Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tudom, hogy sokszor volt már téma, hogy lehet-e húzott DT küllõket kapni, de kérem valaki mondjon egy konkrét boltot ahol tényleg van.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

[Manitou] jól látom, hogy Panaracer Fire XC külsõt használsz?
Hogy vált be? Van hely ahol olcsón lehet rendelni? :-)

Én szeretem :) . Az jó kérdés, hogy hol lehet rendelni, én sehol nem látok ilyen külsõt. Én is csak véletlenül akadtam rá egy sportboltban elég olcsón. ( nem kifejezettem kerósbolt)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
es gyujtesz tarcsara

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

ha 517-esed van elöl, akkor csak hegesztett felnit illik hátra is venni
amugy tényleg az volt a baj, hogy nullára fékezted, plusz felmelegedett a felni oldalfala a sok fékezéstõl.
amit én vennék: mavic xm719 [tulajdonképpen azt is veszek, kettõt ] 25mm széles, hegesztett, 460 grammos felni. és véfékes.

Ja, csak az a baj, hogy szerintem az 517-esem is már cserére érik, nem mai darab az se már, nem szeretnék úgy járni mint a hátsóval. Szóval valószínü 1 pár felnit veszek, viszont túl sokat nem akarok költeni erre a témára ( mavic meg nem lenne olcsó móka egy pár) , ugyanis lehet hamarosan tárcsára váltok, akkor komplett kerékcsere lenne. Szerintem CR18 L7-es egy pár lesz olcsóban megoldva :D, ennyi pénzbõl jobbat nem tudok. Addig is elleszek a tartalék bicómmal.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha beviszed a boltba, akkor max egy ezresért megcsinálják, és ebben már a tengely is benne van, ami 450 nálunk. de ezek vidéki árak, szal ne nagyon vedd figyelembe. és ha szerelõhöz viszed, akkor a kónuszt is beállitja neked, és még leszedõt se kell venned, ami ugyebár ezres fölött van. és kb évente 2x használnád, mert hugod úgyse zúzza le a gépet. szerintem. bár ha többször használod, mondjuk havonta, akor érdemes beruházni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
A Salamandert gyorszárassal szerelik, az ominózus agy a régi bringámé, ami most a húgomé. Csak érted én zúztam szét, meg kell csináltatnom, de komplett hajtásláncot nem akarok cserélni. Amúgy van egy kis vígasztaló Krisz véleményében, eddig aszittem én zúztam szét a hátsó agyat, mer elöl izomból kipuhítottam a telót, aztán eléggé küldi, hátul viszont nincs semmi, azt gondoltam az zúzta szét a tengelyt. Viszont így húgom tudná használni lájtosabban is, õ nem zúz...

edit: és a racsnileszedõvel nem lesz probléma?
Köszi a válaszokat!
...And Justice For All

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Azt tudom tanácsolni amit Soto, hawerom régi montijában ilyen agy van, pogyog mindenfelé, asziszem hogy már az 4. tegelynél tart.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A tengely szabvány. Sztem ha annyit mondasz, hogy B+ anyás hátsóba kell, akkor jót adnak. A tuti kedvéért vigyél be egy rávaló anyát a boltba.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Az én szerény tanácsom: dobd ki a fenébe azt a csavaros szutykot, biztos vagyok benne, h nem méltó alkatrész a vázadhoz. Vegyél egy kazettás kerékagyat, új fogaskoszorút és füzesd újra a kereked. Ezzel egy csomó további idegeskedéstõl óvod majd meg magad.

Edit: a kelliz salamandert csavaros aggyal szerelték fel?

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Hali!
Az a helyzet, hogy kitörött a hátsó tengelyem egy 1xû b+ hátsó agyból. Ez még nem gyorszáras, hanem még a csavaros megoldás, egy 9,5mm átmérõjû, tömör menetes rúd. Kettétört, viszont a racsni oldaláról a tengely nem jött ki csak lötyög.
Valamelyik boltba ha bemegyek, ugye tudnak nekem ilyen tengelyt adni?
Ez mennyire szabvány, azaz egyfajta menetemelkedésû/stb van?
A lötyögõs felét a tengelynek racsnileszedõvel le lehetne szedni, azt hiszem, ehhez szeretnék beszerezni egy racsnileszedõt, kérdés, hogy racsnileszedõbõl mire kell vigyázni: jó-e a noname is, vagy mindenképp márkás gyári/pl shimano kell; és a csavaros leszedõbõl csak egyfajta van, tehát ha veszek egy olyat, tuti passzolni fog?
Azt hiszem egy új tengely és egy racsnileszedõ birtokában aligha lenne ez a mûvelet bonyolultabb egy agytisztításnál, nem?
Köszi szépen a segítséget, és bocsi, ha már volt de nem találtam keresõben
...And Justice For All

