Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Posted 2012. April 20. - 15:40
Posted 2012. April 17. - 23:42
Átirányítási figyelmeztetés
Posted 2012. April 17. - 23:37
Posted 2012. April 17. - 23:23
Posted 2012. April 17. - 23:16
Posted 2012. April 17. - 22:57
Posted 2012. April 17. - 22:53
Posted 2012. April 17. - 22:39
Használtam egy évig SLX hátsó agyat (sötétszürke), de sajnos nem volt jó véleményem róla. Sokszor olyan hangja volt mintha nem reteszelt volna rendesen és ezt egy hangos kattanással adta tudtomra. Tudom, h ezt nem kérdezted, és lehet, én fogtam ki egy rossz szériát, de azóta nem nagyon reklámozom senkinek.
Azt kellett volna csinálni, hogy elsõ útja elõtt leszedni a szabadonfutót, kimosni a zsírt a szabadonfutóból és minimális zsírral a kónuszon összerakni. Onnan úgy is jut be a kalapácsokhoz valamennyi ezután is. Shimano-ék szeretik gyárilag túltölteni zsírral, ami akadályozhatja a reteszelést.shimano racsnik nálam is fogyóeszközök
egy ilyem silentclucth kéne ezek szerint nekem is
Sajnos ez sufni tuning de az ember kénytelen improvizálni. Talán még most is segítene ez a mûtét az slx szabadonfutót.
Posted 2012. April 17. - 21:26
shimano racsnik nálam is fogyóeszközök
Talán van egy eladó haveromnak, de csak V-fékes. Ha megtalálja a garázsban és eladó lenne szóljak?
illetve: haverom kérdezné, hogy milyen sorra tetted most a hg40 láncot, hogy 3000km után nem ugrott rajta az új lánc. Melyik márka, melyik típusa?
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Posted 2012. April 09. - 12:18
Posted 2012. April 09. - 11:36
Ridley Noah Fast
Posted 2012. April 09. - 10:33
Anno használtam én is Silent Clutch LX agyat - már azt a sötétkékesszürke színût - meg ha jól emlékszem volt a fekete színû is.És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?
Sokáig használtam, mielõtt eladtam. Szerintem nem rossz vétel!
Ha jól emlékszem, akkor kicsit erõsebb igénybevételre lett tervezve, talán többet is reteszel egy fordulat alatt, mint a normál agyak.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. April 09. - 08:17
Ha nem számít a súly, akkor a silent clutchos agy jó választás. Örök élet, én 7-8 évig használtam, jó állapotban adtam el.
Csomagos túrázásra kell kilóméter-faló bringába, tehát a súly a legutolsó szempont.
Ezt választom, ha nem jön meg az Alivio, amúgy is bejön, hogy hangtalan.
Köszi a tippet!
Posted 2012. April 09. - 08:08
Posted 2012. April 09. - 07:34
Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.
Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni!
Köszi a véleményt!
És a 2001-es Silent Clutch-os LX-rõl mi a véleményed?
Ha már többet költök, akkor az a Deore-hoz képest +1000Ft egy állítólag legendásan jó felépítésû agyért szerintem megéri, nem?
Posted 2012. April 09. - 07:07
Véleményem szerint a magasabb ára miatt zártátok ki.Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
...
Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?
Mivel magasabb szintre van pozícionálva, elméletileg minõségibbnek is kell lennie. Nem hinném, hogy kevésbé lenne tartós - ugyanolyan felhasználás mellett -, mint az Alivio.
Ha nem nagy probléma a plusz 2300 Ft, akkor szerintem ne habozz megvenni!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. April 09. - 00:52
Egy V-fékes túra-cross bringához építek új hátsó kereket.
A kinézett Alivio hátsó agy nagyon nem akar megérkezni, így fontolgatom, hogy más típust veszek.
Deore-ra gondoltam elsõ körben.
Mindenki az Alivio agyat javasolta akkor, amikor hosszú életû és jó ár/érték arányú kerék építéséhez kértem tanácsot.
Viszont azt már nem tudom, hogy a Deore a magasabb ára miatt esett ki a lehetõségek közül, vagy azárt mert kevésbé hosszú élettartamú?
Tudom, hogy magasabb szintet képvisel a Shimano palettáján, ezért is gondoltam erre, de hátha van valami hátulütõje... pl. könnyebb, és ezért kevesebb benne az anyag, és ezért kevesebbet bír, vagy ilyesmi...
Tehát, mik a tapasztalatok a Deore agyakkal az Alivio-hoz képest?
Illetve érdemes-e várni az Alivio-ra, vagy változtassam a rendelést Deore-ra +2300Ft-ért, vagy esetleg 2001-es silent clutch-os LX-re +3300Ft-ért?
Köszi!
Posted 2012. April 03. - 23:12
Vagy a villád ferdült el. Nálam is az volt, estem egy gyönyörû szépet és a papucsnál elferdült kicsit (nem kicsit) a villám.A napokban hoztam haza egy tárcsafékes elsõ kereket, amint az egyik bp-i boltban kicentriroztattam. Felraktam rá a gumit, kerék be és látom, hogy furcsán áll a kerék. Nincs teljesen középen, néhány miliméterrel a villa jobb olalához közelebb van. Gondolom fontos a hibátlan egyenes futáshoz, hogy a kerekek középen és egy nyomvonalon legyenek? Vigyem vissza vagy jó ez így?
Elõször is fordítsd meg a kereked a villában. Nézd meg mi a helyzet és menj vissza a bringáddal a boltba.
Posted 2012. April 03. - 20:39
Sziasztok!
Quando agyakról van valakinek valamilyen tapasztalata?
sokaknak lehet, mivel elég jelentõs gyártóként a sun ringlé-tõl a b+-ig, a forgalomban levõ agyak nem kis hányadát a quando gyártja különféle matricával.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való