Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!
Rigida (Ryde) Edge 7 felnivel van valakinek tapasztalata?
Lehetõségem lenne most egy kerékszettet beújítani. DT 240-es agy, ezzel a felnivel, de vacillálok a felni miatt. Kicsit azt érzem, hogy nincs összhangban az aggyal. Jelenleg XM317-es felnim van és az árban kb. ugyanennyi, mint ez a Rigida. Kell tõle tartani, hogy nem elég tartós, - merev?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Olvastam, hogy a kónuszos kerékcsapágy teli megy kosszal, zsírozni, állítani kell idõnként. Míg az "ipari" csapágyas teljesen zárt, nem kell foglalkozni vele. Milyen gyakran kell a kónuszosat szervizelni? Nekem egy 18 éves városi közlekedésre használt MTB-m van, kónuszos, és nem emlékszem, hogy valaha én, vagy a szerelõ hozzányúlt volna. Ideje lenne újrazsírozni, vagy ha nem strapálom, akkor ki tud bírni ilyen hosszú idõt?

kiszeded a kereket, es megforgatod kezzel a tengelyt. ha siman, szorulasmentesen forog, akkor no prob, bar nem art ellenorzini a feluleteket belul, hogy nincs e beragva vhol, de ezt a forgason is erzed.

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Sziasztok!

Olvastam, hogy a kónuszos kerékcsapágy teli megy kosszal, zsírozni, állítani kell idõnként. Míg az "ipari" csapágyas teljesen zárt, nem kell foglalkozni vele. Milyen gyakran kell a kónuszosat szervizelni? Nekem egy 18 éves városi közlekedésre használt MTB-m van, kónuszos, és nem emlékszem, hogy valaha én, vagy a szerelõ hozzányúlt volna. Ideje lenne újrazsírozni, vagy ha nem strapálom, akkor ki tud bírni ilyen hosszú idõt?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Rugógyûrû a hivatalos neve és elég filléres áru. Elképzelhetõ, hogy a boltosod külön nem akart hozatni, úgyhogy vagy keresel egy másik boltot (akik rendszeresen hoznak árut a nagykerbõl), vagy összeszedsz még pár dolgot és rendelsz innen.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Nemegészen idetartozik:
Olyat kérdeznék hogy NEVATEC D362SB vastag tengelyes agyhoz, hol lehet
kapni kalapács lefogató gyûrût, ill mi a pontos mérete mert nekem eltörött ami odafogja a kalapácsokat az agyhoz. De hogy hogyan azt nekérdezd. Mielõtt mondanád hogy nemjbe a legközelebbi boltba meg ilyenmi már megtettem de még csak hozni sem tudnak.

Így kérdem esetleg van vkinek feleslegesen eladó vagy tudna segíteni benne? Megköszönném.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A BTS pro nem rossz, de tudnod kell, hogy alu a szabadonfutója, a nem tartóbakos sor beleeszi magát.

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Kösz meggyõztél:D Nekem is a bts felé húz a szívem:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hello!
Hátsó agy vásárlása elõtt állok, és két lehetséges kiszemeltem van:
-BTS XC pro
-Sunrace JUJU
Már fogtam mindkettõt a kezemben, hasonlóak nagyon ( mindkettõben jó erõs reteszelés van) ezért nem tudok dönteni. Szerintetek melyik legyen?
Sunrace-rõl valakinek van tapasztalata?

Mjaninak széthullott egy(-kettõ) Sunrace hátsó agya már :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hello!
Hátsó agy vásárlása elõtt állok, és két lehetséges kiszemeltem van:
-BTS XC pro
-Sunrace JUJU

Már fogtam mindkettõt a kezemben, hasonlóak nagyon ( mindkettõben jó erõs reteszelés van) ezért nem tudok dönteni. Szerintetek melyik legyen?

Sunrace-rõl valakinek van tapasztalata?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
divat a gyartok koreben a 26os tomegevel-tipusjelolesevel kiadni a 29er felniket. az frm 388 pl tenyleg ekorul van 26osban, es ha kiszamolod, hogy 388*(622/559), akkor nagyjabol megkapod a tomeget. a dolog masik buktatoja raadasul, hogy ugyanazzal a 26os profillal az igy felnagyitott konnyu 29er felni olyan lesz, mint a gatya. a 26os crest egy agyondicsert darab, a 29ert meg szidjak, mint a bokrot. erdemes az eggyel erosebb verziot venni belole (ztrnel arch). igaz, igy nem csak aranyosan nehezebb a 29er, de hat vmit vmiert... epitett 29er kerekbol szvsz 1700-1800g ala nem nagyon erdemes menni, mert a hasznalhatosag rovasara mehet. mas mufaj, illene gumikbol is es felnikbol direkt erre a meretre optimalizaltat csinalni - egyket fecske mar van, de ugyis majd a piac donti el.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Nekem TN719 és ZTR Arch van, ha belsõ nélkül is használnád, akkor egyértelmûen ZTR. Az új ZTR Arch EX és a WTB felnik is ígéretesnek tûnnek az én szememben. Crest és ez a súlycsoport számomra erõteljesen a Race Only kategória, ezért nem is fog kelleni sosem.

DT nem tudom mennyire adja meg pontosan a tömeget, az X470-esek 500g-osak igazából. A Mavic és a ZTR tényleg annyi amennyinek mondják, nincs nagy eltérés. Az 500g-osok klubjába még az olcsónak számító Sun EQ23 is befér.

