Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A küllõ dt revolution. A felnik is megvannak már, Mavic Open Pro. Árban/tömegben ezt találtam a legjobbnak.

Ha nem radiális, akkor hány keresztes fûzés javallott országúti elsõ kerékhez? Érdekes amúgy, hogy a Hope gyári lapja nem írja, hogy ne lehetne radiálisan fûzni (gyors átfutás alapján).

Itt írják: Pro 3 Mono 36H - Front - Non Disc Hope

2 kereszt, küllõk meg fel az apróba.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

Sziasztok!
Ha 3 keresztre fûzök egy kereket, akkor mit befolyásol és hogyan, ha az utolsó keresztél a kölsõ küllõt átfûzöm a belsõ alatt. Vagyis belül keresztezek vele és nem kívül?
Elõre is köszi

két-három éve volt errõl egy elég komoly beszélgetés itt a fórumon Atom és (talán) Yasec között. talán a az aktuális bikemag számról alkotott vélemények topicban.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A küllõ dt revolution. A felnik is megvannak már, Mavic Open Pro. Árban/tömegben ezt találtam a legjobbnak.

Ha nem radiális, akkor hány keresztes fûzés javallott országúti elsõ kerékhez? Érdekes amúgy, hogy a Hope gyári lapja nem írja, hogy ne lehetne radiálisan fûzni (gyors átfutás alapján).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?

Simán. Nekem 36lukas V-fékes novatec elsõagynál megtörtént. Befûztem radiálra és a csapágyfészekben kotyogni kezdett a csapágy. A küllõk széthúzzák az agytest végét.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Leszakad az agyperem vagy kihullik a csapágy. Ennél inkább a második.

hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!
Ha 3 keresztre fûzök egy kereket, akkor mit befolyásol és hogyan, ha az utolsó keresztél a kölsõ küllõt átfûzöm a belsõ alatt. Vagyis belül keresztezek vele és nem kívül?
Elõre is köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"Kérjük vegye figyelembe: A Pro 3 kerékagyakat nem szabad radiálisan küllõzni." (forrás: bikestore24.hu)

Ez mennyiben fedheti a valóságot, illetve, ha így van miért nem lehet radiálisan fûzni? A szóban forgó Hope Pro 3 agyaim már megvannak és az 1,5-ös küllõk is meg lettek rendelve, de az elsõ keréknél radiális fûzéssel számoltuk a hosszt (hátul 3 kereszt). Gondolom ha mégis akarnék keresztet nem lesz elég hosszú a küllõ.

Elõre is kösz.

Leszakad az agyperem vagy kihullik a csapágy. Ennél inkább a második.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen felnit veszel hozza? vmi hasonloban gondolkodom en is. a kullo az dt revolution?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"Kérjük vegye figyelembe: A Pro 3 kerékagyakat nem szabad radiálisan küllõzni." (forrás: bikestore24.hu)

Ez mennyiben fedheti a valóságot, illetve, ha így van miért nem lehet radiálisan fûzni? A szóban forgó Hope Pro 3 agyaim már megvannak és az 1,5-ös küllõk is meg lettek rendelve, de az elsõ keréknél radiális fûzéssel számoltuk a hosszt (hátul 3 kereszt). Gondolom ha mégis akarnék keresztet nem lesz elég hosszú a küllõ.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Sun EQ21 disc felnit találok esetleg itthon 28 küllõs kivitelben?
vagy valahol, ahol olcsóbb, mint a CRC 51 euros ára?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mostanában ez a trend. minnél könnyebb (keskenyebb) felni még épp olyan széles gumival ami nem fordul le.
nem lesz vele gond szerintem.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Üdv!
Szerintetek biztonságosan lehet használni egy 15mm belsõ felniszélességû (shimano wh-r500) kerékszetten a 40/42 mm széles continental overdrive gumikat? A merev cross bringámon vannak, amit így vettem, de olvastam, hogy ez már nem épp optimális kombináció. Elõre is köszi.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Oké, köszönöm mégegyszer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.

Ugyanúgy elmegy.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? :) Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?

Bírja a felni is. Csak a jobb gyártók szokták megadni, de ha a könnyû repedõs mavic felni is bírja akkor a tied is bírni fogja.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.

A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? :) Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.

Pesti utakon nekem kifejezetten rosszabb a gördülési ellenállás magas nyomáson, ami érthetõ.

Tükör aszfalton talán érdemes lehet keményebbre fújni. Persze ez súlyfüggõ is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.

Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.