Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a zúzásra termett átmenõs hátsóagyukat használjuk, és jóóóóó
(ez alatt annyit kell érteni, h még nem volt vele baj :) és szép a hangja :D)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Van valakinek tapasztalata a Hadley agyakkal?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

...
Nem tudom, hogy a Mavicben megbízhatok-e?

Mavicban teljesen megbízhatsz. Én XC717-est kezdtem használni (420 grammos) 94 kg-val és semmi nyolcas vagy hasonló. Baromi erõsek a súlyukhoz képest! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

sztem felesleges súly de Te tudod :)

mellesleg azt tudja valaki hogy a crossmax xl, melyik mavic felni "rokona" ?

80kg felett nincs "felesleges súly" a kerékpárodon, csak esetleg rajtad ;)

ha lenne mezei változata a crossmax xl felnijének, akkor most oylanom lenne. a legközelebb hozzá az xm719 áll. (szélességben, és abban, hogy hegesztett)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

ha az én közel mázsámat kiválóan bírják, akkor Neked több mint elég.....1345ös postban leírtam ...

Jó. Jó.
Csak azért kérdeztem, mert a Sun Rims "könnyû" felnijei nem bírták alattam.
Nem tudom, hogy a Mavicben megbízhatok-e?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

20 dekával?
80 kilómhoz 400 grammos felni?
Nem kevés az egy picit?

ha az én közel mázsámat kiválóan bírják, akkor Neked több mint elég.....1345ös postban leírtam ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

mert nem arra való és kõõõõõ nehéz........mért szeretnél majd 20 dekával nehezebb felniket hurcolni mint ami bõven elég ?

20 dekával?
80 kilómhoz 400 grammos felni?
Nem kevés az egy picit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Eddig is DS2XC-t használtam. De egyszer csak elkezdtek a szegecsek lepotyogni róla.
Néha olyan a bringám, mint a 8 éves kisgyerekeké. Csörög rajta a "küllõdísz" ( a leesett szegecsek.) :-)
A Single Track már túl nehéz lenne szerintetek?
Mert szinte meg sem említettétek....

mert nem arra való és kõõõõõ nehéz........mért szeretnél majd 20 dekával nehezebb felniket hurcolni mint ami bõven elég ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Sun DS2XC is jó, bár nem tudom, hogy ez a 80+ kghoz mennyire megfelelõ, de mondjuk elég olcsó. esetleg sun single track is bejöhet a képbe, ~590 g (relatíve könnyû ahhoz képest, amit bír), ez biztosan bírja a 80+ kgot is és elég olcsó, mondjuk ez nem kifejezetten maraton meg xc felni :-S

Eddig is DS2XC-t használtam. De egyszer csak elkezdtek a szegecsek lepotyogni róla.
Néha olyan a bringám, mint a 8 éves kisgyerekeké. Csörög rajta a "küllõdísz" ( a leesett szegecsek.) :-)
A Single Track már túl nehéz lenne szerintetek?
Mert szinte meg sem említettétek....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ds1-xc hegesztett
ds2-xc illesztett

én mavic xm719-est vettem, 25mm széles, 480gramm. hegesztett.
igaz, van oldalfala, de én egyszerûen lefestettem fekete festékkel :)
több, mint 10k, de erõsebb, mint az xc717
ha amugy is kettes küllõvel fûzöd, akkor kár meggyalázni azt a vékony kis felnit ilyen vastag küllõkkel.
én az xm719-re szavazok.

sztem felesleges súly de Te tudod :)

mellesleg azt tudja valaki hogy a crossmax xl, melyik mavic felni "rokona" ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ds1-xc hegesztett
ds2-xc illesztett

én mavic xm719-est vettem, 25mm széles, 480gramm. hegesztett.
igaz, van oldalfala, de én egyszerûen lefestettem fekete festékkel :)
több, mint 10k, de erõsebb, mint az xc717
ha amugy is kettes küllõvel fûzöd, akkor kár meggyalázni azt a vékony kis felnit ilyen vastag küllõkkel.
én az xm719-re szavazok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
nekem sun ds1xc-m van (nemtom a jobbik e) és bírja a strapát pedig kap rendesen...amúgy a 8as meg hasonlók nem csak a felnin mulnak..küllõk fûzés stb..nyugottan vegyél "ropibb" felnit, a végén csak felesleges plusz súllyal rohangálsz majd...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Kíváncsi vagyok, hogy TI is ugyanazt választanátok, amire én gondolok?
Szóval 32 lyukas tárcsafékes felnit keresek. a szín nem lényeg.
(A kedvenc szinemben - pirosban - úgy sem kapok semmit.)
Fõleg maratonokra használnám, tehát ha lehetne könnyût vennék.
De a súlyom miatt (>80kg) inkább valami strapabírót kell választanom.
KIZÁRÓLAG csak márkás és megbízható termék jöhet képbe.
Anyagilag mondjuk úgy 10 ezer forint/darabig mehetünk el.
Nos? Ti mit vennétek?