WTB - 430g - Products - WTB
Arch EX - 450g - ZTR Arch EX 29"- 32 Hole Black - ez lényegében a keresztmetszet alapján egy 3 kamrás crest

Nekem is a 29-es montimban Dt X470-esek vannak, és 470 helyett azok is 500gr-osak... 8-ast kiszedni belõle rémálom, takony puha felni, ennek ellenére még nem sokat kellett centírozni, de ez lehet azért van, mert annyira nem durvulok vele.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Keresek nagyon könnyû 29"-es felnit, ami esetleg még 28 lyukas kivitelben is kapható.

Amiket eddig érdemesnek találtam:
DT XR 400 - 450 gramm
Mavic TN 719 - 510 gramm

Nekem TN719 és ZTR Arch van, ha belsõ nélkül is használnád, akkor egyértelmûen ZTR. Az új ZTR Arch EX és a WTB felnik is ígéretesnek tûnnek az én szememben. Crest és ez a súlycsoport számomra erõteljesen a Race Only kategória, ezért nem is fog kelleni sosem.

DT nem tudom mennyire adja meg pontosan a tömeget, az X470-esek 500g-osak igazából. A Mavic és a ZTR tényleg annyi amennyinek mondják, nincs nagy eltérés. Az 500g-osok klubjába még az olcsónak számító Sun EQ23 is befér.

WTB - 430g - Products - WTB
Arch EX - 450g - ZTR Arch EX 29"- 32 Hole Black - ez lényegében a keresztmetszet alapján egy 3 kamrás crest

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Keresek nagyon könnyû 29"-es felnit, ami esetleg még 28 lyukas kivitelben is kapható.

DT XR 400 - 450 gramm
Mavic TN 719 - 510 gramm

ztr crest ~380g
frm 388 ~430g
ztr arch ~470g

a crestrol meg a dtrol sok jot nem olvastam... az frm szvsz a legkonnyebb vallalhato 29er felni, az arch meg a konnyu de strapabiro. meg irnam a sunringle blackflaget is, ami szvsz kb az arch tomegeben lehet, es a notubestol licenszeltek a felnit, de kulon kapni asszem nem lehet (telen 50%os aron nyomta a crc a kerekszettet). az 28 lyukas.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

DT XR 400 - 450 gramm
Mavic TN 719 - 510 gramm

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Mondjuk hobbibringás vagyok, (de azért évente többet megyek mint 8000km) és SS bringába kéne a felni, városi közlekedésre, néha országúti túrázásra. De kímélve lenne, szóval nem padkára fel-le ugráláshoz. Csak a montimból kiindulva tetszene a minél könnyebb felni, mert már 100gr tömeg a kerék peremén nagyon észrevehetõ szerintem. Szeretem ha ugrik a bringa. ;) De ha összességében nem zúzásra lenne, akkor azt mondod bírni fogja? 23-25-ös gumival lenne használva.

ne vedd sértésnek, de az a 90+ kiló azért nem kevés. én már lehet nem mernék feltenni hátra ultrakönnyû felnit- ahogy marton is írta. elöl még jó, de hátra picit jobb lenne az erõsebb felni. szerintem nem lesz annyira észrevehetõ, hogy "kevésbé ugrik a bringa" :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Az elsõ kerekeden mindenképpen használhatod a könnyû felnit.
Marci

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

azt Neked kell eldönteni, hogy szükséged van-e a könnyû kerékszettre! Mennyit és mire fogod használni?
Ha versenyzel és számít a súly, akkor persze, de ha csak hobbi bringás vagy és szeretnéd hosszú távon használni, akkor érdemesebb a tartósságra menni!

Mondjuk hobbibringás vagyok, (de azért évente többet megyek mint 8000km) és SS bringába kéne a felni, városi közlekedésre, néha országúti túrázásra. De kímélve lenne, szóval nem padkára fel-le ugráláshoz. Csak a montimból kiindulva tetszene a minél könnyebb felni, mert már 100gr tömeg a kerék peremén nagyon észrevehetõ szerintem. Szeretem ha ugrik a bringa. ;) De ha összességében nem zúzásra lenne, akkor azt mondod bírni fogja? 23-25-ös gumival lenne használva.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintetek egy Sun Assault 400grammos outi felnivel érdemes kerékszettett építeni? A bökkenõ csak az hogy félek hogy a 90-95 kilómat nem biztos hogy tolerálná. Vagy inkább érdemes valami erõsebb felnibe beruházni?

azt Neked kell eldönteni, hogy szükséged van-e a könnyû kerékszettre! Mennyit és mire fogod használni?
Ha versenyzel és számít a súly, akkor persze, de ha csak hobbi bringás vagy és szeretnéd hosszú távon használni, akkor érdemesebb a tartósságra menni!

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szerintetek egy Sun Assault 400grammos outi felnivel érdemes kerékszettett építeni? A bökkenõ csak az hogy félek hogy a 90-95 kilómat nem biztos hogy tolerálná. Vagy inkább érdemes valami erõsebb felnibe beruházni?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Lehet,h hülye kérdés,de elgondolkoztam. DH -FR gépeken miért nem használnak olyan agyon furkált, kikönnyített felniket,mint a triál gépeken?

Gondolom teljesen más az igénybevétel is, meg az erdõben egy olyan lyukas felni összeszedne másfél kg sarat. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9