Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egyebkent 1mm el nem szaroznek.

a gumi is imbolyog ennyit.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

szerinted normalis?

Csak sejtem, hogy nem az.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
szerinted normalis?

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Még egy kérdés: Az normális, hogy ugyanez a kerék (keékpár webshop által frissen fûzve) szemmel láthatóan egy picit üt? Nem mondanám, hogy nyolcas van benne, de a telóba fejjel lefelé betéve és megpörgetve egyértelmûen látszik, hogy picit mozog oldal irányba egy olyan 7-8 külõnyi részen. Egyelõre V-fék nélkül néztem, így nem tudom megállapítani, hogy pontosan hány mm, de sacc/kb 1mm biztos van.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

ha duplafalu a felni es nem er bele a kullo vege a a belsobe akkor nem paras.
hogy nem latszik a menet meg kicsit lehet huzni rajta ne parazz

Az anyák minimum elsõ 2mm-én nincs menet.

Okés, köszi a választ mindkettõtöknek! Megnyugodtam. :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Létezik egy úgynevezett HELICOIL. Ezt menet javításra valamint könnyûfém öntvényekben alkalmazzák menet erõsítésnek, hogy ne szakadjon ki a menet. Keress rá a google-on, rengeteg infó van róla.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!
Mavic felnimbõl centírozás közben kiszakadt egy menet. Szerintetek lehet ezt valahogy javítani, vagy kuka?

Ridley Noah Fast 

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A régi bringámnak Sun DS2XC felnijei voltak arra alig lehetett gumit rakni. Mûanyag gumileszedõbõl jó volt ha volt nálam tartalék mert néha eltört.
állítólag direkt ilyen hogy ne forduljon le róla a gumi....

Nekem is kell használni a mûanyag pajszert, de nem mondanám, hogy nehéz a mûvelet. 1 berak, beakaszt, 2. berak beakaszt. 3.-at berakom átfordítom és akkor már utána kifordult a gumi annyira, hogy az elsõ kettõ kiesik, akkor bedugom a drót/kevlár perem mögé az egyik pajszert végighúzom a gumi és a felni között és lent is van. Erõ nem kell hozzá nekem. ezek conti race king-ek, az alább említett felniken.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A frissen fûzött kerekemet ma kaptam kézhez.
Az normális, hogy nem látszik egyáltalán a küllõkön a menet, és a küllõanyákból hátul kilógnak a küllõk 0,5-1 mm-re?
Én meg voltam eddig gyõzõdve arról, hogy kell hagyni helyet a további húzásnak...

Köszi!

Az anyák minimum elsõ 2mm-én nincs menet.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha duplafalu a felni es nem er bele a kullo vege a a belsobe akkor nem paras.
hogy nem latszik a menet meg kicsit lehet huzni rajta ne parazz

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

A frissen fûzött kerekemet ma kaptam kézhez.
Az normális, hogy nem látszik egyáltalán a küllõkön a menet, és a küllõanyákból hátul kilógnak a küllõk 0,5-1 mm-re?
Én meg voltam eddig gyõzõdve arról, hogy kell hagyni helyet a további húzásnak...

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mindegyik sun-ra nehezebb felrakni
mavicra , alexra általában kézzel fel tudom rakni az általam használt gumikat, sunhoz kell a mûanyag pajszer.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Milyen sun felninél 2 emberes a defektjavítás? Nekem eq27 van elõl, és rhyno lite hátul, de kb 2 perc a csere, ha nem ragasztok.

A régi bringámnak Sun DS2XC felnijei voltak arra alig lehetett gumit rakni. Mûanyag gumileszedõbõl jó volt ha volt nálam tartalék mert néha eltört.
állítólag direkt ilyen hogy ne forduljon le róla a gumi....

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Sun Assault-hoz azért rá kell gyúrni elötte.

Milyen sun felninél 2 emberes a defektjavítás? Nekem eq27 van elõl, és rhyno lite hátul, de kb 2 perc a csere, ha nem ragasztok.

GT-Atee

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Azt hallottam,hogy léteznek különbözõ minõségû és felületi megmunkálású kónuszok amivel lehet valamennyire "tuningolni" a kerékagyakat.Tényleg léteznek ilyenek?Ha igen,hol lehet beszerezni ilyet és mennyibe fájnak?

Azt a helyi boltban kiderítettem,hogy kapható Shimano köszörült kónusz.Szétszedtem az elsõ agyamat és a kónuszokon bemaródások vannak,ezért szerettem volna újakat venni,de pont olyan nem volt mint amilyen nekem kell,egyébként 600-ért adják darabját.A Shimano agyakban ilyen köszörült kónuszok vannak alapból?Egy Deore HB-M590 elsõ agy 3400 körül van,akkor már lehet,hogy érdemesebb lenne beruházni egy ilyenbe a mostani Joytech kónuszának cseréje helyett.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mach4 sem gázos

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Köszi! Akkor ezek szerint ezen nem kétemberes a defektjavítás mint a Sun felnik esetében....
Mire elolvastam a választ már meg is rendeltem!
Remélem jól fog muzsikálni BTS agyakkal.
Már csak a féket kéne megrendelni...meg kéne egy új teló...

Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
xc717
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sziasztok! Létszi mondjatok egy bestbuy monti felnit ami 36lyukú és 400g körül inkább alatta van. CC-re inkább maratonokra lenne használva.
MKSE
:kissmyass

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Jó kis felni, laza terepezésnél többet is elbír, nagyon jól gumizható.

Köszi! Akkor ezek szerint ezen nem kétemberes a defektjavítás mint a Sun felnik esetében....
Mire elolvastam a választ már meg is rendeltem!
Remélem jól fog muzsikálni BTS agyakkal.
Már csak a féket kéne megrendelni...meg kéne egy új teló...

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.