Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
silboy, a legközelebbi takarításnál azért nézd meg, hogy a belsõ falon, a küllõlyukfuratoknál nincs-e esetleg szintén repedés. A cimborám felnijén is voltak apróbb repedések kívül, de aztán mégis belül nyílt szét (Mavic 717). Természetesen más miatt reped kívül, mint belül, de szerintem mindenképpen érdemes gyanakodni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Ha nem nagy a repedés a küllõlyuk körül, akkor még nyugodtan járjál vele. Én terepre járok olyan Mavic felnivel, amin az egyik küllõanya ki van szakadva már tavaly nyár óta. Annyi, hogy rendszeresen figyeld a repedést, hogy növekszik-e. Az enyém valahogy megállt, nem növekszik - szerencsére.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ma bicaj takarítás közben vettem észre,hogy a gyári Jalco felnim megrepedt,olyan mintha a küllõ anya szakította volna ki.Segítséget szeretnék kérni felni választáshoz.A bicaj egy Merida CW 20-as,ami napi használatban van télen,nyáron, és szezonban elég sûrûn járok vele tempósabb tekerésekre aszfalton.A gumi adott,mérete 37-622,a mostani félni 622*16-os,az agy Deore lesz.Milyen felnit ajánlanátok ami árban és felhasználásban ehhez a bicajhoz megy és beszerezhetõ valamelyik webáruházból?V-fékes kellene fekete színben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A kerékfûzés nem egy olyan világcsoda, hogy az a speciális tudás csak egy-két kiválasztott guru birtokában lenne.
A ZP is nagyon jó de Gyapi is tökéletes kereket csinált nekem a Blue Cet boltban Blue Cet, Kerékpárbolt, Budapest - Bringázz.hu , a ProBike a teljesen meghajlott felnimbõl tökéletes kereket csinált, a Moab-ban Csabika is nagyon szép kereket csinál, a Kerékvárba is nyugodtan viheted, hibátlan kerék lesz az is.
Mindegyiket kipróbáltam, garantálom, hogy jó kereket csinálnak.
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nem... Hanem, hogy hol fûzik a legjobbat Bp-en. Ketten már mondták a Zöld Pontot+googlin is jókat találtam.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mit kell megerõsíteni? Hogy egy szervizben / boltban fûznek kereket..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Kerékfûzés ügyben a Zöld Pontot meg tudja erõsíteni még valaki? Esetleg cáfolni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajnos nem az én idõszakom van. A hétvégén sajnos felvertem egy bazinagy követ, s amellett, hogy elvitte a hajtómûvet, s kitört egy fogat, elkaszált egy DT Aerolite küllõt is a hátsó kerékben. (294mm hosszban) Hol lehet ilyet itthon beszerezni a holnapi Bakony Maratonig? Esetleg valami tûzoltásnak akármit beletehetek szerintetek? Igazából "akármit" hol lehet szerezni? Csak mert azt tapasztalom, hogy a hazai boltok egyáltalán nincsenek küllõkbõl felkészülve...

Ilyen küllõt sehol, de ilyen méretût bárhol, mivel elég gyakori outi méret. De ha véletlenül délután 5-ig nem találsz sehol, akkor hívj fel és veszek neked egyet a szomszéd üzletben és holnap reggel versenyre menet beugorhatsz érte (én nem megyek, mert nagyon beteg vagyok).

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sajnos nem az én idõszakom van. A hétvégén sajnos felvertem egy bazinagy követ, s amellett, hogy elvitte a hajtómûvet, s kitört egy fogat, elkaszált egy DT Aerolite küllõt is a hátsó kerékben. (294mm hosszban) Hol lehet ilyet itthon beszerezni a holnapi Bakony Maratonig? Esetleg valami tûzoltásnak akármit beletehetek szerintetek? Igazából "akármit" hol lehet szerezni? Csak mert azt tapasztalom, hogy a hazai boltok egyáltalán nincsenek küllõkbõl felkészülve...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek

Az elõször befûzött küllõknek az óramutatóval azonos vagy ellentétes irányba kell elhagyniuk az agyperemet annak belsõ oldalán?[

WheelbuildingItt mindent megtalálsz, de a kérdésedre a rövid válasz: Nem meghatározható. Az elsõ sor (9) küllõ után (36 küllõs keréknél), ami a szelep furata mellett kezdõdik, úgy tekered az agyat, hogy a felnivel a nagyobb szöget zárja be. A második 9 küllõ értelemszerûen azonos oldalon ezekkel szemben van.
Én legalábbis így szoktam.
Viszont van egy fantasztikus írás, ahol a nyomott-húzott kérdést is kitárgyalja szerzõ alaposan : http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek
Olvasd át ! ;)

You can never have "enough" bikes.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
2 pont a ZP-nek, alakul a dolog! Neked is köszi! :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
ZP-t ajánlom , csak elõtte szólj nekik telefonon mert eléggé be tudnak havazni.
Rajtuk kívül talán Matuz akit nagyon sokan dicsérnek.

A morcos.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi! Esetleg még valaki? :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Fülöp Kerékpár Centrum
* 1145 Budapest Erzsébet Királyné útja 14/a
* Telefon: 06-1-252-4190
* E-mail: info @ fulopkerekpar.hu
Hétfõtöl-Péntekig 9-18h -ig
Szombaton 9-13h -ig

Zöld Pont
1114 Bp Bartók B. út 21 ( bejárat a mészöly u.-ból )
Telefon: 1/ 365-09-45
Nyitva tartás:
Hétfõ-Péntek 10-18
Szo: Zárva

elõbbiben fûzetem minden kerekem, utóbbit sokan mások ajánlják.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Hol fûzik a legjobb kerekeket Bp-en? Hova érdemes menni? Köszi

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Meglazítás után kézzel tudom kitekerni, képek mentek.

Köszi szépen!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

egy ideig nekem is szépen tekeredik, de a végén megakad, lehet a menet sérült.Te szépen szét tudod tekerni egy imbusszal és egy zégerfogóval? lopapp17@citromail.hu Köszi elõre is!

Meglazítás után kézzel tudom kitekerni, képek mentek.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Az elõször befûzött küllõknek az óramutatóval azonos vagy ellentétes irányba kell elhagyniuk az agyperemet annak belsõ oldalán?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Megnéztem az enyémet, ott kell szétszedni, nem tudom a tiéd miért szorul annyira az enyém könnyen szétjött, ha minden kötél szakad két lukat nyugodtan fúrhatsz mélyebbre bõven van hely a tárcsa mögött, amennyiben kell kép dobj egy emil címet és fényképezek.

egy ideig nekem is szépen tekeredik, de a végén megakad, lehet a menet sérült.Te szépen szét tudod tekerni egy imbusszal és egy zégerfogóval? lopapp17@citromail.hu Köszi elõre is!

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy kerékfûzésnél milyen irányba kell állnia - a kerék forgásirányát figyelembe véve - a "nyomott" valamint a "húzott" küllõknek?