Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Mint írtam a meghajtás topicban, lehet a kazettát külön cserélni, nem kell mindjárt az egész kereket... Nem kell a kérdést minden topcba bemásolni, attól válasz nem lesz hamarabb, csak neheztelés...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

tudom, hogy ez nem pontosan az a topik, (nekem a kerékjavítás kéne, olyat nem találtam) de talán jobb választás mint a meghajtás, ahova már elposztoltam a kérdést, de nem kaptam rá választ. szóval:

tönkrement a bringámon valami, és mielõtt gyanútlanul elviszem szerelõhöz, szeretném itt megtudni, hogy pontosan mi a baja, illetve képet kapni a javítás várható költségeirõl.
Na szóval 9 sebességes MTB-m van, V-fékkel, a hátsó agy valami olcsóbbfajta Shimano (asszem PARALLAX, de ha fontos, megnézem).

A történet a következõ:
-Ha intenzívebben belelépek a pedálba szalajszt 1-2-3 teljes fordulatot a hajtás, és ha megfelelõ ütemben tekerem miután elkezdett szalajsztani, kb bármeddig tudom pörgetni (najó ameddig le nem kell lépnem a bicajról)
-Amikor szalajszt, akkor ténylegesen 0 az ellenállás, és ténylegesen nem hajt semmit
-Ha legugolva kézzel megpörgetem a pedált, elõre, (álló hátsókerék mellett) akkor is látom, hogy szalajszt és szerintem hátul az agy vagy racsni környékén kell keresni a problémát. //nem értek hozzá

Nos a kérdés:
-Mi a baja?
-Mennyibe kerülhet?
-Mindenképpen szét kell szedni a hátsó kereket?
-Az agy /ha az a hunyó/ vajon javítható, vagy csere?

Mennyibe kerül manapság egy:
-Hátsó agy (olyan szintû, vagy minimálisan jobb, mint nekem volt/van) ?
-Mennyibe kerülnek nem túl drága küllõk? (nyilván minõségben a hátsó agyhoz viszonyítva)?
-Mennyibe kerül egy hátsókerék szétszedés/összerakás küllõzéssel?
-Ha esetleg cserélni szeretném a V-fékes felnit tárcsásra, az mennyit kóstálna?
-
egyéb:
-mennyibe kerülhet egy komplett elsõ/hátsó váltóbeállítás (Deore+XT, Deore karral)?

Légyszi reális budapesti átlagárakat írjatok, nem fillérb*szni akarok, de azt sem szeretném ha engem vernének át.
Az árak fényében érdemes lenne inkább vennem egy jóállapotú hátsó kereket? Az mennyibe fájna?

válaszokat elõre is köszi!
J.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

És a Rodi? Ha a 400e Ft-os Haibike gépnek ez a gyári kerékszettje akkor annyira nem lehet rossz,nem?

Nem tudom, nem ismerem, attól ne ess hasra haver, 300 valahány ezres Cube bicajába szutyok kerék volt.

Ezt én megnézném: DT Swiss XR4.2D UST belsõ nélküli kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni. :)

Akkor ez a szaki ránézéses dolog megvolt :) Az alpinbikeos srácokba megbizok, ha azt mondja csak kókányolni lehet én elhiszem neki :)
Ugyhogy délután megy vissza. Már csak azt tudnám mit vegyek :D
Ma jönnek meg a tárcsafékjeim, a V fékeket meg már eladtam, fék nélkül pedig nem egészségeb bringázni :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ezek szerint lehet venni?
Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.

Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni. :)

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
És a Rodi? Ha a 400e Ft-os Haibike gépnek ez a gyári kerékszettje akkor annyira nem lehet rossz,nem?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

19 papirért jó vételnek gondoltam, fõleg, hogy a gumikat eladhattam volna, illetve 2 tárcsa is van rajta, de akkor visszaviszem. Csak ebben az árkategóriában nehéz normális kerekeket venni.

Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is

Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.

Vélemény?

A Mavic nagyon drága, én 20-ért vettem vadi új bringából bontottat XT agyakkal, a felni az egy alap Mavic nincs szegecselve sem.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
19 papirért jó vételnek gondoltam, fõleg, hogy a gumikat eladhattam volna, illetve 2 tárcsa is van rajta, de akkor visszaviszem. Csak ebben az árkategóriában nehéz normális kerekeket venni.

Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is

Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.

Vélemény?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.

Nem tudom mit látsz ebben a kerékszettben amiért megéri kínlódani vele, szerintem vidd vissza amíg viheted!

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Mondjuk beviszed a kereket egy bringás szakihoz, és kérsz hozzá porvédõt. :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Mondjuk beviszed a kereket egy bringás szakihoz, és kérsz hozzá porvédõt. :)

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
De mivel pótoljam? Te azt mondod, hogy ne vigyem vissza? Mert mondjuk 3-4000bõl megvan a csapágycsere és lenne egy frankó kerékszettem, csak félek, nehogy megint igy járjak,mert xc-re használnám, ott pedig kap az agy egyet-smást.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok!
Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.

A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.
Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?

Az, hogy nincs porvédõ és darál a csapágy nem hiszem, hogy nagyon összefüggene.
A csapágynak vannak saját porvédõi, ami azért elég sokat megfog. Persze, ha meglennének azok a plusz porvédõk, akkor még jobb lenne a helyzet, de így sem annyira elkeserítõ.
A helyedben én kicserélném a mostani csapágyakat, aztán pótolnám a hiányzó porvédõket valamivel.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.

kerékszett

hátsó agy 1

hátsó agy 2

az elsõ agyon lévõ porvédõ

A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.

Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.

Felhivtam az eladót, azt mondta, hogy a fékfelületen van valami nagyon pici sérülés. Hát nem tudom, mondjuk ennyiért más nem igazán van.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Az elõzõ hozzászólásomhoz kapcsolódva.
Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.

A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Az elõzõ hozzászólásomhoz kapcsolódva.
Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Sziasztok!
Egy ideje idõnként kattant valami a hajtásban, illetve ha gurulás után ráterheltem a pedálra akkor elõfordult, hogy megszaladt kicsit (elég nagy roppanás kiséretében). Ma meghallgattam és a kazettából jönnek a hangok. Egy olcsó Bikepositive mtb agyról van szó. Ez egy javitható alkatrész, vagy csak az agycsere megoldás? Remélem nem az utóbbi,mert nem nagyon lenne most erre pénzem. Olvastam, hogy a kazettát is lehet cserélni. Bármilyen másik agyról átrakott kazetta megoldást jelenthet?
Elõre is köszönöm a segitséget!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

akkor már ez:
http://superstar.tib...65{21}32{10}962

Kérdés nélkül elfogadnám Pacenti TL28 felnivel, ha úgy 10 kilóval könnyebb lennék. :) Nagyon széles, jó minõségû, kitûnõ tubeless ready felninek tartják, de egy nehezebb bringás alatt (amilyen én is vagyok így 80-81 kilóra felhízva) hamar jönne bele a nyolcas. Ha könnyebb vagy, simán vállalható, ha nem annyira, akkor inkább ZTR Arch EX például, ami felé mennék - már ha késõbb a tubeless ready mivolta is fontos lenne a felninek.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Nyilván minél olcsóbban:), max.6-8ezrem lenne rá.
Tárcsafékhez.(lehetõleg 6csavaros)

Alivio, ha új, elsõ-hátsó kerül kb. 8-ba. HB, és FH-M475. Csak hátsóra mondjuk Deore. Használtban meg szerencse kérdése egy jó vétel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!