Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Köszönöm a gyors válaszokat! A nyeregvázcsõnél nem tudom, de a láncvillánál ugyanaz a 35.5 cm-es hely van. Ma elmegyek abba a szervízbe, ahová hordani szoktam a kerót és belepróbáljuk.... Lesz, ami lesz :)

pl. 26"-os váz, trekking kerék nálam. A láncvilla összekötõnél kb. 3 mm hely maradt Conti Cityride külsõkkel.
Feltöltött kép Feltöltött kép

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
  • LocationDebrecen
Köszönöm a gyors válaszokat! A nyeregvázcsõnél nem tudom, de a láncvillánál ugyanaz a 35.5 cm-es hely van. Ma elmegyek abba a szervízbe, ahová hordani szoktam a kerót és belepróbáljuk.... Lesz, ami lesz :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Bele kell próbálni...pár 26-os vázba bemegy a trekking kerék pl

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 26"-os vázba bele tudnék-e tenni 29"-es kereket? Jelenleg a 26"-os kerék sugara 1.95-ös gumival 31,5 cm. Elvileg a hátsó villánál 35.5 cm hely lenne. Ha jól tudom, akkor a 29"-os kerékméret, az egy 28"-as kereket jelent egy vastagabb gumival? A kérdés tehát az, hogy erre a 35,5 cm-es helyre beférne-e a 29-es kerék? Köszi a válaszokat elõre is!

Tegyük fel , hogy a támvillánál OK , még szélességben is , de mi a helyzet a nyeregvázcsõnél?Vagy a láncvillánál a középcsapágyház után?

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
  • LocationDebrecen
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 26"-os vázba bele tudnék-e tenni 29"-es kereket? Jelenleg a 26"-os kerék sugara 1.95-ös gumival 31,5 cm. Elvileg a hátsó villánál 35.5 cm hely lenne. Ha jól tudom, akkor a 29"-os kerékméret, az egy 28"-as kereket jelent egy vastagabb gumival? A kérdés tehát az, hogy erre a 35,5 cm-es helyre beférne-e a 29-es kerék? Köszi a válaszokat elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Nincs. Mind jó.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Építgetek egy 29-es bringát, elsõsorban XC maratonozni. Nem vagyok már se fiatal, se giliszta (40+, illetve kilóban korszor kettõ). A 29-es várhatóan elég könnyûcske lesz, de fontos, hogy strapabíró is legyen, viszont nem akarok (nem is tudok) tojásokon lépkedve bringázni. Tehát viszonylag masszív kereket szeretnék, de ne értelmetlenül nehezet, maradjon mondjuk 2 kiló alatt.
26-ban megszoktam, megszerettem az ust-t, mindenképp tömlõ nélkülire akarom a 29-t is. Felniben a ZTR Arch kb. passzol az elképzeléseimhez, agyat már választottam, a lentebb többször, utoljára talán zscs által javasolt actionsportsnál össze is raktam egy egyedi kerékszettet.
Kérdésem nagyjából annyi maradt, hogy mennyi jelentõsége maradt a küllõknek, nipliknek? Nyilván nem mindegy hogy néznek ki, de ha már +/-10 euróért van értelme válogatni, akkor miért ne. Az említett webshopban tartanak dt, és sapim küllõket, 2.0/1.8-asok vannak értelmes felár ellenében. Van vajon jelentõsége, melyiket választom?

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszönöm, megnyugodtam :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
pontosabban azért van aszimmetrikusan fûzve, hogy elférjen a tárcsa és a fék.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
A tárcsafék csavaró hatása miatt aszimmetrikusra van fûzve a kerék, ezért látod úgy ahogy.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok.
Van egy 29er Demám. Ma estem egyet vele, és most vettem észre hogy az elsõ keréknél a tárcsa felöli oldalon a küllõk kevésbé domborúak mint a másik oldalon. Elképzelhetõ hogy ez az esés miatt, vagy ez ilyen és csak én nem vettem észre eddig?
Egyenesen fut, nincs ütés benne (lassan estem vele - elég bénán is :) ) és mindenhol pontosan ugyanúgy áll

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mavic kerekeknél felülrõl csavarod be a küllõ anyát, rajta van gyárilag a küllõn, semmi bonyolult nincs benne.

