Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Kereket szeretnék fûzni,amihez kiszámoltam az e-bike kalkulátorával a hosszt 3 kereszt esetén.Az eredmény 255.6 és 254,5 lett.Felfelé vagy lefelé kerekítsek,milyen méretû küllõt vegyek?Tudnátok egy linket ahol meg tudom nézni a különbözõ kereszt számú fûzéseket?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Ki kell venni az imbuszt is. (10-es újaknál 14) utána a porvédõt is, óvatosan mert sérülékeny. Itt egy kép:

Átirányítási figyelmeztetés

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Találtam egy képet, amin látszik a két horony, ami egymással szemben van. Gyártok ide célszerszámot. Nem tudom honnan szedtem ezt a belsõ inbusz kulcsos dolgot. Köszönöm a segítséget!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Van hozzá gyári TL-FH40, de sehol nem lehet kapni... laposvasból reszelni kell. Látszik a két horony ha kiveszed a golyókat

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Igen, én is ilyen hézagoló lemez kivételre gondoltam. Ezt a csapágypályát milyen szerszámmal lehet kitekerni?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sima jobb menetes a kazetta rögzítõ csõ csavar. Viszont állítani úgy lehet ha a kazettatestet szeded szét. Porvédõ mögött a csapágypályát kell kitekerni ami viszont bal menetes, ez alatt az anya alatt vannak hézagoló alátétek. Jelen esetben ki kell venni belõle és akkor megszûnik a holtjáték.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Ha már a silent clucth a téma. Nekem is van ilyen agyam, 1997 óta használom. Egyetlen hátránya a súlya. A reteszelés még mindig a régi, csupán annyi problémája van, hogy kicsit kotyog a kazettatest rajta. Lehet ennek a játékát állítani? Ha jó emlékszem, a tengely kiszerelése után egy nagyobb inbusz kulccsal lehet leszerelni. Egyszer próbáltuk, de nem indult meg, nem voltunk biztosak a lazítás irányában. Melyik lenne a lazítás iránya? Segítségeteket elõre is köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Használtam egy évig SLX hátsó agyat (sötétszürke), de sajnos nem volt jó véleményem róla. Sokszor olyan hangja volt mintha nem reteszelt volna rendesen és ezt egy hangos kattanással adta tudtomra. Tudom, h ezt nem kérdezted, és lehet, én fogtam ki egy rossz szériát, de azóta nem nagyon reklámozom senkinek.

shimano racsnik nálam is fogyóeszközök
egy ilyem silentclucth kéne ezek szerint nekem is

Azt kellett volna csinálni, hogy elsõ útja elõtt leszedni a szabadonfutót, kimosni a zsírt a szabadonfutóból és minimális zsírral a kónuszon összerakni. Onnan úgy is jut be a kalapácsokhoz valamennyi ezután is. Shimano-ék szeretik gyárilag túltölteni zsírral, ami akadályozhatja a reteszelést.
Sajnos ez sufni tuning de az ember kénytelen improvizálni. Talán még most is segítene ez a mûtét az slx szabadonfutót.
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Talán van egy eladó haveromnak, de csak V-fékes. Ha megtalálja a garázsban és eladó lenne szóljak?

illetve: haverom kérdezné, hogy milyen sorra tetted most a hg40 láncot, hogy 3000km után nem ugrott rajta az új lánc. Melyik márka, melyik típusa?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Használtam egy évig SLX hátsó agyat (sötétszürke), de sajnos nem volt jó véleményem róla. Sokszor olyan hangja volt mintha nem reteszelt volna rendesen és ezt egy hangos kattanással adta tudtomra. Tudom, h ezt nem kérdezted, és lehet, én fogtam ki egy rossz szériát, de azóta nem nagyon reklámozom senkinek.

Ridley Noah Fast 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?

Anno használtam én is Silent Clutch LX agyat - már azt a sötétkékesszürke színût - meg ha jól emlékszem volt a fekete színû is.
Sokáig használtam, mielõtt eladtam. Szerintem nem rossz vétel!
Ha jól emlékszem, akkor kicsit erõsebb igénybevételre lett tervezve, talán többet is reteszel egy fordulat alatt, mint a normál agyak.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Ha nem számít a súly, akkor a silent clutchos agy jó választás. Örök élet, én 7-8 évig használtam, jó állapotban adtam el.

Csomagos túrázásra kell kilóméter-faló bringába, tehát a súly a legutolsó szempont.

Ezt választom, ha nem jön meg az Alivio, amúgy is bejön, hogy hangtalan. :)

Köszi a tippet!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ha nem számít a súly, akkor a silent clutchos agy jó választás. Örök élet, én 7-8 évig használtam, jó állapotban adtam el.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.

Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni! :)

Köszi a véleményt!

És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
...
Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?

Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.

Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Egy V-fékes túra-cross bringához építek új hátsó kereket.
A kinézett Alivio hátsó agy nagyon nem akar megérkezni, így fontolgatom, hogy más típust veszek.
Deore-ra gondoltam elsõ körben.
Mindenki az Alivio agyat javasolta akkor, amikor hosszú életû és jó ár/érték arányú kerék építéséhez kértem tanácsot.
Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
Tudom, hogy magasabb szintet képvisel a Shimano palettáján, ezért is gondoltam erre, de hátha van valami hátulütõje... pl. könnyebb, és ezért kevesebb benne az anyag, és ezért kevesebbet bír, vagy ilyesmi...

Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?

Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A napokban hoztam haza egy tárcsafékes elsõ kereket, amint az egyik bp-i boltban kicentriroztattam. Felraktam rá a gumit, kerék be és látom, hogy furcsán áll a kerék. Nincs teljesen középen, néhány miliméterrel a villa jobb olalához közelebb van. Gondolom fontos a hibátlan egyenes futáshoz, hogy a kerekek középen és egy nyomvonalon legyenek? Vigyem vissza vagy jó ez így?

Vagy a villád ferdült el. Nálam is az volt, estem egy gyönyörû szépet és a papucsnál elferdült kicsit (nem kicsit) a villám.
Elõször is fordítsd meg a kereked a villában. Nézd meg mi a helyzet és menj vissza a bringáddal a boltba.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!
Quando agyakról van valakinek valamilyen tapasztalata?

sokaknak lehet, mivel elég jelentõs gyártóként a sun ringlé-tõl a b+-ig, a forgalomban levõ agyak nem kis hányadát a quando gyártja különféle matricával.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tumikas

tumikas

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Quando agyakról van valakinek valamilyen tapasztalata?