Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek

Az elõször befûzött küllõknek az óramutatóval azonos vagy ellentétes irányba kell elhagyniuk az agyperemet annak belsõ oldalán?[

WheelbuildingItt mindent megtalálsz, de a kérdésedre a rövid válasz: Nem meghatározható. Az elsõ sor (9) küllõ után (36 küllõs keréknél), ami a szelep furata mellett kezdõdik, úgy tekered az agyat, hogy a felnivel a nagyobb szöget zárja be. A második 9 küllõ értelemszerûen azonos oldalon ezekkel szemben van.
Én legalábbis így szoktam.
Viszont van egy fantasztikus írás, ahol a nyomott-húzott kérdést is kitárgyalja szerzõ alaposan : http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek
Olvasd át ! ;)

You can never have "enough" bikes.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
2 pont a ZP-nek, alakul a dolog! Neked is köszi! :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
ZP-t ajánlom , csak elõtte szólj nekik telefonon mert eléggé be tudnak havazni.
Rajtuk kívül talán Matuz akit nagyon sokan dicsérnek.

A morcos.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi! Esetleg még valaki? :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Fülöp Kerékpár Centrum
* 1145 Budapest Erzsébet Királyné útja 14/a
* Telefon: 06-1-252-4190
* E-mail: info @ fulopkerekpar.hu
Hétfõtöl-Péntekig 9-18h -ig
Szombaton 9-13h -ig

Zöld Pont
1114 Bp Bartók B. út 21 ( bejárat a mészöly u.-ból )
Telefon: 1/ 365-09-45
Nyitva tartás:
Hétfõ-Péntek 10-18
Szo: Zárva

elõbbiben fûzetem minden kerekem, utóbbit sokan mások ajánlják.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Hol fûzik a legjobb kerekeket Bp-en? Hova érdemes menni? Köszi

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Meglazítás után kézzel tudom kitekerni, képek mentek.

Köszi szépen!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

egy ideig nekem is szépen tekeredik, de a végén megakad, lehet a menet sérült.Te szépen szét tudod tekerni egy imbusszal és egy zégerfogóval? lopapp17@citromail.hu Köszi elõre is!

Meglazítás után kézzel tudom kitekerni, képek mentek.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Az elõször befûzött küllõknek az óramutatóval azonos vagy ellentétes irányba kell elhagyniuk az agyperemet annak belsõ oldalán?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Megnéztem az enyémet, ott kell szétszedni, nem tudom a tiéd miért szorul annyira az enyém könnyen szétjött, ha minden kötél szakad két lukat nyugodtan fúrhatsz mélyebbre bõven van hely a tárcsa mögött, amennyiben kell kép dobj egy emil címet és fényképezek.

egy ideig nekem is szépen tekeredik, de a végén megakad, lehet a menet sérült.Te szépen szét tudod tekerni egy imbusszal és egy zégerfogóval? lopapp17@citromail.hu Köszi elõre is!

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy kerékfûzésnél milyen irányba kell állnia - a kerék forgásirányát figyelembe véve - a "nyomott" valamint a "húzott" küllõknek?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi, ezt én is megtaláltam, de nem ilyen.Itt van két kép.Sajnos kollégám aszonta, h õ megoldja, de az összekarcoláson kívül nem ment semmire :(
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Megnéztem az enyémet, ott kell szétszedni, nem tudom a tiéd miért szorul annyira az enyém könnyen szétjött, ha minden kötél szakad két lukat nyugodtan fúrhatsz mélyebbre bõven van hely a tárcsa mögött, amennyiben kell kép dobj egy emil címet és fényképezek.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszi, ezt én is megtaláltam, de nem ilyen.Itt van két kép.Sajnos kollégám aszonta, h õ megoldja, de az összekarcoláson kívül nem ment semmire :(