Nem annyira a cserére gondolok a Mavic esetén. Ha a 20 küllõbõl 1 is eltörik, eléggé félnék befejezni egy versenyt vele. Mondjuk a popszakma egy ilyen szakma. :) Nem tubeless Fulcrumnál már törtem küllõt (és aszfalton), 28-ból csak egy tört el (ez 29er volt), de akkora nyolcas lett benne, hogy éppen hogy csak haza bírtam tekerni. A 24-küllõs RM3-amnál is bennem van a félsz, ha egyszer csak 1 is törne, aminek pusztán statisztikailag egyre nagyobb a valószínûsége, esélyes, nem gurulnék lábon haza vele.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Még nem volt ilyen beavatkozásra szükségem, bár ma reggel majdnem összejött. Egyik kedvenc ösvényemre valaki több tucalnyi tobozt, kisebb-nagyobb követ és keresztbe faágakat tett ki úgy 200-300 méter hosszan. Egyik méretes tuskón normál esetben átugratok csak; most gondoltam, megállok és megpróbálom félre cibálni. Ahogy megálltam, az egyik 5-6 centi vastag letört ág beakadt a RedMetal3 küllõi közé. Na mondom, ha most nem állok meg... :)

Youtube-on van sok egyéb gyártónak videója a mûveletrõl, DT Tricon szintén "izgalmas" (sõt plusz szerszám sem árt hozzá - Fulcrumhoz legalább jár a mágnes), meg Crossmax ST/SLR-ben sem szívesen cserélnék küllõt...

Javítás szempontjából szerintem jobbak a "J" küllõket fogadó agyakra fûzött, tubeless szalaggal mûködõ kerekek. Csak a régi szalagot kell lefejteni, küllõcsere és centrír, új szalag fel. Ami meg a legjobb, hogy pótküllõ a sarki fûszeresnél is lesz, általában a gyári küllõk árához képest fillérekért.

Mavic kerekeknél felülrõl csavarod be a küllõ anyát, rajta van gyárilag a küllõn, semmi bonyolult nincs benne.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Komplett kerékszettet fûzök. Ztr crest
Néztem a madzagos behúzást, mert az alu niplikkel nem fog összejönni más verzió. Vagy csak egyszerûen beledobálom :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Köszi!
Nem fogok unatkozni az tuti;)

Még nem volt ilyen beavatkozásra szükségem, bár ma reggel majdnem összejött. Egyik kedvenc ösvényemre valaki több tucalnyi tobozt, kisebb-nagyobb követ és keresztbe faágakat tett ki úgy 200-300 méter hosszan. Egyik méretes tuskón normál esetben átugratok csak; most gondoltam, megállok és megpróbálom félre cibálni. Ahogy megálltam, az egyik 5-6 centi vastag letört ág beakadt a RedMetal3 küllõi közé. Na mondom, ha most nem állok meg... :)

Youtube-on van sok egyéb gyártónak videója a mûveletrõl, DT Tricon szintén "izgalmas" (sõt plusz szerszám sem árt hozzá - Fulcrumhoz legalább jár a mágnes), meg Crossmax ST/SLR-ben sem szívesen cserélnék küllõt... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=OwkEL-oAwUE

Javítás szempontjából szerintem jobbak a "J" küllõket fogadó agyakra fûzött, tubeless szalaggal mûködõ kerekek. Csak a régi szalagot kell lefejteni, küllõcsere és centrír, új szalag fel. Ami meg a legjobb, hogy pótküllõ a sarki fûszeresnél is lesz, általában a gyári küllõk árához képest fillérekért.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Segítsetek!

Kerékszettet rendelek hamarosan és megakadtam, melyik felnit válasszam:
ZTR Flow EX vagy Mavic EN521?

A Flow EX nagyon népszerû a fórumok alapján, a Mavic meg mégiscsak nagy név... Bár lent írjátok, hogy vannak vele gondok, nekem eddig nem volt vele problémám.

Melyiket válasszam, és miért?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Például ez? :)

Köszi!
Nem fogok unatkozni az tuti;)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Nekem meg olyan videót linkelj hogy hogy rakják be a küllõanyát a tubeless felnibe. Ezt hajtom már egy órája :confused:

Például ez? :)
http://www.youtube.com/watch?v=2Dw6h2v5KHg

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

. Érdemes megnézni a videót, hogyan fûzik, szerintem korrekt.

Nekem meg olyan videót linkelj hogy hogy rakják be a küllõanyát a tubeless felnibe. Ezt hajtom már egy órája :confused:

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Jó lesz az az X317 befûzetem húzott DTvel és megy amíg megy

Néztem a DT X430felnit is.Az hasonló súlyban van csak DT.Arról mi a véleményetek?legfeljebb tartalékba veszek egy párat.