Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mavic kerekeknél felülrõl csavarod be a küllõ anyát, rajta van gyárilag a küllõn, semmi bonyolult nincs benne.

Nem annyira a cserére gondolok a Mavic esetén. Ha a 20 küllõbõl 1 is eltörik, eléggé félnék befejezni egy versenyt vele. Mondjuk a popszakma egy ilyen szakma. :) Nem tubeless Fulcrumnál már törtem küllõt (és aszfalton), 28-ból csak egy tört el (ez 29er volt), de akkora nyolcas lett benne, hogy éppen hogy csak haza bírtam tekerni. A 24-küllõs RM3-amnál is bennem van a félsz, ha egyszer csak 1 is törne, aminek pusztán statisztikailag egyre nagyobb a valószínûsége, esélyes, nem gurulnék lábon haza vele.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Még nem volt ilyen beavatkozásra szükségem, bár ma reggel majdnem összejött. Egyik kedvenc ösvényemre valaki több tucalnyi tobozt, kisebb-nagyobb követ és keresztbe faágakat tett ki úgy 200-300 méter hosszan. Egyik méretes tuskón normál esetben átugratok csak; most gondoltam, megállok és megpróbálom félre cibálni. Ahogy megálltam, az egyik 5-6 centi vastag letört ág beakadt a RedMetal3 küllõi közé. Na mondom, ha most nem állok meg... :)

Youtube-on van sok egyéb gyártónak videója a mûveletrõl, DT Tricon szintén "izgalmas" (sõt plusz szerszám sem árt hozzá - Fulcrumhoz legalább jár a mágnes), meg Crossmax ST/SLR-ben sem szívesen cserélnék küllõt...

Javítás szempontjából szerintem jobbak a "J" küllõket fogadó agyakra fûzött, tubeless szalaggal mûködõ kerekek. Csak a régi szalagot kell lefejteni, küllõcsere és centrír, új szalag fel. Ami meg a legjobb, hogy pótküllõ a sarki fûszeresnél is lesz, általában a gyári küllõk árához képest fillérekért.

Mavic kerekeknél felülrõl csavarod be a küllõ anyát, rajta van gyárilag a küllõn, semmi bonyolult nincs benne.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Komplett kerékszettet fûzök. Ztr crest
Néztem a madzagos behúzást, mert az alu niplikkel nem fog összejönni más verzió. Vagy csak egyszerûen beledobálom :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Köszi!
Nem fogok unatkozni az tuti;)

Még nem volt ilyen beavatkozásra szükségem, bár ma reggel majdnem összejött. Egyik kedvenc ösvényemre valaki több tucalnyi tobozt, kisebb-nagyobb követ és keresztbe faágakat tett ki úgy 200-300 méter hosszan. Egyik méretes tuskón normál esetben átugratok csak; most gondoltam, megállok és megpróbálom félre cibálni. Ahogy megálltam, az egyik 5-6 centi vastag letört ág beakadt a RedMetal3 küllõi közé. Na mondom, ha most nem állok meg... :)

Youtube-on van sok egyéb gyártónak videója a mûveletrõl, DT Tricon szintén "izgalmas" (sõt plusz szerszám sem árt hozzá - Fulcrumhoz legalább jár a mágnes), meg Crossmax ST/SLR-ben sem szívesen cserélnék küllõt... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=OwkEL-oAwUE

Javítás szempontjából szerintem jobbak a "J" küllõket fogadó agyakra fûzött, tubeless szalaggal mûködõ kerekek. Csak a régi szalagot kell lefejteni, küllõcsere és centrír, új szalag fel. Ami meg a legjobb, hogy pótküllõ a sarki fûszeresnél is lesz, általában a gyári küllõk árához képest fillérekért.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Segítsetek!

Kerékszettet rendelek hamarosan és megakadtam, melyik felnit válasszam:
ZTR Flow EX vagy Mavic EN521?

A Flow EX nagyon népszerû a fórumok alapján, a Mavic meg mégiscsak nagy név... Bár lent írjátok, hogy vannak vele gondok, nekem eddig nem volt vele problémám.

Melyiket válasszam, és miért?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Például ez? :)

Köszi!
Nem fogok unatkozni az tuti;)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nekem meg olyan videót linkelj hogy hogy rakják be a küllõanyát a tubeless felnibe. Ezt hajtom már egy órája :confused:

Például ez? :)
http://www.youtube.com/watch?v=2Dw6h2v5KHg

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

. Érdemes megnézni a videót, hogyan fûzik, szerintem korrekt.