mavic xc717-et ha lehet kicsit több mint 10k.....és én több vagyok mint 80 kg...vagy sun ds1xc-bõl a jobbikat......

én a könnyebb mavicokat évek óta használom/317disc,517 az még ropibb, 717/ a súlyom 90és 115 kg között volt.....soha nem ment még tönkre felnim....de még 8as sem volt egyikben sem....és a következõ kerekem is 717es-bõl lesz.....a 317es egy 5"-os coilerben volt pike- kal, szal azért gondolhatod hogy kapta a kiképzést a pilisben...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
http://ebike.hu/term...-coll-disc/1774 (mavic xm321 dis)

http://ebike.hu/term...-coll-disc/3094 (syncros ds23 flr disc)

szerintem ezek megfelelnének az igényeidnek, ha kicsit többet szánsz rá (esetleg ha még picit többet, akkor XM819-es mavic)...a Sun DS2XC is jó, bár nem tudom, hogy ez a 80+ kghoz mennyire megfelelõ, de mondjuk elég olcsó. esetleg sun single track is bejöhet a képbe, ~590 g (relatíve könnyû ahhoz képest, amit bír), ez biztosan bírja a 80+ kgot is és elég olcsó, mondjuk ez nem kifejezetten maraton meg xc felni :-S

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Kíváncsi vagyok, hogy TI is ugyanazt választanátok, amire én gondolok?
Szóval 32 lyukas tárcsafékes felnit keresek. a szín nem lényeg.
(A kedvenc szinemben - pirosban - úgy sem kapok semmit.)
Fõleg maratonokra használnám, tehát ha lehetne könnyût vennék.
De a súlyom miatt (>80kg) inkább valami strapabírót kell választanom.
KIZÁRÓLAG csak márkás és megbízható termék jöhet képbe.
Anyagilag mondjuk úgy 10 ezer forint/darabig mehetünk el.
Nos? Ti mit vennétek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van itt elottem egy ritchey pro komplett kerek, 2db kullo van benne, radialisan :) csak hianyoznak a porvedok a csapagyak mellol, igy a tulaj valszeg itthagyja oket. onnantol pedig mar csak esztergalyolas kerdese :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

a szegecselés nélküli verzió az az ust-s (belsõnélküli) változat, ami kb. sz*rt sem ér.
aztán a szegecseltbõl van hegesztett és illesztett, de itthon tudomásom szerint csak az illesztett kapható.

Én több helyrõl a belsõs verzió árát kérdeztem.
Az egyik helyen 4700
A másikon 5500
A harmadikon 6700
Lehet ekkora eltérés ugyanarra a felnire?
(Volt ahol 9900-at mondtak, de akkor biztos tévedésbõl az UST-t mondták.)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Akkor hagyd meg az összes küllõt...
Kb arra gondoltam, hogy átemeled-e mindkét kereket a krátereken, nekib@szod-e a hátsót a padkának, vagy fölemeled, elõfurdul-e h nem sikerül fölemelni, esel-e stb.

vicc volt, azért vigyázok a kráterekkel.. nem vagyok tekkknikás, úgyhogy csak kikerülöm õket :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Valaki világosítson már fel, hogy mi a különbség a Single Track különbözõ verziói között?
A helyi bringaboltos okosnak akart látszani,de semmi konkrétat nem tudott mondani.
Van szegecselt és szegecselés nélküli verzió is?

a szegecselés nélküli verzió az az ust-s (belsõnélküli) változat, ami kb. sz*rt sem ér.
aztán a szegecseltbõl van hegesztett és illesztett, de itthon tudomásom szerint csak az illesztett kapható.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

technika? nemtom, én csak megyek! :)

Akkor hagyd meg az összes küllõt...
Kb arra gondoltam, hogy átemeled-e mindkét kereket a krátereken, nekib@szod-e a hátsót a padkának, vagy fölemeled, elõfurdul-e h nem sikerül fölemelni, esel-e stb.