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Jahh. Elvileg kiszakadhat, attól függõen, hogy milyen nehéz vagy, mennyi kátyúba mész bele, hány küllõs, és mennyire ért hozzá az, aki építi. Ja, és használt, korábban 3 keresztre fûzött aggyal nem érdemes próbálkozni.

Igen, alig használt agyakról van szó és direkt strapabíró edzõkeréknek készül. A hallottak alapján azthiszem maradok a 3keresztnél. Köszi a segítséget!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jahh. Elvileg kiszakadhat, attól függõen, hogy milyen nehéz vagy, mennyi kátyúba mész bele, hány küllõs, és mennyire ért hozzá az, aki építi. Ja, és használt, korábban 3 keresztre fûzött aggyal nem érdemes próbálkozni.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Fenn áll a vaszélye hogy kiszakad a küllõperem? Shimano 105 agyaról van szó 5500.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hali!
Olvasgatom a hátsó agy jobb oldali radiális fûzésérõl szóló dolgokat. De mi a helyzet országútin? Javasloljátok-e hátul a hajtás felölöi oldal 3kereszt, a jobb oldal radiális fûzését? Kell-e féli valamitõl?

elvileg mukodik. van egy csomo komplett kerek, amit igy fuznek.

de pl a shimano nem ajanlja a radialis fuzest az agyain. vagyis regen igy volt.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
:) Danke.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Rob v. más okosok! Meg tudnátok mondani, mekkorák a legnagyobb Mo-on kapható leghosszabb küllõk? DT 2-es sima, és DT Revolution húzott érdekel leginkább, vagy Sapimból ugyanez. Gondolkozom, hogy a perem nélküli Shimano agyból építek országúti kereket, de saccra úgy 300 körüli küllõ kéne bele. Van?

Ez az agy: http://apro.bikemag....rge/Deore39.JPG

Nem tudom, mekkora a lyukkör-átmérõje, de elég kicsi...

Kíváncsi lennék tapasztalatokra is, ha vki használt ilyen agyat.

Köszi

hát hogy a legnagyobb Magyarországon mekkora küllõket árulnak azt nem tudom,de ezen a rántotthús alakún Sapim országutibolbol van Leader 302 mm ez 2mmes CX tipusbol van 310es is.Dt szinte mind 308mm-ig van.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

értem.
biztos h jó lessz.
ha nem elég hosszú a küllõ akkor féloldalasan is fûzheted radiálba, bár a túloldalra úgyis 3 kereszt kell. vagy mindkét oldalon 2 keresztre fûzöd, és akkor rövidebb küllõ kell, és a torziós merevség is megmarad valamenyire. szerintem.
bár ebben nem vagyok olyan biztos.

3x lesz. Hányingerem van a radiálistól, de ezt az agyat amúgy is csak 3 vagy 4 keresztre lehet fûzni.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hali!
Olvasgatom a hátsó agy jobb oldali radiális fûzésérõl szóló dolgokat. De mi a helyzet országútin? Javasloljátok-e hátul a hajtás felölöi oldal 3kereszt, a jobb oldal radiális fûzését? Kell-e féli valamitõl?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
értem.
biztos h jó lessz.
ha nem elég hosszú a küllõ akkor féloldalasan is fûzheted radiálba, bár a túloldalra úgyis 3 kereszt kell. vagy mindkét oldalon 2 keresztre fûzöd, és akkor rövidebb küllõ kell, és a torziós merevség is megmarad valamenyire. szerintem.
bár ebben nem vagyok olyan biztos.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
De ez egy fix (örökhajtós) hátsó kerék lesz, a féktárcsa helyére felcsavarozott fogaskerékkel *ördögi mosoly smiley*

Jahh, és a kisebb oldalra sztem 305 is elkél... Még nem tudtam pontos infót szerezni a méretrõl.