Nekem meg olyan videót linkelj hogy hogy rakják be a küllõanyát a tubeless felnibe. Ezt hajtom már egy órája :confused:

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Jó lesz az az X317 befûzetem húzott DTvel és megy amíg megy

Néztem a DT X430felnit is.Az hasonló súlyban van csak DT.Arról mi a véleményetek?legfeljebb tartalékba veszek egy párat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
most ez nem azt jelenzi hogy törvényszerûen minden darab elhalálozik, csak az átlagnál több ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem Mach4 van, merevfarú, terepen is jártam bõven, 86-90kg - semmi baja, ég centírozni sem kellett egyszer sem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

én 2 éve vettem a szegecseletlen mavic kettõszáz akárhanyas felnieimet és azóta nem volt takarítva egyszer sem, pedig minden nap mentem vele
szóval gyorsan le is töröltem, egy ronggyal a vastag retyvát a küllõknél, de szerencsére semmi repedés :D
van itthon egy 317-es kerék is, az használtan jött, de nincs repedve

Akkor lehet, hogy ez pofára megy ? :confused: ;) :o
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szerintem megpróbálom a 317-est. Nagyjából ennyi a választék, mert 717-est nem szeretnék. Két variáció van.. németektõl lehet rendelni komplett elsõ hátsó kereket 70 euro+20euro posta (317/SH590/Sapim 2.0) vagy itthon veszek kb 20-21-ért 2 felnit és átfûzik kb. 7-8-ért.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én 2 éve vettem a szegecseletlen mavic kettõszáz akárhanyas felnieimet és azóta nem volt takarítva egyszer sem, pedig minden nap mentem vele

szóval gyorsan le is töröltem, egy ronggyal a vastag retyvát a küllõknél, de szerencsére semmi repedés :D

van itthon egy 317-es kerék is, az használtan jött, de nincs repedve

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Örülj neki !
De sajnos nem ez a jellemzõ.
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
úgy tûnik, az enyém valami szuper-maxtalból lehet, mert egyik 717-es sincs elrepedve, pedig van itthon 4 db. a régi, 400 grammos 317-eseim is egészségesek voltak mikor eladtam.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Elmegy az még elég sokáig így, ha nem púposodik.

Tudom, hogy annyira nem sürgõs a dolog, de valamit kezdenem kell vele elõbb-utóbb. Nézegettem itthon kb. Mavic vagy DT, de nyugatabbra se sokkal nagyobb a választék, pláne v-fékesek terén. 717-es nem kell, mert az ugyan az mint a 217. A 317-esben több az anyag, nehezebb is, de írta marton, hogy az is reped. A 719-es szélesebb annyival nehezebb is, lehet az bomba biztos. A Dt-bõl nagyon szimpatikus az X450 ha egyáltalán lehet még kapni. Egy dolog van vele, hogy oda írták, hogy max 4 BAR. Én kb 5-el megyek kb. Lehet nem számít, csak én parázom túl. De ha valakinek van ötlete akkor ne tartsa vissza.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha már itt tartottunk akkor kimentem és megnéztem a Mavic 217-es felnimet és láss csodát!! Több helyen repedt a szegecsek mellett, van ahol centinél hosszabb a repedés..... :( Ráadásul én tényleg nem nyúztam, 1.6-os gumi városi terep kb. 2500-3000 km van benne..... Szóval ennyit errõl.

Azt nem tudom mit vegyek most helyette. Ezek szerint minden Mavic-nek ez a sorsa. Mit lehet itthon beszerezni? Valakinek ötlet?

Elmegy az még elég sokáig így, ha nem púposodik.

A sebesség mindent megold.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Jaaaaj !! A marketing mesék....
Haverom x317ese hosszában repedt, az én elõzõ 717es felnim is Maxtal anyagú, az is elkezdett repedni belül, a mostani 717esem már elkezdett 2-3 küllõanyánál repedni (ez ügye õsrégi Mavic betegség). A Maxtal úgy néz ki, nem egy csodaanyag.
Viszont mi sokat járunk terepre.
De nyugi ! Alattad tutti nagyon tartós lesz, hiszen nem fogod nyúzni.

Ha már itt tartottunk akkor kimentem és megnéztem a Mavic 217-es felnimet és láss csodát!! Több helyen repedt a szegecsek mellett, van ahol centinél hosszabb a repedés..... :( Ráadásul én tényleg nem nyúztam, 1.6-os gumi városi terep kb. 2500-3000 km van benne..... Szóval ennyit errõl.

Azt nem tudom mit vegyek most helyette. Ezek szerint minden Mavic-nek ez a sorsa. Mit lehet itthon beszerezni? Valakinek ötlet?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Alattam nem fog tönkremenni. És az X317 Disc anyaga Maxtal 6000 ami azért a legjobb Mavic felni anyag. Ugyanezt a súlyt nem vállaltam volna be SUN-ból például.Egyébként is a felniket kaptam,de nem bánom hogy azzal kell fõznöm ami van:)

Jaaaaj !! A marketing mesék....
Haverom x317ese hosszában repedt, az én elõzõ 717es felnim is Maxtal anyagú, az is elkezdett repedni belül, a mostani 717esem már elkezdett 2-3 küllõanyánál repedni (ez ügye õsrégi Mavic betegség). A Maxtal úgy néz ki, nem egy csodaanyag.
Viszont mi sokat járunk terepre.
De nyugi ! Alattad tutti nagyon tartós lesz, hiszen nem fogod nyúzni.
Marci