Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2012. május 21. - 14:11
a 200 ft os adapter akkor neki még +2 belsõ, és akkor is egy utálatos dolog marad.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. május 21. - 13:56
Üdv!
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?
200 Ft-os adapter? Szeleplyuk felfúrása 6,5 mm-es fúróval? De inkább az elsõ.
Írta 2012. május 21. - 13:39
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2012. május 21. - 08:36
Írta 2012. május 21. - 08:03
Írta 2012. május 20. - 23:01
én sem szaroznék a cserével, azért a felnitörés nem olyan, mintha lefittyen a hátsó váltó
oké, hogy el kell használni a cuccokat, de egy több helyen is megrepedt felni, szerintem már az elhasznált alkatrészek közé sorolandó
Írta 2012. május 20. - 23:00
...oké, akkor aggodalmaskodó vagyok, de nem szeretek a bringámon törött, repedt, szakadt cuccokat, mert akár "egészségre ártalmas" is lehet
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. május 20. - 19:43
Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.
Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt
Ennyire repedt felnivel végigedzettem egy szezont és végül nem emiatt cseréltem le.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 20. - 19:10
Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.
Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt
Írta 2012. május 20. - 18:41
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. május 20. - 09:00
Ez mitõl lehet?A túl feszes küllõk miatt?Majdnem vele szemben van egy hasonló,de kisebb mértékû.
Errõl a felnirõl mi a véleményetek?Megfelelne ez a lentebb leírt felhasználáshoz?Esetleg tudtok ajánlani mást hasonló árban ami jobb lehet?
Írta 2012. május 20. - 07:01
Trance
Írta 2012. május 20. - 00:23
Írta 2012. május 19. - 12:52
Írta 2012. május 18. - 21:42
A ZP is nagyon jó de Gyapi is tökéletes kereket csinált nekem a Blue Cet boltban Blue Cet, Kerékpárbolt, Budapest - Bringázz.hu , a ProBike a teljesen meghajlott felnimbõl tökéletes kereket csinált, a Moab-ban Csabika is nagyon szép kereket csinál, a Kerékvárba is nyugodtan viheted, hibátlan kerék lesz az is.
Mindegyiket kipróbáltam, garantálom, hogy jó kereket csinálnak.
Írta 2012. május 18. - 09:43
Írta 2012. május 18. - 09:31
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. május 18. - 08:57
Írta 2012. május 18. - 08:26
Ilyen küllõt sehol, de ilyen méretût bárhol, mivel elég gyakori outi méret. De ha véletlenül délután 5-ig nem találsz sehol, akkor hívj fel és veszek neked egyet a szomszéd üzletben és holnap reggel versenyre menet beugorhatsz érte (én nem megyek, mert nagyon beteg vagyok).Sajnos nem az én idõszakom van. A hétvégén sajnos felvertem egy bazinagy követ, s amellett, hogy elvitte a hajtómûvet, s kitört egy fogat, elkaszált egy DT Aerolite küllõt is a hátsó kerékben. (294mm hosszban) Hol lehet ilyet itthon beszerezni a holnapi Bakony Maratonig? Esetleg valami tûzoltásnak akármit beletehetek szerintetek? Igazából "akármit" hol lehet szerezni? Csak mert azt tapasztalom, hogy a hazai boltok egyáltalán nincsenek küllõkbõl felkészülve...
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 18. - 08:20
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás