Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Tudtok mondani boltot, helyet, embert akinél lehet venni normális fekete küllõt, és arany színû küllõanyát? Milyen márkát kell elõnyben részesíteni? (622x19, 3 kereszt fûzés, erõs utcai/trekking felhasználás)

Boltot nem, de tipp: végy ezüst küllõt, és szintereztesd! Nekem 50ft/db volt. 1. olcsóbb 2. nagyobb a méretválaszték ezüstbõl.

dudi6

Milyen bringába kell a felni?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

dudi6

dudi6

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
5000 Ft körül tudnátok megbízható felnit ajánlani? Jó lenne ha fehér lenne, ezért a Vuelta Airline 4-t néztem ki. Van esetleg jobb? Mach1 cfx-t néztem még.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

a Probike-os Böri fûz , azokról sem hallottam ilyesmit.

Amikor épp magánál van XD

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Tavaly nyár végén én is alu niplikkel akartam kereket fûzni magamnak.Leginkább a kúl faktor miatt,mert hát a gépem nem 10 kiló!
Elõtte azért tájékozódtam a neten,meg egy barátom is mondta,ha kevés gondot akarok,inkább maradjak a réznél!Annál maradtam...
Egyébkánt nehezemre esik elhinni,hogy zsírral összerakva is összerohad.Hajtókar és pedál pölö még sosem rohadt össze nekem(kevés zsírral összerakva az is),de láttam már másnak,akinek igen,vagy kihozta a menet nagy részét.Na mindegy...
Magellan-os

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Nekem még egy sem rohadt össze.

Úgy nem ér , hogy 1. Te értesz hozzá , 2. Karban tartod a bringáidat , 3. Még bringázni is tudsz.Ergo nem vered szanaszét a kerekeidet.Én csak a hozzám behozottak utáni tapasztalat útján alkotott véleményemet írtam.A sajátom nekem sem rohadt össze , sõt amit a Probike-os Böri fûz , azokról sem hallottam ilyesmit.De pl. a Mali-ban egykoron kapható Vuelta Airline kerékszettet (24 lyukú kardküllõs) próbáld meg most centírozni , vagy akár szétszedni.Pedig õk azt mondják , hogy...Szóval ilyen is van , meg olyan is.Ettõl függetlenül én nem szeretem annyira az alu küllõanyát.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
+1

A zsír fél lakatos.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elvileg.Gyakorlatilag így is , úgy is összerohad idõvel.

A sebesség mindent megold.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Szeva Piszta!
De nem a küllõ gyártójában volt a hiba!Tudod?Elektrokémiai korróziónak nevezik,jelen esetben acél és alu között.Autóiparban is gyakran elõforduló probléma.
A kerékfûzésnél ilyen esetben szoktak használni küllõzsírt.Ez azt is elõsegíti,hogy a húzott küllõ kevésbé csavarodjon fûzésnél,centrírozásnál.Ha jól tudom?!

lali!

Igazad van. Ezzel tisztában is voltam. Nem is fûzettem volna át a gurigákat, de mivel egyszerûbb volt az újra fûzés, mint 3 db revolution küllõt beszerezni így az lett. Meg egyéb más dolgok is közrejátszottak. Majd nézd meg elsõ kerekem s megérted :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Szeva Piszta!
De nem a küllõ gyártójában volt a hiba!Tudod?Elektrokémiai korróziónak nevezik,jelen esetben acél és alu között.Autóiparban is gyakran elõforduló probléma.
A kerékfûzésnél ilyen esetben szoktak használni küllõzsírt.Ez azt is elõsegíti,hogy a húzott küllõ kevésbé csavarodjon fûzésnél,centrírozásnál.Ha jól tudom?!

Elvileg.Gyakorlatilag így is , úgy is összerohad idõvel.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Nekem a BTS csilli villi piros anyák olyan szinten rágyógyultak a DT revolution küllõkre, hogy hármat el kellett vágni. :-(
ezen eset után az egyik kerekem újra lett fûzve sapin niplikkel, BTS küllõkkel.

Ezért utáljuk az alu niplit.Réz az isten.:)Csak az eloxált szín miatt mondtam a BTS-t.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Szeva Piszta!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Rosszul rémlik , a fekete dt küllõ jóval drágább.Arany anyát nem néztem mostanában , ha lenne még Cseke Rt. a BTS-nek volt egész jó áron.

Nekem a BTS csilli villi piros anyák olyan szinten rágyógyultak a DT revolution küllõkre, hogy hármat el kellett vágni. :-(
ezen eset után az egyik kerekem újra lett fûzve sapin niplikkel, BTS küllõkkel.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

DT tutijó, de a normál 65ft helyett szerintem 100 a küllõ és 160 az arany alu anya. Ha jól rémlik.

Rosszul rémlik , a fekete dt küllõ jóval drágább.Arany anyát nem néztem mostanában , ha lenne még Cseke Rt. a BTS-nek volt egész jó áron.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Ipari csapágyas hátsó agyba (BTS XC Elite) mivel tudom berögzíteni/ragasztani a csapágyat? Eléggé recseg ropog terhelésen. :-(

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Tudtok mondani boltot, helyet, embert akinél lehet venni normális fekete küllõt, és arany színû küllõanyát? Milyen márkát kell elõnyben részesíteni? (622x19, 3 kereszt fûzés, erõs utcai/trekking felhasználás)

DT tutijó, de a normál 65ft helyett szerintem 100 a küllõ és 160 az arany alu anya. Ha jól rémlik.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, h 622x19C-c felnire mekkora legkeskenyebb gumi rakható fel?

THX!!

Számíts rá, hogy nagy eséllyel szélesebb lesz egy ilyen belsõ szélességû felnin a gumi, mint egy keskeny oúti felnin. A 25ös Schwalbe Stelvio pl. 27,4mm egy WTB 29er felnin ami 19 v. 20mm belül. Erre a felnire ez a gumi majdnem hogy felesik kézzel.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Köszönöm Nektek!!! Akkor beruházok egy 28-asra, pontosabban kettõre. :D

Ridley Noah Fast 

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, h 622x19C-c felnire mekkora legkeskenyebb gumi rakható fel?

THX!!

Hozzám szoktak jönni ilyen széles felnivel 23-as , 25-ös gumikkal defekt miatt.Levenni még csak-csak , de feltenni rémálom.Városban használják õk napi szinten , végül is mûködik , nem õk szívnak vele.:)Szóval szerintem max. 28-as.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
28-as

Tire Sizing Systems

Sziasztok!

THX!!