Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Az is megoldás lehet. Csak talán a fúrás kicsit precízebb (?)
Jaj de olyan szíp hangja van :)))))
Már alig várom hogy meglegyen hozzá minden és összepakoljam.
Fogsorból mind1 hogy milyen megy egy BTS agyra igaz? Mármint nem kell hogy alu bakos legyen?

Fúrásnál átmelegedhet az anyag, s veszíthet szilárdságából.
Én alubakost tettem rá, mivel a kazetta test alu, s az acél eléggé belemarna. Az alsó 3 kerék az egyenként fexik fel és acél, látszik is a nyoma 1000 km után. De haver pl acélt rakott fel most xc prora.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

a WTB felnin mi kireszeltük :)

Az is megoldás lehet. Csak talán a fúrás kicsit precízebb (?)
Jaj de olyan szíp hangja van :)))))
Már alig várom hogy meglegyen hozzá minden és összepakoljam.
Fogsorból mind1 hogy milyen megy egy BTS agyra igaz? Mármint nem kell hogy alu bakos legyen?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
a WTB felnin mi kireszeltük :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Valószínûleg a gyárban is ezt a megoldást használják. ;)

Igen elképzelhetõ :)
egyébként a felni belsõ falán a furat autószelepnek megfelelõ, a külsõn meg nem. Lehet nem volt 3 centinél hosszabb fúrószár a Rigida-nál :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Valószínûleg a gyárban is ezt a megoldást használják. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

a 6,5-es karcsú lesz, de 8,5-es 9-es mûködik.
a 200 ft os adapter akkor neki még +2 belsõ, és akkor is egy utálatos dolog marad.

Megkérdeztem az ebike-ot , õk is a furkálást javasolják. Szerintem ez lesz a megoldás. Nem szeretnék pöcsölni adapterekkel.

Kopasz27

Kopasz27

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali!

Valaki tudna segíteni abban, hogy a 8x4-es küllõfuratú felnihez hogyan számoljak küllõhosszt? Vagy ugyanúgy kell, mint a sima 32 lyukashoz?

A válaszokat köszönöm.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

A kérdésem az, hogy jól gondolom-e, hogy az XT aggyal nem tudok nagyon mellényúlni? Vagy hasonló árban van sokkal könnyebb, megbízhatóbb? (Vagy ugyanolyan megbízható, de könnyebb, esetleg fordítva?)

szemely szerint inkabb novatec agyak kozott keresgelnek

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Tökéletesen használható az a felni. Menjél vele nyugodtan. Én is jártam úgy, mint te, tökéletes kerék lett belõle. De azért a "haverokkal széken ugrálva egyengetünk kereket" stílus helyett elvittem volna egy szakboltba. Az én felnim (Mavic 717) úgy megcsinálták, hogy szinte 0mm nyolcas maradt benne. A tojásról nem is beszélve, a tiédben gondolom az is van bõven.
Még most is elviheted valahova. Szerintem megéri.

Elmentem a kerékkel a versenyre, de nem bíztam benne, lefelé nem mertem ereszteni. Azóta egy felni "lakatolásban" gyakorlott szerelõt is találtam, megbeszéltük, hogy most pénteken megcsinálja amennyire lehet, valószínû a Szilvásra az általa kicsit jobban megjavított kerékkel megyek majd.

Ettõl függetlenül azt hiszem már soha nem fogok teljesen megbízni ebben a kerékben, szóval csere lesz (a mostani megy tartalékba), már meg is rendeltem ezt a felnit: WTB Frequency i23 TCS 29. Baromi sok idõt elcsesztem azzal, amíg kinéztem milyet akarok. A követelményeim ezek voltak: 29-es, (majdnem) igazi tubeless, és a szokásosnál (19mm belsõ szélesség) lényegesen szélesebb, hogy a széles gumi normálisan álljon rajta és mindezek ellenére lehetõleg mégsem kõnehéz. A tubeless és szélességi szempontok miatt akkor már egy füst alatt mind a két kereket megújítom.

Elkezdtem agyakat is nézegetni, de nem akarok ezzel a témával is annyi idõt tölteni, mint a felnivel, az egyszerûség kedvéért Shimano XT-re gondoltam, ez még belefér a költségvetésbe.

A kérdésem az, hogy jól gondolom-e, hogy az XT aggyal nem tudok nagyon mellényúlni? Vagy hasonló árban van sokkal könnyebb, megbízhatóbb? (Vagy ugyanolyan megbízható, de könnyebb, esetleg fordítva?)

Küllõ vonatkozásban (DT?) 2/1.8-as gondoltam – ez jó súly-ár-tartósság kompromisszumnak tûnik.

A pramétereim: 83 kg vagyok, el-el indulgatok maratonokon, az elsõ harmadban-negyedben végzek, néha egy-egy XCO is becsúszik, a rendszeres edzõterepemen van jó kis sziklás lejtõ, de nem vagyok a lejtõk ördöge. Szeretném, ha könnyû lenne a bringa, de a megbízhatóság fontosabb.

Mit gondoltok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a 6,5-es karcsú lesz, de 8,5-es 9-es mûködik.
a 200 ft os adapter akkor neki még +2 belsõ, és akkor is egy utálatos dolog marad.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Üdv!
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?

200 Ft-os adapter? Szeleplyuk felfúrása 6,5 mm-es fúróval? De inkább az elsõ.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv!
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A szegecselés lényege, hogy nagyobb felületen oszlassa el a küllõ furatot érõ terheléseket.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Az alap,hogy cserélem,de kicsit okosítsatok a témában,hogy milyet vegyek,meg ezzel a szegecseléssel sem vagyok tisztában,mi is ez és mire jó.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a srácnak már két helyen is el van repedve a felnije.....

én sem szaroznék a cserével, azért a felnitörés nem olyan, mintha lefittyen a hátsó váltó

oké, hogy el kell használni a cuccokat, de egy több helyen is megrepedt felni, szerintem már az elhasznált alkatrészek közé sorolandó :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Egészségedre :)
...oké, akkor aggodalmaskodó vagyok, de nem szeretek a bringámon törött, repedt, szakadt cuccokat, mert akár "egészségre ártalmas" is lehet

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.

Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt :)

Ennyire repedt felnivel végigedzettem egy szezont és végül nem emiatt cseréltem le.

A sebesség mindent megold.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Eddig még nem volt szerencsém a felni témával foglalkozni,mivel még nem vagyok olyan "öreg motoros",hogy felnit kelljen cserélnem.Tehát ez az én repedt felnim nem szegecselt?Pontosan mi is ez a szegecselés és miért jó?

Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.

Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ez már több mint egy repedés,van egy kidudorodás is a repedésnél.

Ez mitõl lehet?A túl feszes küllõk miatt?Majdnem vele szemben van egy hasonló,de kisebb mértékû.

Errõl a felnirõl mi a véleményetek?Megfelelne ez a lentebb leírt felhasználáshoz?Esetleg tudtok ajánlani mást hasonló árban ami jobb lehet?