Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

és kazettás racsninak mit ajánlotok?Shimano Deore vagy Sram 5.0?vagy 5000 alatt valami mást?

5.0-át már törtem (de már nem is gyártják), a Shimano drága, próbáld meg a Sunrace-t. 8-as vagy 9-es kell?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Detto, single track for president...Föleg hogy az a mavic felni nem kifejezetten DHra van tervezve..mint a neve is utal rá az inkább Cross Mountain, tehát nem bitos hogy birná ugyan ugy a durvulást. Igaz ezt nem tapasztalatbol mondom mert idáig csak single trackel volt tapasztalatom...viszont az bejött.

Nekem meg a maviccel volt, és nem jött be, ráadásul xc-n...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mach küllõbõl lehet kapni 2-1,8-2-t és ha igen akkor hol?
Köszi
Még egy: rhyno lite vs xm 321?

A sebesség mindent megold.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Detto, single track for president...Föleg hogy az a mavic felni nem kifejezetten DHra van tervezve..mint a neve is utal rá az inkább Cross Mountain, tehát nem bitos hogy birná ugyan ugy a durvulást. Igaz ezt nem tapasztalatbol mondom mert idáig csak single trackel volt tapasztalatom...viszont az bejött.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Ha a felni gyakran kap ütést, én nem ajánlanám a tubeless-t... Anyagi okokból kifolyólag... Én így a Single track-re tennék egy voksot...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Tubeless-t.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Melyiket ajánljátok, könnyû súlyú dh-s alá, ugyanakkor szokásom alacsony nyomáson használom a gumikat szóval a felni gyakran kap ütést.

mavic xm321
single track

súly és erõ számít elsõsorban. Beleszámít a gumi formájába, hogy milyen széles a felni?

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
na akkor kössz az infokat.gyûjtök egy kicsit aztán kész is lesz az a kerék.megyek szunyókálni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sram kazi olcsóbb, nekem nincs vele problémám. 8/9 sebességeshez egyaránt ajánlom. Bármilyen lánccal elmegy nemcsak SRAMmal.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ki erre esküszik, ki arra. nekem a sram jobban bejött, de ez a te döntésed. az tény, hogy a sram cuccok jóval olcsóbbak azonos minõségi szinten, mint az sh-k.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
és kazettás racsninak mit ajánlotok?Shimano Deore vagy Sram 5.0?vagy 5000 alatt valami mást?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a legtöbb mai agyra rámegy mind a 8as, mind a 9es kazetta, legyen sh, sram vagy bármi más, tehát emiatt ne izgulj....a fontos ,hogy ne menetes racsnit vegyél, hanem kazettát. az agy jó választás, a felni is, küllõbõl meg melyik szervíz mivel fûz, de a 2 mm és rozsdamentes bármely márkából jó. és nyugodtan fûzesd három keresztre, ha a szervízes azt kérdezi. a kereszt az meg azt jelenti, hogy egy küllõ hány másikat keresztez. tehát pl a két keresztnél egy küllõ kettõ másikat keresztez, és ígí tovább...bõvebben itt:

http://www.freeweb.h...te/sp_kerek.htm

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ha úgyse te fûzöd majd, akkor nem kell foglalkoznod a "sok hülyeséggel", ami ahhoz kell, hogy ki tudja számolni a szerelõ a boltban, h milyen felnihez milyen hosszú küllõ kell abba az agyba. Fûzésminta dettó. (Messze a legelterjedtebb minta a három kereszt, sztem nem érdemes eltérni tõle.)

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Na tehát egy UMF hardy-ba szeretnék egy új hátsó kereket építeni:
------agy:ebike-on nézegettem az alkatrészeket és rájöttem hogy full nem értem az egészet.pl. mi az pontosan hogy átütõshátsóagy?eddig abban a világban éltem hogy az csak teleszópoknál van, és hogyegy jó vastag tengely nem ilyen gyorszár b*zisággal ,hanem egy nagy csavarral van a papucsra téve.na de hogy hátul is van ilyen?na mindegy ilyen durva gép nekem ugyse lesz sose.(hanyagoljuk).
szóval ezt néztem ki Novatec DO42SB.ez még talán birná is a durvulásaimat.DE itt megint megakadtam: http://ebike.hu/term...-hatso/disc/126
- minek ez a sok hülyeség:pl. küllõszámítás stb.
------felni:Single Track nagyon teccik és mivel minden profi is használ(t) már ilyet,ezért nekem is jó lesz.nem is olyan drága 5000ft.
------küllõk: nekem mindegy csak 2mm rozsdamentes legyen.(ez gondolom igy jó)

Tehát örülnék ha segitenétek,az ilyen racsni dolgokat pl. mi kompatibilis mivel , ezeket nemtudom.nameg hogy milyen küllõfûzési módok vannak.mi a legpraktikusabb és a legerõsebb. elöre is köszi.bocs ha hosszu voltam.
Ákos

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
jah, most nézegettem. ilyen van neki. hát ha abban a gépben bírja, akkor talán alattam is jól fog mûködni. de azért jó lenne hosszabb távú tapasztalat is

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

kérdésem:
Syncros DS23 FLR Disc felnirõl tudna nyilatkozni valaki? SUN DS2XC helyett lenne Maratonra. van olyan jó is, mint amilyen könnyû? 400, 429 és 440 grammot hallottam eddig súlyának.

theznek nem véletlenül ilyenje van?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
:wallbange :(

Bocsi, még csak most gondoltam át mekkora marhaságot írtam nem is figyeltem jájj de ciki :(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!

Van egy agy ami nagyon szimpi nekem!Egy DoubleTrackbe tenném be és FR/DH felhasználásra lenne, csak....
Nekem nem átütõs a telóm hanem gyorszáras meg a vázam is!Kérdés hogy ezt beletudom tenni szerintetek vagy buktam?

http://ebike.hu/term...-elso/disc/3382

Elnézést a reklámért nemtaláltam róla máshol értelmes leírást!

Igen. A "meg a vázam is" dologgal ne égesd magad.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Van egy agy ami nagyon szimpi nekem!Egy DoubleTrackbe tenném be és FR/DH felhasználásra lenne, csak....
Nekem nem átütõs a telóm hanem gyorszáras!Kérdés hogy ezt beletudom tenni szerintetek vagy buktam?

http://ebike.hu/term...-elso/disc/3382

Elnézést a reklámért nemtaláltam róla máshol értelmes leírást!

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
és ez a mavic xm 321 kibírná a stilusom?dirt/street