyém fut :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Új XT agyba lehet külön kapni kilincsmûvet? elszállt egy kilincsem asszem...

Kicserélik de az új sem lesz sokal jobb. Havernak már a 3. szabadonfutója van fent. (új XT-rõl beszélek és az XTRem is dettó olyan szar).
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

csak halkan kérdezem, hogy a garanciával mi a helyzet?

fél év van rá csak legjobb tudomásom szerint...havernál van a papír mert közös rendelés volt, ma kiderül, tavasszal rendeltem, szal hátha...

bemákoltam, 1 év van rá

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha igen mit kóstál?

Ha jól emlékszem csak komplett szabadonfutó van hozzá, ami néha drágább, mint az agy.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ha igen mit kóstál?

csak halkan kérdezem, hogy a garanciával mi a helyzet?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

ha igen mit kóstál?