Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
http://www.sheldonbr...ips/truing.html
Park Tool Co. » ParkTool Blog » Wheel and Rim Truing

elsõ kerékhez egy kiszuperált merevvilla is jó befogva fejjel lefelé. kötegelõzés meg úgy van, ahogy gondolod.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Úgy érted a villára rakok egy kábelkötegelõt és a vége ér a felnihez? Ha még életemben nem centíroztam, mit ajánlotok szakirodalomnak? Angolul is jöhet. Egy 2-3mm-es 8-ast szeretnék a hátsó kerékbõl kivenni elsõ körben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kabelkotegelo boven eleg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Valaki tud olyan házi megoldást, amivel a kereket a vázban lehet centírozni? Arra gondoltam lehetne készíteni egy olyan beállítót, amit a hátsó villára (gumitalppal) lehetne rögzíteni a felni felé egy merõlegesen állítható, rögzíthetõ rúddal. Nem tudom hogy lehetne a legegyszerûbben kivitelezni. Van már ilyen készen vagy jobb ötlet?

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

hoppá, tényleg. :)

Ha már nem találtam infót, leírom a saját tapasztalatot:
Újra fûztem a kereket 3 kereszttel de a külsõ küllõt nem fûztem a belsõ alá így nem is érnek össze (kb 1-1.5mm van köztük). Érzésre jóval merevebb lett a kerék, de nem tudom hogy ebbõl mennyit jelent hogy feszesebbre húztam mint elõtte volt. Viszont egy aszfaltos emelkedõn találtam egy olyan sebességet, aminél a gumi mintázatának rezonanciája felerõsödik. Ilyen eddig nem volt, és érdekes hogy csak kapaszkodáskor érezni, lefele nem jött elõ.
Ennyi.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Hi.

Kereket tervezek fûzni, a küllõszámító szerint 254mm es küllõre lesz szükségem, ám nekem van otthon 256 os.
Mit gondoltok, menni fog?? Vagy ne legyek má sóher, és vegyek pont belevalót??
Mondjuk a felni duplafalú és elég magas profil, a belsõt nem fogja kiszúrni, de vajon elég hosszú lesz a menet a küllõn?
Köszönettel fogadom a tippeket.

Ha jól tudom a küllõszámító programok a lehetõ legnagyobb küllõhosszt adják meg, tehát afölött már nem lehet eléggé "meghúzni" a kereket.
Szóval szerintem nem fog passzolni hozzá de kérdezz meg egy szerelõt hogy õ mit gondol:)

Ez nem igaz.... A küllõszámító programok az ideális hosszt adják meg (jó esetben), de én már (kényszerbõl, mert nem volt jó méret) 6 (!!!) mm-rel hosszabb küllõvel is fûztem kereket. Duplafalú felninél simán elmegy, és meg is lehet húzni rendesen.
(Persze, ha lett volna jó méret, nem fûzöm így be, mert maximalista vagyok...)

You can never have "enough" bikes.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Ha jól tudom a küllõszámító programok a lehetõ legnagyobb küllõhosszt adják meg, tehát afölött már nem lehet eléggé "meghúzni" a kereket.
Szóval szerintem nem fog passzolni hozzá de kérdezz meg egy szerelõt hogy õ mit gondol:)

Hát a szerelõk általában azt gondolják, hogy vásároljak :)
De lehet hogy igazad van, valszeg hazavágom az egész kerék merevségét, akkor meg már nem spóroltam semmit.
Köszi a tippet.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Hi.

Kereket tervezek fûzni, a küllõszámító szerint 254mm es küllõre lesz szükségem, ám nekem van otthon 256 os.
Mondjuk a felni duplafalú és elég magas profil, a belsõt nem fogja kiszúrni, de vajon elég hosszú lesz a menet a küllõn?

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Hi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Mavic 217 lett belõle. 435 gramm lemérve, igaz nem szegecselt, amivel azért remélem nem lesz gond.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Egyértelmûen Mavic.

ok, köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

snyper az nem szegecselt ha jól látom

mondjuk van itthon 2 rigida zac 19-es felni, csak 36 lyukas, nekem meg 32-es a hátsó agy, nagy baj nem volt vele, bár már megkopott a fékfelülete is

Szóval akkor konkrétat kérdezek, láttam most 4,5 ezerért mavic x221-et vagy hasonló árban mondjuk rigida zac2000?

Egyértelmûen Mavic.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

rigidakbol szoktak olcso de jo kerekeket epiteni: pl snyper. afelett a319.

snyper az nem szegecselt ha jól látom

mondjuk van itthon 2 rigida zac 19-es felni, csak 36 lyukas, nekem meg 32-es a hátsó agy, nagy baj nem volt vele, bár már megkopott a fékfelülete is

Szóval akkor konkrétat kérdezek, láttam most 4,5 ezerért mavic x221-et vagy hasonló árban mondjuk rigida zac2000?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
rigidakbol szoktak olcso de jo kerekeket epiteni: pl snyper. afelett a319.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Milyen felnit ajánlotok 70 kg-hoz, jellemzõen városi használatra, 26-os méretben, v fékben? Capagnolo mirox helyett lesz.

olyan 6 ropiig, esetleg 10, ha tényleg megéri.

Mavic c221 és az cv 317 között mi a difi?

Sun felnit érdemes lehet venni? mintha azt hallottam volna róluk, hogy jóval nehezebbek, mint papiron és eléggé kopnak.

esetleg valami rigida?

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!
Van valakinek tippje, hol csináltassak tengelyt agyba?
Folyamatok: hõkezelhetõ anyag esztergálás (közbülsõ X1-es menet metszés), oxigéntõl elzárt hõkezelés, illesztõ felület újbóli esztergálása/köszörülése.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
hoppá, tényleg. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszönöm, rendes vagy, közben én is megtaláltam és átfutottam a nem rövid vitát, de pont ezt nem találtam meg benne.
Ill. találtam erre vonatkozóan valamit itt: http://forum.bikemag...html#post871314
De ebbõl se igazán tudom hogy akkor most merevebb-e vagy rugalmasabb ha keresztezem az utolsó kersztet.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Simán. Nekem 36lukas V-fékes novatec elsõagynál megtörtént. Befûztem radiálra és a csapágyfészekben kotyogni kezdett a csapágy. A küllõk széthúzzák az agytest végét.

ok, vágom. sose hallottam még ilyenrõl.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

két-három éve volt errõl egy elég komoly beszélgetés itt a fórumon Atom és (talán) Yasec között. talán a az aktuális bikemag számról alkotott vélemények topicban.

nahát, olyan rendes vagyok, hogy elõ is kerestem:
http://forum.bikemag...html#post721202

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"