Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Disc version
Mavic XM 321 Disc - 7642Ft
Bike Positive Travel Disc - 9499Ft
küllõk, fûzés ~ 2500Ft
19641 Ft

kérdésem:
Syncros DS23 FLR Disc felnirõl tudna nyilatkozni valaki? SUN DS2XC helyett lenne Maratonra. van olyan jó is, mint amilyen könnyû? 400, 429 és 440 grammot hallottam eddig súlyának.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

császtok!Új hátsó kereket kell vennem ,és arra gondoltam hogy jó lenne-e a WTB Dual Duty FR Disc kerék.de ha van ötletetek hogy inkább összeépítsek 1et akkor szívesen várom az ötletetek 20000pénz alatt lenne dirt/street használatra.elöre is kössz.

agynak mondjuk valami bike+ vagy novatec, jól mondja aske. felninek talán egy singletrack, ha tárcsféked van, és mondjuk egy rhino lyte, vagy egy ditch witch, ha v féked.

az a hone hátsó agy meg végülis nem rossz, csak hát centerlockos, meg ha jól tudom, ehhez ilyen speciális hátsó váltó kell. vagy ez csak a saintnél van?? de inkább novatec, ipari csapágyas, rendes 6 csavaros.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Shimano HONE (FH-M600) hátsó agy szerinted jó lehet?
A Novatec D362SB erõsnek tûnik de közel 15000 ftot nem adnék ki érte.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ez a kónuszos régebbi fajta.
Húszból szerintem jobbat is ki lehet hozni.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
hát nekem fogalmam sincs gondolom 2006ost adnak az ebike-on nézegettem
http://ebike.hu/term...atso-kerek/1533 .

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ha újabb fajtájú WTB kerékrõl van szó (iparis agy, tárcsakonzol bemarásokkal) akkor megéri megvenni. Nekem a régebbi fajta van, ami néha mûvel fura dolgokat.

Összerakni mondjuk Bike+ Travel vagy Nova Tec aggyal

Felnit nem tok, majd más mond.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
császtok!Új hátsó kereket kell vennem ,és arra gondoltam hogy jó lenne-e a WTB Dual Duty FR Disc kerék.de ha van ötletetek hogy inkább összeépítsek 1et akkor szívesen várom az ötletetek 20000pénz alatt lenne dirt/street használatra.elöre is kössz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Igen

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
8ast 9est egyazon agyra fel lehet tenni.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Hellobello!
VAn nékem egy novatec d362sb hátsó agyam.az lenne a kérdésem h 9-es fogaskoszorút fel tok-e rakni rá??(a gyártó honlapján se találtam semmit,és a neuzeréknél sincs semmi)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Legalább neves gyártóktól meg lehet venni a méretet. Már ez is valami. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valamelyik tavalyi agytuningban volt a vastaggyorszáras novetech hátsóagy könnyítése, az volt a lényeg, hogy az acél tengelyt megcsináltatod aluból és beleraksz egy alu átmenõtengelyt, én megcsináltattam az acél tengely cserét, de az alu nem bírja állandóan elhajilik(már kettõt elhajlítottam) a szabadonfutó és az agytest között. Szerintem a távtartóval van a gond, mert nem illeszkedik tökéletesen a tengelyre ( a gyárinál sem illeszkedett tökéletesen, de az acél az mégiscsak acél), van néhány tized, ami pont elég az elhajláshoz. Még idén megcsináltatom az új tengelyt jó távtartóval, aztán beszámolok az eredményrõl.
Ja, és én nem durvultam a hátsóaggyal, egyenlõre nem ajánlom senkinek sem ezt a tuningot csak, ha jó lesz az új tengely, de akkor sem freeride-ra vagy dirt-re.

Más: B+ átütõs elsõagyban a gyári csapágyak (Italy:) ) nem igazán szeretik a vizet, nekem 2-szer ázott be amíg a hátsó egyszer sem, most koyo (2200ft/db) van benne. Szeretném azt tudni, hogy ki az a hülye aki olaszokkal csapágyat gyártat, mindenki tudja, hogy az olaszok pontatlanok( van kivétel, de az csak erõsíti a szabályt).

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem volt acor agy hátul. szerettem. 4 csapágy, jó kalapácshechanika.

jó az, csak nem szabad elfelejteni, hogy alu a tengely is benne, szóval nem 10m leugrására tervezték, hanem egy könnyû össztelósba pl. meg nem is ahhoz a felnihez, hanem inkáb egy singletrack-hez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a b+ szvsz jobb.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Az a helyzet hogy egy havertól vettem meg egy Double Trackot amibe ez volt benne.Namost én kifûztem és beraktam elõre egy másik aggyal mert nekem elsõ kerékre volt szükségem.Igazából azért kérdezem mert itt áll és nemtom milegyen vele.Jelenleg egy B+agyam van hátul amivel soha semmi bajom nem volt pedig használom rendesen DH/FR-ra.Ezért kérdem hogy tegyem be hátulra van e értelme szétszedni a teljesen jól mûködõ hátsó ezért az agyért vagy inkább adjam el?.Mennyire idõtállóbb ill mennyivel tud ezt többet egy B+ agynál?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
akkor már inkább egy novatec, a vastag tengelyes. milyen felhasználásra is lesz amúgy?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Mi a véleményetek az ACOR ipari csapis, hátsó, kazis, tárcsás agyacskájáról?Ezt szeretném egy DoubleTrack - be belerakni csak szeretném elöbb a véleményeteket kikérni errõl az agyról, ki mit hallott róla???!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

517-es, meg 317-es is csinaltak szinesben. bordo, zold, sarga... nem csak a barnas CD bevonat van, meg a keramia.

havernak olyan van, hogy arany es bordo szinu. egyik szinbol megy azt masikba, majd vissza. A legszebb felni amit eletemben lattam. asszem 517es.

217-es.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem 517-es van, bordó elox-szal, ez v fékes, nyilván a fékezõfelületen nem is volt bevonat, de úgy emléxem McGyver kollégának 317 discesben van ugyanez...

én is tudom hogy nem gyártják már azért írtam hogy valahol még tán elfekvõben porosodhat 1-1 db
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tamaska, arról az arany-bordo felnirõl tudnál csinálni egy képet? nagyon érdekelne:)