Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A dt felniket érdemes venni? Szokták bírni a strapát? Konkrétan ezt nézegetem:

-- Bikemarket.hu -- DT Swiss*466d 27,5col felni, 32lyuk

nekem volt f630 mikor még dagadt voltam. az bírta a strapát. kapta az ívet rendesen, de semmi baja nem volt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
A dt felniket érdemes venni? Szokták bírni a strapát? Konkrétan ezt nézegetem:

-- Bikemarket.hu -- DT Swiss 466d 27,5col felni, 32lyuk

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Lehetséges,a váz még nagyon képlékeny.Lehet Rose Mr. Big,Specialized HT,Merida,KTM,Fun-works.
Amit nézegetek Easton xc,Crossmax slr,DT Spline 1501,Roval Control sl.

Amit én próbáltam Specit (10.4 kg volt a bicaj pedál nélkül) abban 1650grammos kerék volt elviekben, ha jól azonosítottam be, az tetszett, nem volt gond a gyorsíthatóságával, amiket még próbáltam azok nehezebb kerékkel voltak és úgy már nem tettszett a 29-es. Én ezt szívesen bevállalnám 1710g, de helybõl UST vagyis nem kell szalag és belsõ.

Crossmax ST 29

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Lehetséges,a váz még nagyon képlékeny.Lehet Rose Mr. Big,Specialized HT,Merida,KTM,Fun-works.
Amit nézegetek Easton xc,Crossmax slr,DT Spline 1501,Roval Control sl.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Nincs,de mindenképpen átütös lesz.

A váz is?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Nincs,de mindenképpen átütös lesz.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Sziasztok!
Kerékszett keresés van nálam is,29-es merevfarúba kellene valami könnyebb darab.
Amit eddig használtam 26-osban crossmax slr,mindkét szériában tetszene,de kétszer is elrepedt a felnim a szeleplyuktól indulva két irányban.
Ami még tetsztene Easton xc 90,Roval control sl például.Csak maraton versenyzésre lenne használva,súlyom 80 kiló.Valami tartósabb darab kellene,amit nem kell centirozni minden verseny után.Mit ajánlotok?

Váz-villa van?Mert nem mindegy hogy milyen az agy,jobb elõbb mint késõbb adapterért szaladgálni

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Sziasztok!
Kerékszett keresés van nálam is,29-es merevfarúba kellene valami könnyebb darab.
Amit eddig használtam 26-osban crossmax slr,mindkét szériában tetszene,de kétszer is elrepedt a felnim a szeleplyuktól indulva két irányban.
Ami még tetsztene Easton xc 90,Roval control sl például.Csak maraton versenyzésre lenne használva,súlyom 80 kiló.Valami tartósabb darab kellene,amit nem kell centirozni minden verseny után.Mit ajánlotok?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha valamennyire szeretnél grammozni, de mégis megbízható, jó és "future proof" megoldást szeretnél, ezt választanám a helyedben: ZTR Arch EX 26" - 32 Hole Black
A 86 kilódhoz elég lesz, 104 kilóval bezárólag ajánlja a gyártó és tubeless ready, ha késõbb a belsõ nélküli világ mellett döntenél. Én 2.0-1.8-2.0 DT Competition vagy 2.0-1.8-2.0 Sapim Race küllõvel fûzetném, mert erõsebbek, mint a sima 2mm-es küllõk, de árban nincs nagy különbség. Alu küllõanyák jók és könnyûek, DT ProLockot dícsérni szokták, de ha télen is használnád a bicajt esetleg hóban, akkor megéri az a +35-40 gramm a réz anyákra.

Csak tipp, úgy általában. Legutóbbi kerékszettem itt fûzettem, külön jegyzõkönyvet mellékeltek a küllõk feszességérõl, név és aláírás volt a papíron, ki fûzte stb. Érdemes megnézni a videót, hogyan fûzik, szerintem korrekt. Custom Laufrder - Action Sports-Bike Onlineshop

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

a D521 az nem tarcsas volt. hanem a parja, a D321. Ugyanez XC vonalon volt a X517 (felnifek) es X317 (tarcsafek).

kotozkodes off :)

Igenigen.A D521 oldala nem volt leköszörülve fémszínûre az zavart be.

