Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Posted 2013. April 18. - 17:43
Posted 2013. April 18. - 15:29
mtbr.com fórumos topikok szerint esélyes, hogy így van. Jó hír, hogy kapott egy update-t a csapágyazás 2013-ra, ami retrofittelhetõ a korábbi modellekbe. (Jó pénzért cserébe)
Ha jól tudom, ezek a modellek még nem elérhetõek (?), de talán hamarosan forgalomba kerülhetnek.
Köszönöm a segítséget! Közben már letettem róla- egyenlõre-, a jelenlegi bicaj, meg kerekek is sokkal jobbak- sajnos-, mint a bringás, aki tekeri. Majd egyszer, pár év gyakorlás- meg néhány erõteljes fizetésemelés- után.
Köszönöm azért!
Posted 2013. April 15. - 21:04
Sziasztok,
Easton Haven kerékszettel kapcsolatban kérdeznék: több helyen olvastam, hogy a hátsó agy csapágyazása nagyon rövid életû, ill. könnyen feszít a feszességébõl. Ez tényleg így van, van esetleg valakinek tapasztalata a témában?
Nagyon tetszik ez a kerékszett, viszont csak akkor áldoznék ilyen sok pénzt rá, ha amellett, hogy erõs, könnyû, szép,.. tartós is.
Köszönöm elõre is a segítséget!
mtbr.com fórumos topikok szerint esélyes, hogy így van. Jó hír, hogy kapott egy update-t a csapágyazás 2013-ra, ami retrofittelhetõ a korábbi modellekbe. (Jó pénzért cserébe)
Ha jól tudom, ezek a modellek még nem elérhetõek (?), de talán hamarosan forgalomba kerülhetnek.
Posted 2013. April 14. - 15:17
Easton Haven kerékszettel kapcsolatban kérdeznék: több helyen olvastam, hogy a hátsó agy csapágyazása nagyon rövid életû, ill. könnyen feszít a feszességébõl. Ez tényleg így van, van esetleg valakinek tapasztalata a témában?
Nagyon tetszik ez a kerékszett, viszont csak akkor áldoznék ilyen sok pénzt rá, ha amellett, hogy erõs, könnyû, szép,.. tartós is.
Köszönöm elõre is a segítséget!
Posted 2013. April 13. - 20:46
Park Tool Co. » ParkTool Blog » Freehub Service
Posted 2013. April 13. - 20:15
Ha már itt vagyunk: kazettát kell takarítani? Úgy értem, idõnként leszedni, kipucolni? Ha igen, hogyan, kell hozzá vmi célszerszám?
Nem tudom. Sosem csináltam még ilyet, csak itt olvastam, hogy lehet. Azt sem tudom, hogy lehet-e hozzá célszerszámot kapni, vagy mindenki magának csinálja laposvasból. Nekem egyszer ment tönkre kazettám, egy olcsó Sachs agyon (szóval ez se tegnap volt). Elõször az is szalajtott, aztán, amikor meg hozzákocogtattam valamihez, beállt fixre. De azt egyben cseréltem másikra. Késõbb visszamentem a boltba, hogy visszakérjem a rosszat, hogy megpróbáljam szétszedni és megjavítani, csak a tapasztalatszerzés végett, de nem volt már meg.
De olyan gyakran nem mehetnek tönkre a kazetták. Van a családban több olyan bicikli, amit még a gyerekek születése elõtt vettem. Már mindkettõ nagykorú, de a bringák még mûködnek. Sor, lánc, kónusz, középcsapágy volt már cserélve persze, de a kazettákhoz nem kellett nyúlni... Ezek Shimanok, konkrétan a valamikori Exage szériából.
Posted 2013. April 13. - 13:39
Posted 2013. April 13. - 13:32
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. April 13. - 13:28
Mint írtam a meghajtás topicban, lehet a kazettát külön cserélni, nem kell mindjárt az egész kereket... Nem kell a kérdést minden topcba bemásolni, attól válasz nem lesz hamarabb, csak neheztelés...
Ha már itt vagyunk: kazettát kell takarítani? Úgy értem, idõnként leszedni, kipucolni? Ha igen, hogyan, kell hozzá vmi célszerszám?
