Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Rosszul rémlik , a fekete dt küllõ jóval drágább.Arany anyát nem néztem mostanában , ha lenne még Cseke Rt. a BTS-nek volt egész jó áron.

Nekem a BTS csilli villi piros anyák olyan szinten rágyógyultak a DT revolution küllõkre, hogy hármat el kellett vágni. :-(
ezen eset után az egyik kerekem újra lett fûzve sapin niplikkel, BTS küllõkkel.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

DT tutijó, de a normál 65ft helyett szerintem 100 a küllõ és 160 az arany alu anya. Ha jól rémlik.

Rosszul rémlik , a fekete dt küllõ jóval drágább.Arany anyát nem néztem mostanában , ha lenne még Cseke Rt. a BTS-nek volt egész jó áron.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Ipari csapágyas hátsó agyba (BTS XC Elite) mivel tudom berögzíteni/ragasztani a csapágyat? Eléggé recseg ropog terhelésen. :-(

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Tudtok mondani boltot, helyet, embert akinél lehet venni normális fekete küllõt, és arany színû küllõanyát? Milyen márkát kell elõnyben részesíteni? (622x19, 3 kereszt fûzés, erõs utcai/trekking felhasználás)

DT tutijó, de a normál 65ft helyett szerintem 100 a küllõ és 160 az arany alu anya. Ha jól rémlik.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Tudtok mondani boltot, helyet, embert akinél lehet venni normális fekete küllõt, és arany színû küllõanyát? Milyen márkát kell elõnyben részesíteni? (622x19, 3 kereszt fûzés, erõs utcai/trekking felhasználás)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, h 622x19C-c felnire mekkora legkeskenyebb gumi rakható fel?

THX!!

Számíts rá, hogy nagy eséllyel szélesebb lesz egy ilyen belsõ szélességû felnin a gumi, mint egy keskeny oúti felnin. A 25ös Schwalbe Stelvio pl. 27,4mm egy WTB 29er felnin ami 19 v. 20mm belül. Erre a felnire ez a gumi majdnem hogy felesik kézzel.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Köszönöm Nektek!!! Akkor beruházok egy 28-asra, pontosabban kettõre. :D

Ridley Noah Fast 

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, h 622x19C-c felnire mekkora legkeskenyebb gumi rakható fel?

THX!!

Hozzám szoktak jönni ilyen széles felnivel 23-as , 25-ös gumikkal defekt miatt.Levenni még csak-csak , de feltenni rémálom.Városban használják õk napi szinten , végül is mûködik , nem õk szívnak vele.:)Szóval szerintem max. 28-as.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
28-as

Tire Sizing Systems

Sziasztok!

THX!!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!

THX!!

Ridley Noah Fast 

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
csak 2rs-t, fém gyürü nem látja el a feladatot ilyen helyen.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Sziasztok!

Ipari csapágyas agyba, miylen csapágyta érdemes venni? Gumigyûrûvel (2RS) vagy fémgyûrûvel (2Z) zártat?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ez igaz lehet az agyakra, ha nem megy bele a por. De azért akinek van benne egy rendes teleszkóp, tárcsafék, ne adj isten rugóstag is, azért azt illik leszervízelni legalább 1-1,5 évente, még akkor is ha csak 1500 km-t megy vele száraz idõben. Persze ezzel kicsit elcsúsztam a témától.

igen, ezt én is akartam írni, hogy nem csak a kerékagyat kell rendszeresen szervízelni, sõt, azt gyanítom, hogy a teló hamarabb meghal karbantartás nélkül, mint egy kónuszos kerékagy

