Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Köszi mindenkinek,nézegetem

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Itt nyolcféle felnivel fûznek 650b-t: MTB Disc 650b - Action Sports-Bike Onlineshop

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

csodálatos.crc-néztem,de 1-2 fajta van.meg crossmax 800 euróért :D
összerakom az egyik prófétám,a 29-es kerék nagy gumival is simán befér,de gondoltam egy kellemes kompromisszumra

Itt van pár felni: HIBIKE/Webáruház/Kerékfelépítés/Felnik tárcsafékhez

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

összerakom az egyik prófétám,a 29-es kerék nagy gumival is simán befér,de gondoltam egy kellemes kompromisszumra

justridingalong-on van 13 féle felni meg 7 féle külsõ
bike24-en is van választék

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

szerintem nem. 1,5 -2 hónapja futottunk egy kört a témában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem nem. 1,5 -2 hónapja futottunk egy kört a témában.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Lehet itthon 650B felnit és gumit kapni?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
26-os vázakba a 622-es kerék általában max 35-37- es külsõvel fér el egy két váz esetén van esély meg a 40-42-es gumira de annál nagyobb szerintem reménytelen
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
  • LocationDebrecen
Köszi a fotót! Ez nagyon tetszik! A szerelõ azt mondta, elvileg elfér.... A kérdés már csak az, hogy egy kicsit terepesebb gumival elfér-e majd mindenhol.

pl. 26"-os váz, trekking kerék nálam. A láncvilla összekötõnél kb. 3 mm hely maradt Conti Cityride külsõkkel.
Posted Image Posted Image

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Köszönöm a gyors válaszokat! A nyeregvázcsõnél nem tudom, de a láncvillánál ugyanaz a 35.5 cm-es hely van. Ma elmegyek abba a szervízbe, ahová hordani szoktam a kerót és belepróbáljuk.... Lesz, ami lesz :)

pl. 26"-os váz, trekking kerék nálam. A láncvilla összekötõnél kb. 3 mm hely maradt Conti Cityride külsõkkel.
Posted Image Posted Image

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
  • LocationDebrecen
Köszönöm a gyors válaszokat! A nyeregvázcsõnél nem tudom, de a láncvillánál ugyanaz a 35.5 cm-es hely van. Ma elmegyek abba a szervízbe, ahová hordani szoktam a kerót és belepróbáljuk.... Lesz, ami lesz :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Bele kell próbálni...pár 26-os vázba bemegy a trekking kerék pl

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 26"-os vázba bele tudnék-e tenni 29"-es kereket? Jelenleg a 26"-os kerék sugara 1.95-ös gumival 31,5 cm. Elvileg a hátsó villánál 35.5 cm hely lenne. Ha jól tudom, akkor a 29"-os kerékméret, az egy 28"-as kereket jelent egy vastagabb gumival? A kérdés tehát az, hogy erre a 35,5 cm-es helyre beférne-e a 29-es kerék? Köszi a válaszokat elõre is!

Tegyük fel , hogy a támvillánál OK , még szélességben is , de mi a helyzet a nyeregvázcsõnél?Vagy a láncvillánál a középcsapágyház után?

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
  • LocationDebrecen
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 26"-os vázba bele tudnék-e tenni 29"-es kereket? Jelenleg a 26"-os kerék sugara 1.95-ös gumival 31,5 cm. Elvileg a hátsó villánál 35.5 cm hely lenne. Ha jól tudom, akkor a 29"-os kerékméret, az egy 28"-as kereket jelent egy vastagabb gumival? A kérdés tehát az, hogy erre a 35,5 cm-es helyre beférne-e a 29-es kerék? Köszi a válaszokat elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nincs. Mind jó.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Építgetek egy 29-es bringát, elsõsorban XC maratonozni. Nem vagyok már se fiatal, se giliszta (40+, illetve kilóban korszor kettõ). A 29-es várhatóan elég könnyûcske lesz, de fontos, hogy strapabíró is legyen, viszont nem akarok (nem is tudok) tojásokon lépkedve bringázni. Tehát viszonylag masszív kereket szeretnék, de ne értelmetlenül nehezet, maradjon mondjuk 2 kiló alatt.
26-ban megszoktam, megszerettem az ust-t, mindenképp tömlõ nélkülire akarom a 29-t is. Felniben a ZTR Arch kb. passzol az elképzeléseimhez, agyat már választottam, a lentebb többször, utoljára talán zscs által javasolt actionsportsnál össze is raktam egy egyedi kerékszettet.
Kérdésem nagyjából annyi maradt, hogy mennyi jelentõsége maradt a küllõknek, nipliknek? Nyilván nem mindegy hogy néznek ki, de ha már +/-10 euróért van értelme válogatni, akkor miért ne. Az említett webshopban tartanak dt, és sapim küllõket, 2.0/1.8-asok vannak értelmes felár ellenében. Van vajon jelentõsége, melyiket választom?

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Köszönöm, megnyugodtam :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
pontosabban azért van aszimmetrikusan fûzve, hogy elférjen a tárcsa és a fék.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
A tárcsafék csavaró hatása miatt aszimmetrikusra van fûzve a kerék, ezért látod úgy ahogy.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok.
Van egy 29er Demám. Ma estem egyet vele, és most vettem észre hogy az elsõ keréknél a tárcsa felöli oldalon a küllõk kevésbé domborúak mint a másik oldalon. Elképzelhetõ hogy ez az esés miatt, vagy ez ilyen és csak én nem vettem észre eddig?
Egyenesen fut, nincs ütés benne (lassan estem vele - elég bénán is :) ) és mindenhol pontosan ugyanúgy áll