Posted 2013. April 13. - 12:11
Posted 2013. April 13. - 12:06
tudom, hogy ez nem pontosan az a topik, (nekem a kerékjavítás kéne, olyat nem találtam) de talán jobb választás mint a meghajtás, ahova már elposztoltam a kérdést, de nem kaptam rá választ. szóval:
tönkrement a bringámon valami, és mielõtt gyanútlanul elviszem szerelõhöz, szeretném itt megtudni, hogy pontosan mi a baja, illetve képet kapni a javítás várható költségeirõl.
Na szóval 9 sebességes MTB-m van, V-fékkel, a hátsó agy valami olcsóbbfajta Shimano (asszem PARALLAX, de ha fontos, megnézem).
A történet a következõ:
-Ha intenzívebben belelépek a pedálba szalajszt 1-2-3 teljes fordulatot a hajtás, és ha megfelelõ ütemben tekerem miután elkezdett szalajsztani, kb bármeddig tudom pörgetni (najó ameddig le nem kell lépnem a bicajról)
-Amikor szalajszt, akkor ténylegesen 0 az ellenállás, és ténylegesen nem hajt semmit
-Ha legugolva kézzel megpörgetem a pedált, elõre, (álló hátsókerék mellett) akkor is látom, hogy szalajszt és szerintem hátul az agy vagy racsni környékén kell keresni a problémát. //nem értek hozzá
Nos a kérdés:
-Mi a baja?
-Mennyibe kerülhet?
-Mindenképpen szét kell szedni a hátsó kereket?
-Az agy /ha az a hunyó/ vajon javítható, vagy csere?
Mennyibe kerül manapság egy:
-Hátsó agy (olyan szintû, vagy minimálisan jobb, mint nekem volt/van) ?
-Mennyibe kerülnek nem túl drága küllõk? (nyilván minõségben a hátsó agyhoz viszonyítva)?
-Mennyibe kerül egy hátsókerék szétszedés/összerakás küllõzéssel?
-Ha esetleg cserélni szeretném a V-fékes felnit tárcsásra, az mennyit kóstálna?
-
egyéb:
-mennyibe kerülhet egy komplett elsõ/hátsó váltóbeállítás (Deore+XT, Deore karral)?
Légyszi reális budapesti átlagárakat írjatok, nem fillérb*szni akarok, de azt sem szeretném ha engem vernének át.
Az árak fényében érdemes lenne inkább vennem egy jóállapotú hátsó kereket? Az mennyibe fájna?
válaszokat elõre is köszi!
J.
Posted 2013. April 10. - 12:48
És a Rodi? Ha a 400e Ft-os Haibike gépnek ez a gyári kerékszettje akkor annyira nem lehet rossz,nem?
Nem tudom, nem ismerem, attól ne ess hasra haver, 300 valahány ezres Cube bicajába szutyok kerék volt.
Ezt én megnézném: DT Swiss XR4.2D UST belsõ nélküli kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Posted 2013. April 10. - 09:24
Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni.
Akkor ez a szaki ránézéses dolog megvolt Az alpinbikeos srácokba megbizok, ha azt mondja csak kókányolni lehet én elhiszem neki
Ugyhogy délután megy vissza. Már csak azt tudnám mit vegyek
Ma jönnek meg a tárcsafékjeim, a V fékeket meg már eladtam, fék nélkül pedig nem egészségeb bringázni
Posted 2013. April 10. - 09:20
Ezek szerint lehet venni?
Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.
Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni.
Posted 2013. April 10. - 08:58
Posted 2013. April 10. - 08:55
19 papirért jó vételnek gondoltam, fõleg, hogy a gumikat eladhattam volna, illetve 2 tárcsa is van rajta, de akkor visszaviszem. Csak ebben az árkategóriában nehéz normális kerekeket venni.
Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is
Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.
Vélemény?
A Mavic nagyon drága, én 20-ért vettem vadi új bringából bontottat XT agyakkal, a felni az egy alap Mavic nincs szegecselve sem.
Posted 2013. April 10. - 08:41
Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is
Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.
Vélemény?
Posted 2013. April 10. - 08:34
Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.
Nem tudom mit látsz ebben a kerékszettben amiért megéri kínlódani vele, szerintem vidd vissza amíg viheted!
Posted 2013. April 10. - 08:05
Mondjuk beviszed a kereket egy bringás szakihoz, és kérsz hozzá porvédõt.