Most egy kicsit még jobban össze vagyok zavarodva. Már az is megfordult a fejemben hogy nem ezeket a felniket használom fel,de akkor milyet vegyek?
Tudom e a küllõválasztással befolyásolni a felnit érõ terhelést és az élettartamát ,vagy sem akkor így kérdezem. Ha kapnék egy jó tippet hogy hozhatom ki ebbõl a felni+agy párosításból a legtöbbet. Max ég a pofám hogy eladom a felniket...

Eddig minden cuccomra volt elképzelésem,tök jó lett az egység,de ez most megfogott. Az idõ nem sürget,csak legyen jó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Alattam nem fog tönkremenni. És az X317 Disc anyaga Maxtal 6000 ami azért a legjobb Mavic felni anyag. Ugyanezt a súlyt nem vállaltam volna be SUN-ból például.Egyébként is a felniket kaptam,de nem bánom hogy azzal kell fõznöm ami van:)

azért reped az
legendásan repedõs széria volt a könnyû 317/517-es. nekem egy évet bírt kb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a D521 az nem tarcsas volt. hanem a parja, a D321. Ugyanez XC vonalon volt a X517 (felnifek) es X317 (tarcsafek).

kotozkodes off :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Posted Image

Errõl van szó.Kb 2005óta nem ilyen néven létezik... A D521(freeride) és a D321(DH) felnikkel együtt ez volt a csúcs mavic tárcsás vonalon kb 10 éve. Ma is simán megállnák a helyüket...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Alattam nem fog tönkremenni. És az X317 Disc anyaga Maxtal 6000 ami azért a legjobb Mavic felni anyag. Ugyanezt a súlyt nem vállaltam volna be SUN-ból például.Egyébként is a felniket kaptam,de nem bánom hogy azzal kell fõznöm ami van:)

Érdekes, mert ez fent sincs a Mavic oldalán hivatalosan. Nekem van 2db XC717 és 90+ kg vagyok, én sem félek különösebben, hogy meg fog ártani a felninek. Slick gumi van rajta, de bírná az a terepet is. Ha van aki befûzi neked a vékonyított küllõt... Illetve utána nem tudom mennyire szívás centírozni (ezt mondja meg aki ért hozzá). Olyan sokat megspórolosz, hogy megéri grammhuszárkodni a küllõkön? Nekem minden kerekemben DT vagy Sapim 2mm-es acélküllõk vannak, így is bõven könnyûek.

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

86kiló vagyok.A tekerési stílusomhoz ezek a kerekek túl nehezek. A hátsó agy sima gyorszáras és a váz lengõkarjával együtt nem alkotnak túl merev egységet.Xt fékem 160mm tárcsával jobban fogott a merev cromo Konámban. A súly és a merevség problémákat kiküszöbölendõ új kerekek építésére adom a fejem:
Shimano Zee agyak,elöl nyilván 20mm, hátul 135x10es lesz(lehet hogy fölös anyagot még esztergával leszedünk a tengely közepébõl meg a 10es átmenõtengelyt megfúrjuk)Ez merevséget meg fogja oldani.Kaptam két Mavic X317 Disc felnit(717 disc elõdje) is ezek 395 grammosak,ez is nagy elõrelépés az 570grammos Sun-ok után.Vettem alu küllõanyákat és extralight belsõket is. Csak a küllõk vannak hátra. Itt vagyok döntésképtelen...

A 86 kilódhoz a 395 grammos felni hátra nem az igazi, talán kicsit nehezebb tartósabb lenne. Bár nem fogod annyira gyilkolni, mintha sokat mennél kemény terepen. Haver alatt hasonló súllyal az a felni hosszában repedt. De igaz, hogy nem 1 év alatt és sok hegyi terepezéssel.
Marci

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Értem.

A boltban meg nyilván a raktárkészletet preferálják...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Sziasztok!