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Mavic Crossmax Slr elsõ kerékagyban szeretnék csapágyat cserélni.A hátsóban gond nélkül megcsináltam, a szabadonfutót is megtisztogattam.Viszont az elsõt nem tudom szétszedni.Leszedem a két távtartót és nekem úgy logikus utána, h imbuszkulccsal és a csapágykulccsal szétszedem.Viszont megakad egy idõ után, próbáltam már zégerfogóval is.Valaki el tudná mondani hogyan is kell?képek, videók is jöhetnek :) És igen, próbáltam a guglit ;)

Crossmax ST jó lesz?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Mavic Crossmax Slr elsõ kerékagyban szeretnék csapágyat cserélni.A hátsóban gond nélkül megcsináltam, a szabadonfutót is megtisztogattam.Viszont az elsõt nem tudom szétszedni.Leszedem a két távtartót és nekem úgy logikus utána, h imbuszkulccsal és a csapágykulccsal szétszedem.Viszont megakad egy idõ után, próbáltam már zégerfogóval is.Valaki el tudná mondani hogyan is kell?képek, videók is jöhetnek :) És igen, próbáltam a guglit ;)

tolj egy képet!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Ma reggel ezzel jöttem munkába, gondoltam, hogy útba ejtek egy jó durva göröngyös terepet, hogy ha akar, helyezkedjen még a kerék. No ahogy felszálltam, a küllõk hatalmas koncertbe kezdtek, recsegtek-ropogtak, azonnal nõtt bele egy olyan kb. 2mm-es nyolcas. Azán abbahagyták a zajongást, és a nyolcas sem nõtt tovább, még a terepen sem, a küllõk is elfogadhatóan egyenletesen feszesnek tûnnek.
Nagyon tanácstalan vagyok, használhatom-e még ezt tovább?

Tökéletesen használható az a felni. Menjél vele nyugodtan. Én is jártam úgy, mint te, tökéletes kerék lett belõle. De azért a "haverokkal széken ugrálva egyengetünk kereket" stílus helyett elvittem volna egy szakboltba. Az én felnim (Mavic 717) úgy megcsinálták, hogy szinte 0mm nyolcas maradt benne. A tojásról nem is beszélve, a tiédben gondolom az is van bõven.
Még most is elviheted valahova. Szerintem megéri.
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ahol kisebb a háromszög oldalai között a különbség. Mûszaki ember vagy, nem?

THX! Már magam sem tudom mi vagyok. :-)

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Tényleg nem kellene külön topik ennek; na mindegy, nekem van ugyanilyen Equalizer 21 felnim, vattaúj, nem rég lett kerék fûzve vele és a 2.25-ös Nobby Nic-et szerszám nélkül teszem fel és veszem le (!) róla.

hát az nekem azért nem megy, de gumileszedõvel annyira nem nehéz. van ennél gázosabb cucc is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Ma reggel ezzel jöttem munkába, gondoltam, hogy útba ejtek egy jó durva göröngyös terepet, hogy ha akar, helyezkedjen még a kerék. No ahogy felszálltam, a küllõk hatalmas koncertbe kezdtek, recsegtek-ropogtak, azonnal nõtt bele egy olyan kb. 2mm-es nyolcas. Azán abbahagyták a zajongást, és a nyolcas sem nõtt tovább, még a terepen sem, a küllõk is elfogadhatóan egyenletesen feszesnek tûnnek.

Nagyon tanácstalan vagyok, használhatom-e még ezt tovább?

az a felni kuka. ha ki lenne fûzve,látnád mennyire deformálódott,és te is a kuka mellett döntenél. nagyon veszélyes 1 ilyen kerékkel bevállalni 1 maratont sztem. ha csak illesztett a felni,akkor nagyobb baj is lehet. ahol összerakták,ott simán szétnyílhat az 1ngetések hatására. a másik,h centírozás után illik kicsit oldalról megnyomni a felnit,h a küllõk helyükre ugorjanak. ennek a lépésnek a kihagyása miatt volt a koncert. ezt többször is meg kell csinálni a centírozás alatt/után.