Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

egyébként a rhyno-nál maradtam, mert a mammoth-ot a szélessége miatt nehéz lenne megtekerni...

Köszönöm mindenkinek aki komolyan segíteni akart és segített is a választásban...

Üdv, rihi

ha készvan képet tölts maj fel..sztem sokan kiváncsiak vagyunka végeredményre...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és a kereken megspórolt 100 gramm ennek 3szorosát éri a bringa súlyán, vagyis ha egy kerekeden 100 grammot spórolsz, az olyan mintha 300 grammal könnyebb bringád lenne. tehát mindenképp megéri spórolósra összetenin a szamarat ha tényleg tekerni akarsz vele.
rhino lite, vagy az erõsebb dics vics.
de nemértem hogy miért nem építessz egy csak ugrálósgépet olcsó, jót, és van mellette egy csak tekerõs bringa. ha elkezded vegyíteni, akkor kompromisszumokat kell kötnöd, ami viszont nem egy területen teljes használhatatlanságot jelent, vagyis erõsen csökkent értéket. pl lesz egy géped, ami erõsebb mint a cc gép, tekerhetõ is, de nem lehet vele esni, mert zúzódik, hisz a tekerhetõségre mentél rá - könnyû gyenge alkatrészek.
vagy a geo-ja miatt lesz alkalmatlan keménykedésre.

építs egy rövidstucnis ugrálógépet, keménykedõset, melynek kihúzod a nyergét, és eltekersz vele oda ahova akarsz majd haza. ha meg a borotváltlábú kolegákkal akarsz menni, akkor a cécó gépeddel mész. addig az ugrálós pihen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

egyébként a rhyno-nál maradtam, mert a mammoth-ot a szélessége miatt nehéz lenne megtekerni...

nem a szélessége, hanem a súlya miatt nehéz tekerni.
ezért mondták, hogy feleslegesen nehéz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

Köszönöm mindenkinek aki komolyan segíteni akart és segített is a választásban...

Üdv, rihi
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
1. nem kimondottan tekerõs géprõl volt szó! a lényeg hogy felfelé is tudjam vele tartani a többiekkel a tempót! a mammoth-al sem fogom meghaladni az elején kikötött 14 kg-ot!
2. nem értem hogy már megint miért kell kötekeni és gúnyolódni!

még most is azon vagyok hogy egy pehelysúlyú CC gépen felesleges a tárcsa... és szerintem nem volt jogos a kitiltás...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerinted?
gondolom rihit nem kell bemutatnom neked. olvass vissza egy kicsit. és te is csak a fejed fogod majd. vagy a hasad. :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Én nem vágom tekerõs géphez hogy jön a mammoth.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a mammoth felnihez van, olyan cumó, ami megakadályozza h az oldalsó vályúba belemenjen a por meg a víz. gyakorlatilag egy lap.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
még 1 kérdés: olvastam hogy létezik 1-2 típusból olyan hogy porvédõs váltózat. ez mit takar? nem ül rá annyira a por a felnire vagy miCSODA_?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

60-63 kg vagyok...

Akkor Rhyno Lite, 2.0 DT küllõkkel bõven elég.

Igaz, én csak túrázrásra használom a kereket, de azért volt jópár benézett helyzetem, és 80 kg alatt nem volt vele gond.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

60-63 kg vagyok...

Építsed csak túl...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

szabad megtudni a súlyodat?

60-63 kg vagyok...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
feleslegesen nehéz.
szabad megtudni a súlyodat? mert így a leírások alapján minimum 90nek kell lenned, legalábbis úgy válogatod össze az alkatrészeket hogy síkraugrás, és minimum 90 kiló.

nekem a 2mmes sapim és singletrack felni is megölhetetlen párost alkot, egy fullosan atommerev merevvázban.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nem arról van szó hogy nem bírná!
szerintem egy kicsit nehezebb XC felni is bírná alattam!
régen az 1.8-as küllõvel fûzött Mavic X138 is bírta, pedig annak is adtam rendesen. ráadásul tök vékony és állatkönnyû, még a mai kerekek között is a toppon van...
az a lényeg hogy szeretem tudni a biztosat. nembeszélve arról hogy ez a b+ 2,35mm-es küllõ csak 2 ft-al drágább a 2mm-es társánál...
szeretném ha a kerék nagyon "kövér" lenne... ...nem lesz gond...

miért írtad azt hogy v-fékhez Rhyno Lite-t válasszak?
olyan szar a fékfelülete a Mammoth-nak?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
mind 3 jó..én most dt-t használok - semmi bajom vele..elõzõ kerekem b+ al vt fûzve és szintúgy semmi panasz nemvt rá..de HIDD MÁR EL H 2MM ES TÕL NEM KELL VASTAGABB NEKED!!!! amúgy én xc re sun t használok és bevált..persze a mavic is jó...ha fékezõfelület is kell akkro rhino lite...
xt agy-dt 2.0-sun rhino - szólj ha kinyírtad..akkro vagy nemtudsz bicózni vagy naon jól tudsz....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nekem még 140 kilóval sem volt soha gondom a jól megfûzött sima 2.0-ás küllõs kerekekkel:)
Jó helyen kell fûzetni, meg nem kell odabaszni a létezõ összes dologhoz..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Mavic EX 717-et vagy a Mammoth Fat-ot néztem ki felninek.
CC-s felnik alapján [tapasztalat] én mindenképpen Mavic-ot vennék, de minden durvulós felhasználású ismerõsöm a Sun-t isteníti!
Így most erõsen a Sun felé hajlok.
Mindenképpen 36 lyukú lesz és fékezõfelületet is szeretnék rá, mert néha átkerülne egy olyan bringába ahol v-fékekkel találkozna!
XT agyakkal lesz fûzve.
Elõreláthatólag valami könnyû CC-s tárcsa lesz rajta 180-as méretben...

Én azért kerék téren nagyon a biztosra akarok menni, 2,35 alá nem szívesen mennék. igazából 150/db lenne a megnyugtató ár, de 200 fölé semmiképpen sem akarok menni!
Mégis nincs valami tapasztalat hogy melyik cég gyárt erõsebb küllõket?
DT? Ritchey? Bike+?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
nemhinném h 15méteres letöréseket akarsz ugrálni..sztem teljesen felesleges neked a 2mmes tõl naobb küllõ..deezt már sztem leírtam..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
felesleges! ha nem vagy 120 kiló, akkor a 2.0-ás küllõknél vastagabbra semmi szükség sincsen. sõt, van aki kemény dh-ra is 2-1.8-2-t használ.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Sziasztok, kereket szeretnék fûzetni, és most állok a küllõválasztás elõtt!
Egy durvulós, nehéz kereket akarok összerakni, így a küllõk súlya nem számít! a cél az hogy minél erõsebb és tartósabb legyen!
milyet ajánlotok? márka? méret?
néztem 2,35-ös Bike+ küllõket, olyan 120-ért.
de az sem lenne gond ha 2,5-ösek lennének, csak tényleg erõsen tartsa a kereket!