Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
egy fapad kérdésem:
a kerékagy adatainál az OLD (overall lenght...?)
az agy teljes hossza azaz tengely teljes szélessége? és ennek kell beférnie a vázba ugye?

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
hatul van a sulypont, es elol a rugouton kivul meg van a karnak is utca, ha pumpalod

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

nekem birja az elso felnim, es mindenkinel azt tapasztalom, hogy az elsofelnije hibatlan, mig a hatsot sokkal tobbet kell centirozni

háát én is ezt tapasztaltam, csak megerõsíteni tudlak...

a szezon elején centíroztattam, most meg elsõ hibátlan, hátsóban meg már van... igaz nem jelentõs

mondjuk szerintem ez azért (is) van mert az elsõt kivétel nélkül elemelem de a hátsót nem mindig sikerül és gödrökön, köveken kap a pofájára...
..meg mégiscsak arra a súlyeloszlás miatt eleve több jut..

(nekem még a csapágyak is elõbb halnak hátul)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Azé' van két kerék a bicigliben, mert mindkettõre szükség van.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ok akkor hátul mtx. elöl meg majd a pénztárca mondja meg.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
szerintem hatra azert erosebb felni kell

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nem is ülvedéházok, de elõfordul a lazább döngölt ösvényeken. de oda meg bármi elég.
nekem is kb egy éve van rhino lite elöl, és nincs benne 8-as, pedig adok neki rendesen. mondjuk nem is ugrálok vele, de sok köves-sziklás dh pályának nekimegyek, és inkább a köves részeket szeretem, ha lehet válogatni a nyomvonalak közt.
a single track legalább olcsó, és ha a rhino lite is bírja, akko végülis az is ellesz elöl-hátul. de majd kiderül.
kössz a segitséget. (mér akarok én mavicot?)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
nekem birja az elso felnim, es mindenkinel azt tapasztalom, hogy az elsofelnije hibatlan, mig a hatsot sokkal tobbet kell centirozni

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
singletrack 26"-os méretben 600g körül van szal ideális lehet

mtx kicsit több, cserébe hegesztett, szal nem fog szétnyílni soha

szal ezt kell eldönteni, megéri-e a plusz súlyt és pénzt a plusz erõsség?

(edit: nekem egy ezer éves rhyno van elõl a nagygépben, még sosem kellett centrírozni, szal elõre a singletrack bõven jó lesz)
Autist Team:)

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
sztem az elsõ is kap bõven..amikor meg durvább a szitu nem a nyeregben ülsz így nem csak a hátsó kapja a terhelést...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
egyertelmuen hatulra kell az erosebb felni, elol a single tracknak nem lesz baja, enekm rhino lite van elol 2 eve es kb 3x centioztam, es akkor is max 3m volt benne

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
értem. akkor majd még meglátom h épp singletrackre vagy mtx-re lessz pénzem. az a variáció mennyire életképes h elöl singletrack, hátul mtx? gondolom elöl kevesebbet kap a kerék, mert azzal megvezetem a bringát, a hátsónak meg arra kell menni, amerre én tereltem az elejével, szal az több mindebe belemegy elviekben. meg a hátsó keréken van a testsúly nagyobb része is. bár az én súlyommal, meg a nem éppen ugribugri kényelmesen lejtõzök stílusommal a singletrack is bõven elég. ( na jó ugrálok egy kicsit, de max másfél-két métert. de inkább kevesebbet.)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
szerintem jobban jarsz iparis agyakkal, nem kell beallitgatni, es az ipari csapagynak gyari tomitese van, egy novatec nagyjabol annyi mint egy hona agy
a single track es az mtx nagyon jo felni

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a mavicnek van 600 gramm körüli 24"-es dh felnije? meg hasonló súlyú 26" is érdekelne.
az elsõ kereket érdemesebb kicsivel (20-30 grammal) könnyebbre épiteni?
hamarosan a kerekek lesznek cserélve ill könnyitve, mert lassan kezdem belátni h a kamionfelninek nem sok értelme van. az eredeti terv singletrack, max mtx lenne, de ha van hasonló árkategóriában mavic, akkor lehet h az lenne. inkább a 10 ezres kategória lenne felnibõl a cél. az se baj ha 32-es és 36-os változata is van.
70 kiló alatt vagyok, szal más is szóba jöhet, nem csak kimondottan dh felni.
a hone agyról valakinek van tapasztalata? hány kilincses stb. vagy valami hasonló is jöhet, bár szeretem a sarat, így lehet h valami iparis kéne?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kerekek. az a téma.
következõ offtopic kickban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
keréképítés a topik címe. próbáljatok témánál maradni. köszi

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

szóval a kerekedet túlépíted, mert maszívat akarsz.
hm.. te tudod.

de akkor miért is vered a fogadhoz a T-fék súlyát?

a rhyno-val már nem is lesz túlépítve, ennyi kelleni fog...
majd a telóválasztás után szeretnék "a moderátortól" bekéreckedni a tárcsa topicba hogy segítséget kérjek a fék kiválasztásához....
azért szerettem volna a fékek súlyán is nyerni mert igazán mostmár el kell kezdenem gazdálkodni a súllyal...
eddig van egy 2000g körüli vázam, és a teló is ilyesmi súlyban lesz.
még van 1 pár súlyosnak mondható kerekem mellette..
ezek után egy masszív, széles hajlított kormányt szeretnék, úgy 70 cm széleset, belõle nem akarom kispórólni nagyon az anyagot, mert a kormányt nagy terhelések érik!
a többi alkatrészt olyan, erõs XC kategóriából szeretném kiválogatni,
különben túllépem a 13-14 kg-os határt!
De nincs mese! Látom hogy csodálkotak már egy páran az Avid juyci 9 hallatán.. tehát fontos lesz még az is hogy nagyon erõs legyen a fék! szeretném ha megfogna mint a disznó!
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Elõreláthatólag valami könnyû CC-s tárcsa lesz rajta 180-as méretben...

szóval a kerekedet túlépíted, mert maszívat akarsz.
hm.. te tudod.

de akkor miért is vered a fogadhoz a T-fék súlyát?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
alberthfish: már vagy 5 hsz-el lejjebb leírtam hogy mit fogok venni, és az nem mammoth volt!
az XT agyakat használtan cserélem 2 kerékre, amik nem érnek annyit..
szóval az agyak maradnak, mert jól fogok velük nagyon járni...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nem semmi

figyelj,3éve használok nem finoman 84kilóval egy rhino lite(ezüst)dt(2mm) hátul és talán még régebb óta egy dich wich sapim 2mm elöl.Még igazán 8ast sem tettem bele,pedig 2,35ös külsõvel megyek,nemám hogy anyira megcsapjam hogy kukázni kellet volna...
Ha fának mész akkor az atomlab felnikböl is 8as lessz.

NE csinálj hülyeséget!
70kiló sem vagy,ne viccelj már hogy mammuth felint akarsz tenni egy tekerõsebb gépbe?!?!?meg 2,35ös küllõket!!!Ember tandembe szokás ilyen szettet építeni!
XT agyhoz mért ragaszkodsz?Kónuszos amit illik félévente évente megnézni,ráadásul nem olcsó.

de mért kérdezel mindent ha úgyis eldöntötted hogy mit akrsz csináli?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!