A boltos tudna adni fekete 2mm BTS küllõt 40.-/db áron.Állítása szerint van olyan minõségû mint a sima DT. A húzott küllõt pedig nem ajánlotta mert attól hogy egy versenyzõnek az van attól még nekem nem biztos hogy az a jó.

Korrekt kis bolt XD

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

Sziasztok!

Húzott vagy nem húzott küllõ?A boltos tudna adni fekete 2mm BTS küllõt 40.-/db áron.Állítása szerint van olyan minõségû mint a sima DT. A húzott küllõt pedig nem ajánlotta mert attól hogy egy versenyzõnek az van attól még nekem nem biztos hogy az a jó. Tanácsokat várnék tõletek, hogy akkor most milyen küllõt válasszak? A lelkem nyugodtabb a DT márka hallatán mint egy BTStõl. 2-1.8-2 méretre gondoltam,de tényleg el vagyok bizonytalanodva...

Köszönök minden segítséget,tanácsot!

Röviden:
nyugodtan mehet a húzott

Bõvebben:
ált. van annyival jobb az anyaga és a minõségellenõrzése h nem lesz gyöngébb
2-1.8-2 különben is "alig húzott" vannak ennél karcsúbbak is
stresszelve úgyis a két végén van, középen nem szokott szakadni/törni
ha mégis törne (sokküllõs keréknél) kb. 0 balesetveszéllyel jár, hazatekersz, majd otthon megcsinálod, ha meg lusta majd valamikor ...
tárcsaféknél fékezésben sem zavar

most ennyi jut eszembe

gond annyi lehet vele h drágább vmivel, ja és macerásabb lehet a beszerzése, nincs mindig minden hosszban - lehet boltos ezért nem ajánlja
a második p néma!

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Rég nem fórumoztam itt,de most eljött az idõ!!!:) Össztelós bringám van,egy Cannondale Prophet,átütõs 2003mas Z1 villával.Nagyon imádom,bár közel nem jut rá annyi idõm amennyit érdemelne...(2 hónapos kisbaba a fõnök).Alföldön bringázom földúton,gáton stb...A bringában olyan kerekek vannak most, hogy:

Elöl Novatec 20mm/DT 2mm réz anyával/Sun Rhyno Lite/Racing Ralph Evo 2.25/DH belsõ.
Hátul Shimano Silent Clutch/DT 2mm réz anyával/Rhyno Lite/RR 2.25/Dh belsõ.

86kiló vagyok.A tekerési stílusomhoz ezek a kerekek túl nehezek. A hátsó agy sima gyorszáras és a váz lengõkarjával együtt nem alkotnak túl merev egységet.Xt fékem 160mm tárcsával jobban fogott a merev cromo Konámban. A súly és a merevség problémákat kiküszöbölendõ új kerekek építésére adom a fejem:
Shimano Zee agyak,elöl nyilván 20mm, hátul 135x10es lesz(lehet hogy fölös anyagot még esztergával leszedünk a tengely közepébõl meg a 10es átmenõtengelyt megfúrjuk)Ez merevséget meg fogja oldani.Kaptam két Mavic X317 Disc felnit(717 disc elõdje) is ezek 395 grammosak,ez is nagy elõrelépés az 570grammos Sun-ok után.Vettem alu küllõanyákat és extralight belsõket is. Csak a küllõk vannak hátra. Itt vagyok döntésképtelen...

Húzott vagy nem húzott küllõ?A boltos tudna adni fekete 2mm BTS küllõt 40.-/db áron.Állítása szerint van olyan minõségû mint a sima DT. A húzott küllõt pedig nem ajánlotta mert attól hogy egy versenyzõnek az van attól még nekem nem biztos hogy az a jó. Tanácsokat várnék tõletek, hogy akkor most milyen küllõt válasszak? A lelkem nyugodtabb a DT márka hallatán mint egy BTStõl. 2-1.8-2 méretre gondoltam,de tényleg el vagyok bizonytalanodva...

Köszönök minden segítséget,tanácsot!