Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A kónusz stabilan van benne a vázban a tengelyen, mikor a gyorszár rá van húzva. A kerék forog az álló kónusz körül. Nagylaci32 sporttárs arra gondolt, hogy a hibás részt állítsa fölfelé, akkor az nem kap akkora terhelést. Kb. így kéne kivitelezni.

Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Ha meg tudod oldani, úgy tedd be a kereket, hogy a kónusz hibás része felfelé nézzen, így ott nem kap nagy terhelést.

Ezt hogyan is kellene kivitelezni és miért nem éri terhelés?..... :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Ha meg tudod oldani, úgy tedd be a kereket, hogy a kónusz hibás része felfelé nézzen, így ott nem kap nagy terhelést.

Koszi, kozben ertesitettek ridebikebol, hogy megis van konusz, mehetek errte, egy ezres az ara. Igy a legjobb :-)

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

van egy deore lx 563 hátsó agyam, rengeteg kilcsi van benne, és a legutóbbi zsírzásnál észre vettem, hogy a jobbos kónusz egy helyen berágódott, mondjuk a helyzet nem súlyos, apró, pontszerű hiba és kézzel forgatva sem érezni

viszont van egy 565-ös hátsó agyam is, amiben elvileg ugyanez a kónusz van, abból ki tudnám szerelni

szerintetek egy ilyen kónusz problémával mennyit tud még az agy elmenni? azért kérdem, mert ha még viszonylag sokat, akkor nem berhelném szét a másikat

új kónuszt gondolom elég esélytelen szerezi, legalábbis a webáruházban nincsen raktáron, ami gondolom azt jelenti, hogy a nagykerben sincsen

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Most ez a 3-4x -es árkülönbözet a DT javára, csak parasztvakítás, vagy tényleg ilyen innováció bújhat meg a küllő gyártásban. Kétlem. Kereket építek minden megvan, de egy 7-8 ezer forintos felnibe ugyanennyiért vegyek küllőt+anyát? Mit gondoltok? A többi küllő szanaszét szakad, ami 50 forint? Elég ez is? http://www.kerekparw...stett-velo.html (Felhasználás: Aszfalt, enyhe-közepes terep, 90Kg)

Nekem eddig tökéletesen megfelelt a 2mm-es DT vagy Sapim, gramm mániás sem vagyok. Ahonnan a kereket rendeltem, nem volt egyik sem, valamilyen más márka volt, azt nem akartam. Plusz elvileg a duplán húzott erősebb, inkább a DT 2.0-1.8-2.0-t válaszottam, talán 5 EUR volt az árkülönbözet, ami a kerék árához képest semmi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Valóban, jobban megnézve, nem sokkal több, a fekete DT 2x annyi, ezt kell megfizetni ! 

hát ahol én nézem ott 150 a fekete sapim, 210 a dt az még mimdig nincs 2x annyi de lényegtelen amúgy.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

azonos kategóriában nincs akkora árkülönbség

pl alap egy 2-es sapim 55 ft nipszlivel, a dt 85, de egy mach1 is 50 körül van.

Valóban, jobban megnézve, nem sokkal több, a fekete DT 2x annyi, ezt kell megfizetni ! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Most ez a 3-4x -es árkülönbözet a DT javára, csak parasztvakítás, vagy tényleg ilyen innováció bújhat meg a küllő gyártásban. Kétlem. Kereket építek minden megvan, de egy 7-8 ezer forintos felnibe ugyanennyiért vegyek küllőt+anyát? Mit gondoltok? A többi küllő szanaszét szakad, ami 50 forint? Elég ez is? http://www.kerekparw...stett-velo.html (Felhasználás: Aszfalt, enyhe-közepes terep, 90Kg)

azonos kategóriában nincs akkora árkülönbség

pl alap egy 2-es sapim 55 ft nipszlivel, a dt 85, de egy mach1 is 50 körül van.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Én sima 2 mm-es DT, vagy Sapim küllőket használok (40-50 Ft/db). Nem durvulok, de 100 kg fölött vagyok és tökéletesen szolgálnak (mondjuk ez utóbbi miatt teljesen felesleges lenne grammozni :))

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Felütöttem a kerekemet, amíg ezen sakkozok hogy azzal mi lesz, rendeltem egy másik kereket (valószínûleg elbontom és az agyat felhasználom máshova). Mivel normális 2.0-ás küllõjük nem volt, DT Champion lett (2.0-1.8-2.0). Remélem jó lesz.

Edited by rothar, 2013. October 28. - 22:18.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Köszönöm!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
minden szabványos, nem kell méregetni.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

a 26"-os MTB felnik átmérője mennyire változatos? Értem ez alatt azt, hogy ha pl e-bike-on rendelek egy külsőt, az rá fog menni akármim is van, vagy előtte ellenőrizni kell a felni átmérőjét?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ilyen tengelyt kapok itthon?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A bátyád nagyon erős.

Az nem volt neki gyanús, hogy ha már annyira kell feszíteni valamit, akkor ott valami nem stimmel ?

Havernak sehogy sem ment kezdőként az tubles gumi felrakása, feszegette, mindent csinált vele. Erre jött az évek óta tubeles-el járó haver és 2 mozdulattal fölrakta.

motor gumit akart motor feknire felrakni, csak arra írtam, hogy a fém is törhet, hajolhat, ha komolyan erőltetve van

Edited by stellaz, 2013. October 22. - 13:29.

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

A Conti nagy név de a B kategória megvételével vállalod, hogy valami nem lesz vele rendben. Én is vettem ilyeneket régen, volt hibátlan is köztük de többet nem adok értük pénzt.

Ez nagyon szép darab de én már kb. 15 éve fém leszedõvel járok és azok köszönik, azóta is jól vannak. Az erdõ közepén nem akarok improvizálni pl. a gyorszár karjával egy törött leszedõ miatt.

Nem volt ráírva, hogy B kat.

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

zooki14

zooki14

vendég

• fórumtag
  • 37 posts

Köszönöm.

Most az lenne a kérdésem, ha van egy sram kerékszettem abba bele lehet e tenni campa kompatibilis rotort? előtte shimano volt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Hallott már valaki a NESS kerékszettekről?

Ness kínai márka ergo valaminek a másolata. Ettől még lehet jó is, a garanciához viszont nem fűznék reményeket.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Én is bénáztam tubelessel, de rájöttem hogy kell, azóta úgy megy fel-le mint a vaj. Hajtogatható is felment kézzel ha jól emlékszem, drótoshoz használtam műanyag leszedőt. Sajnálnám a felniket fémmel karcolni.