Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
shimano racsnik nálam is fogyóeszközök

egy ilyem silentclucth kéne ezek szerint nekem is

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Használtam egy évig SLX hátsó agyat (sötétszürke), de sajnos nem volt jó véleményem róla. Sokszor olyan hangja volt mintha nem reteszelt volna rendesen és ezt egy hangos kattanással adta tudtomra. Tudom, h ezt nem kérdezted, és lehet, én fogtam ki egy rossz szériát, de azóta nem nagyon reklámozom senkinek.

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?

Anno használtam én is Silent Clutch LX agyat - már azt a sötétkékesszürke színût - meg ha jól emlékszem volt a fekete színû is.
Sokáig használtam, mielõtt eladtam. Szerintem nem rossz vétel!
Ha jól emlékszem, akkor kicsit erõsebb igénybevételre lett tervezve, talán többet is reteszel egy fordulat alatt, mint a normál agyak.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Ha nem számít a súly, akkor a silent clutchos agy jó választás. Örök élet, én 7-8 évig használtam, jó állapotban adtam el.

Csomagos túrázásra kell kilóméter-faló bringába, tehát a súly a legutolsó szempont.

Ezt választom, ha nem jön meg az Alivio, amúgy is bejön, hogy hangtalan. :)

Köszi a tippet!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha nem számít a súly, akkor a silent clutchos agy jó választás. Örök élet, én 7-8 évig használtam, jó állapotban adtam el.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.

Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni! :)

Köszi a véleményt!

És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
...
Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?

Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.

Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Egy V-fékes túra-cross bringához építek új hátsó kereket.
A kinézett Alivio hátsó agy nagyon nem akar megérkezni, így fontolgatom, hogy más típust veszek.
Deore-ra gondoltam elsõ körben.
Mindenki az Alivio agyat javasolta akkor, amikor hosszú életû és jó ár/érték arányú kerék építéséhez kértem tanácsot.
Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
Tudom, hogy magasabb szintet képvisel a Shimano palettáján, ezért is gondoltam erre, de hátha van valami hátulütõje... pl. könnyebb, és ezért kevesebb benne az anyag, és ezért kevesebbet bír, vagy ilyesmi...

Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?

Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

A napokban hoztam haza egy tárcsafékes elsõ kereket, amint az egyik bp-i boltban kicentriroztattam. Felraktam rá a gumit, kerék be és látom, hogy furcsán áll a kerék. Nincs teljesen középen, néhány miliméterrel a villa jobb olalához közelebb van. Gondolom fontos a hibátlan egyenes futáshoz, hogy a kerekek középen és egy nyomvonalon legyenek? Vigyem vissza vagy jó ez így?

Vagy a villád ferdült el. Nálam is az volt, estem egy gyönyörû szépet és a papucsnál elferdült kicsit (nem kicsit) a villám.
Elõször is fordítsd meg a kereked a villában. Nézd meg mi a helyzet és menj vissza a bringáddal a boltba.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok!
Quando agyakról van valakinek valamilyen tapasztalata?

sokaknak lehet, mivel elég jelentõs gyártóként a sun ringlé-tõl a b+-ig, a forgalomban levõ agyak nem kis hányadát a quando gyártja különféle matricával.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tumikas

tumikas

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Quando agyakról van valakinek valamilyen tapasztalata?

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

vidd vissza bringával együtt, lehet az állványuk csalt azért húzták félre.

oké, köszi.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vidd vissza bringával együtt, lehet az állványuk csalt azért húzták félre.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
A napokban hoztam haza egy tárcsafékes elsõ kereket, amint az egyik bp-i boltban kicentriroztattam. Felraktam rá a gumit, kerék be és látom, hogy furcsán áll a kerék. Nincs teljesen középen, néhány miliméterrel a villa jobb olalához közelebb van. Gondolom fontos a hibátlan egyenes futáshoz, hogy a kerekek középen és egy nyomvonalon legyenek? Vigyem vissza vagy jó ez így?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
1. Igen
2. Igen

Sziasztok!

A v-fékes felnim oldalán az a kis bemarás az a kopást jelzi? Ha eltûnt az a csík, akkor cserélni kéne lassan a felnit?

guni

guni

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

A v-fékes felnim oldalán az a kis bemarás az a kopást jelzi? Ha eltûnt az a csík, akkor cserélni kéne lassan a felnit?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
622mm az befoglaló méret, tehát ez már a kívül mért átmérõ, ahhoz jönne a 28-as gumi, amit mint említettem nem tudsz már biztonságosan feltenni a 13mm belsõ szélességû felnire mert lefordulhat.

szóval 25-ös max gumimérettel kb 336mm hely kell a tengely és a fékhíd között. ennyi hely biztos, hogy van.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Egyébként, azt hogy lehet megnézni, hogy jó-e a bringámba? Egy ktm strada cx. Lemérem a tengelyközéptõl a 622/2-õt és hozzáadom még a felnit meg a gumi magasságát ?

Akkor mar egy 28-622-gumi az gondolom nagy ra. DT küllõkkel lesz majd befûzve.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
köszi szépen. akkor majd egy kis terepet is bír majd. :-D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kõnehéz, bitang erõs. 2 éve van meg a városi SS-ben, azóta nem kellett hozzányúlni.
18-25mm közötti gumi jó rá, országúti felni.