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ez igaz lehet az agyakra, ha nem megy bele a por. De azért akinek van benne egy rendes teleszkóp, tárcsafék, ne adj isten rugóstag is, azért azt illik leszervízelni legalább 1-1,5 évente, még akkor is ha csak 1500 km-t megy vele száraz idõben. Persze ezzel kicsit elcsúsztam a témától.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én pl utálnék pöcsölni vele

a pénztárcabarát meg...egy jó iparis elmegy egy átlagbringásnak 5 évet, ha a kónuszost csak évente egyszer tolja be a szerelöhõz (és igen ez a forúm itt nem repi, a bringahasználók nagy többsége nem szerel (persze sok szerelõhöz sem tmk-ra viszi hanem csak ha véres a torok)) bõven többet fog rákölteni. és igen shimano agyaim vannak, de a csapágyat jobban szeretem :)

azért tegyük hozzá, ha valaki évi 1-2-3 ezer km-t megy szigorúan száraz idõben, annak nem kell évente szervizbe tolni a paripát zsírzásra, hanem bõven jó lesz annak is az 5 évente, és ha megfeledkezik róla, akkor sem biztos, hogy 10 év alatt tüneti problémája lesz

aki meg sokat meg vele, az úgy is tisztában van vele, hogy a kerékpárt egyszerûen karban kell tartani, mert különben tönkre megy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én pl utálnék pöcsölni vele

a pénztárcabarát meg...egy jó iparis elmegy egy átlagbringásnak 5 évet, ha a kónuszost csak évente egyszer tolja be a szerelöhõz (és igen ez a forúm itt nem repi, a bringahasználók nagy többsége nem szerel (persze sok szerelõhöz sem tmk-ra viszi hanem csak ha véres a torok)) bõven többet fog rákölteni. és igen shimano agyaim vannak, de a csapágyat jobban szeretem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nyilvan nem lehet osszehasonlitani a ket fele felepitest.masok az elonyeik es hatranyaik.
vegkepp nem lehet kijelenteni hogy a konusz szar mert a shimanomban...

egyszeruen kerekparos felhasznalasra hosszutavon a konusz penztarca baratabb amelett hogy csereje/szerelese otthoni de akar ut szeli korulmenyek kozott is egyszerubb az ipasisnal.
cserebe viszont karban kell tartani ami a felepitesenek koszonhetoen gyorsan, kulonleges szaktudas nelkul is elvegezheto.

es nincs a konuszbizniszben erdekeltsegem:D

regi/hibas agyvaltokat veszek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kollegam komplett Shimano WH-RS80 C24 kerekeben mar kellett komplett konusz-golyo-tengelyt cserelni egyszer, plusz kazettatestet ketszer. Masfel ev alatt. Kb 60kilos a srac.

most nem lehuzni akarom a shimano kerekeket (nekem is az van es boldog vagyok vele), csak ne azt mondjuk mar hogy ha konuszos az agy akkor soha nem lesz baja ;)

a montimban csapagyas Roval kereket hasznalok evek ota, nem log, nem rag, nem recseg, es meg soha szerszamot nem lattak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A novatec agyaknál még meg is adják a szabványszámát a csapágynak. Amúgymeg agytestet melegíteni kell kiszedésnél, berakásnál agytestet melegíteni csapágyat lehûteni elõtte. Ennyi.

nekem ez azért már kicsit bonyolultabbnak tûnik, mint a kónusz beállításával molyolni egy kicsit :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

hat igen egy 20 eves ipari mar nem is forogna.
raadasul a gyartok torekednek nem szabvany mereteket hasznalni iparis agyukba.
tehat a pot(ipari)csapagy beszerzese sem egyszerubb mint pl egy konusze.

olyat is olvastam hogy az iparisnak x csere utan mar lotyog az illeszkedese az agyhazzal.gondolom ehhez mar az is kell hogy nem szakember vegzi a cseret.
ha ez igaz akkor meg egy pont a konusznak mert az utca szelen is szerelheto.

A novatec agyaknál még meg is adják a szabványszámát a csapágynak. Amúgymeg agytestet melegíteni kell kiszedésnél, berakásnál agytestet melegíteni csapágyat lehûteni elõtte. Ennyi.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9