Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2006. október 13. - 13:36
módosítás:
megnéztem explorerrel. igen már látom. mozilla nem mutat semmit
egy terepes színû single track. de ez már van egy ideje
ebben mi az extra?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. október 13. - 12:34
Írta 2006. október 13. - 12:29
Írta 2006. október 13. - 12:24
Mellesleg én pont erre fáztam rá. Annyi olajat locsoltak a gyári kerék küllõanyákira, hogy az kiszivárgot a furatokon, és elöl hátul eláztatta a fékeimet.
Amúgy az alu magában nem hajlamos számottevõen korrodálni, viszont meglepõen szeret acél alkatrészekkel összegyógyulni. Ilyen helyeken nem árt vmi kenõanyag a két felület közé.
Írta 2006. október 13. - 07:13
Azt a "meggyûrûzést" szegecselésnek hívják, és miért korrodálódna össze? Egyrészt az alu nem korrodálódik, csak kegyetlen körülmények között; másrészt a felni is alu.
Úgy emlékszem, mintha korábban valaki írt volna valami elektrokémiai krrózióról vagy micsoda. Asszem annak kapcsán, hogy egy kis kenõanyag nem ár a küllõkapcsolódáshoz.
Mellesleg én pont erre fáztam rá. Annyi olajat locsoltak a gyári kerék küllõanyákira, hogy az kiszivárgot a furatokon, és elöl hátul eláztatta a fékeimet.
Írta 2006. október 12. - 23:48
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. október 12. - 18:13
másrészt a felni is alu.
kivéve ha acél
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. október 12. - 17:06
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. október 12. - 14:39
Alu küllõanyut lehet-e használni olyan felnihez ami nincs meggyûrûzve a küllõlyukaknál? Nem fog "összekorodálni" idõvel?
Üdv:G.Pityu
Írta 2006. október 09. - 17:27
Köszi a hsz-t, megrendeltem a felniket, a küllõ valszeg 2/1,8 lesz, bár azt hittem csak 70ft körül van, de a 90ft még elviselhetõ.szerintem nem probléma a 2-1.8 alu anyákkal, nekem is az van mavic xm719-esben, egy 130/130mm össztelósban. ha csak cc, akkor még az egyötöset is bevállalhatod.
a felni is jó, annyi pénzért fõleg.
ab
Írta 2006. október 09. - 11:43
jah, most nézegettem. ilyen van neki. hát ha abban a gépben bírja, akkor talán alattam is jól fog mûködni. de azért jó lenne hosszabb távú tapasztalat is
hosszútávú sajna nincsen, de nem tünt eddig még kritikusnak, bírta mind az aug 20-ai vihart, mind a fotózást sashegyen:p
szép, jó súlyban van, nekem tetszik, már csak a színe miatt is!
Írta 2006. október 09. - 11:03
a felni is jó, annyi pénzért fõleg.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. október 09. - 07:58
Lecserélném 600g körüli felnijeimet. Sun Mach 4-et néztem ki, 75kg vok, lájtos cc-re, túrára lenne. Milyen tapasztalataitok vannak ezzek a felnivel? Vonzó az ebike-os ára és jó könnyû.
A másik kérdés a küllõkre vonatkozna, DT 2/1,8-ra gondoltam, esetleg 2/1,5, alu anyákkal. Bírná a vékonyabb a súnyomat?
Nem szeretném túl sõrõn centíroztatni, és foglalkozni vele, de jól jönne egy ekkora súlycsökknetés a kerekeken.
Köszi,
ab
Írta 2006. október 08. - 20:52
... de sztem Te vagy olyan speggettihuszár :)hogy bevállalhatod az sl-t is.....nekem eddig bevált az xl....pedig van hozzá súlyom..
Off
rádszakadt a bank ?
szkandi váz, mavic kerék .....
on
73 kiló vagyok. de nem akarok bajt az SL-lel. féltem. ha tönkre megy, összeomlok. egyébként meg nagyon drága. az XL megvan 400 Euróból.
egyébként nem szakadt rám. épp ez az. csak álmodozok, tájékozódok, hogyha rámszakad, akkor ne kelljen már vakarózni, hanem egybõl tudjam mit kell venni
apropó. neked megvannak még az XL-ek? nem eladó, ha esetleg?...
off:
privire:
jé, tényleg. lassú vagyok, köszi
ui: az XL-nek jobb a színe. szürke nem tetszik
Írta 2006. október 08. - 20:34
az újaknak tartozéka az adapter....egyébként nagyon jó kerék...csapágyra meg jó ideig nem lesz gondod, de sztem Te vagy olyan speggettihuszár :)hogy bevállalhatod az sl-t is.....nekem eddig bevált az xl....pedig van hozzá súlyom..A Mavic Crossmax XL disc kerekekrõl hallani valami rosszat? a csapágyakat találok hozzá könnyen?
még valami. amint a képeken látom, 20mm-es átütõtengellyel van az elsõ kereke. egy helyen olvastam, hogy adnak hozzá adaptert gyorszárhoz. ez mindenhol jár hozzá, vagy csak néhol? és van olyan elsõ kerék, ami csak gyorszáras?
Off
rádszakadt a bank ?
szkandi váz, mavic kerék .....
on
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 08. - 20:31
még valami. amint a képeken látom, 20mm-es átütõtengellyel van az elsõ kereke. egy helyen olvastam, hogy adnak hozzá adaptert gyorszárhoz. ez mindenhol jár hozzá, vagy csak néhol? és van olyan elsõ kerék, ami csak gyorszáras?
Írta 2006. október 05. - 11:30
a sunrace mint fogaskeréksor.
ne keverd a sun felnikkel
Bocs, rossz sort töröltem ki... Utána meg arra reagáltam... :mybad:
Írta 2006. október 04. - 23:58
ne keverd a sun felnikkel
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. október 04. - 23:20
a sunrace meg gyorsan kopik....
a mavictõl gyorsabban nem kophat... Legalábbis egyéni tapasztalataim szerint... többek közt ez vitt rá a tárcsafékre... De tényleg viccen kívül, használtam kb 4 féle mavic felnit, mindegyiket másmilyen fékrendszerrel, és pofákkal, és mind sokkal hamarabb elkopott, mind például egy mach1 210es felni. És annak a tükrében hogy minimum 3szor annyiba kerül darabja... Szóval, én nem ajánlom a mavicet, csak gyári kerékszettben, mert azok tényleg jók. De annak az ára meg... Hát azt ki kell adni. De csak egyszer.
Írta 2006. október 04. - 23:14
rhyno lite vs mavic ügyben: amelyik tetszik, nem lehet mellényulni