Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Karácsonyra úgy néz ki füzetek egy új kereket hátra, mivel lassan kell a tárcsafék oda is, és a mostani agy sajna nem tárcsás. Azon gondolkodom hogy a felnit lecseréljem-e. Most egy Bike+ Zero-m van, ezt megéri vajon lecserélni egy Single Trackre? Mennyivel jobb az? Apróban van ilyen komplett Single Track kerék, dehát Alivio agy, az ha jól tudom enyhén szólva nem a legjobb:) Mi a baj azokkal amúgy? A szabadonfutójuk szar?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

230 gr

köszönöm, Theznek is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha radiálisan fûzöd, akkor igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
sziasztok! el tudnátok nekem magyarázni részletesen, hogy hogy kell kereket fûzni? Adott egy 28 lyukas dura ace elsõ agy (régebbi...) és egy szegecselt, 28lyukas szingó felni. sugárban szeretném fûzni. az lenen a kérdésem, hogy milyen komplikáció léphet fel? egyszerûen küllõ az agyba, mások fele a felnin kidug, anya ráteker, következõ, és a végén egyenletesen meghúzni, és centírozni? elõre is kössz minden választ

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

pls Valaki nem tudja véleteln az átütõs xtr agy súlyát ? én enm találtam...

230 gr

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
http://www.singletra...le.php?sid=2050

mintha 230-at írnának.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pls Valaki nem tudja véleteln az átütõs xtr agy súlyát ? én enm találtam...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
agy kullo nelkul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
10k? csak felni gumival, vagy kerék?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
halo combat sas 24" felni, DMR street gumival, belsovel hasznaltan mennyit erhet?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tigrincs:
Crossmax XL-re alternatívaként DT240-DT-DT 4.1 disc?
árban egyenlõ, meg lehet venni komplett kerékként, könnyebb, s ha elromlik valami, akkor egyszerûbben pótolható.

nem egy kategória....azzal a dt-vel a crossmax sl van partiban, viszont az sztem drágább.....én helyedben a dt-t venném, nem vagy nehéz és alapvetõen cc-zel..../és a dt ha netán kell javítható itthon/

az xl elõnye hogy brutálisan erõs de nem merevfarúba cc-gépbe való, (csak ilyen nehéz és idönként állatnak mint én :) ) az xl-t egy 5-6"-t mozgó könnyû all mountain vázba kell rakni, nem véletlen van belõle átütõs..../pl 15 centit mozgó rocky mountai slayer, fox 36-al van gyárilag xl-lel szerelve/ élettartam probléma sztem a mavic agyakkal sincs egyébként

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tigrincs:
árban egyenlõ, meg lehet venni komplett kerékként, könnyebb, s ha elromlik valami, akkor egyszerûbben pótolható.

Szerintem a dt jobb, a 240-es agyak simán elmennek 3-4 évet karbantartás nélkül. Az egyik haverom nemrég rendelt egy dt kerékszettet még nem jött meg, de én is kiváncsi leszek rá.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Tigrincs:

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
off.
sztem a város nem változtat semmit a boltos/szerelõ tehetségén, hozzáállásán. ha balfaszul dolgoznak, akkor azt Vp-ben is, Pesten is balfaszul csinálják, ha meg jól, akkor mindenütt.
én így vélem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Z75

Z75

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Szerintem Veszprémben is találsz boltot, ahol jól fûznek, van elég bolt (Kuszi, Farády, Bikeland), nem egy olyan bonyolult és nehéz dolog ez a kerékfûzés, hogy csak egy-két helyen tudják jól csinálni (én magamnak fûzöm a kerekeimet és nem volt vele még gondom).

Elõször is köszi a válaszokat srácok.

De szeretném elmondani mielõtt bárkit is megsértenék a feltett kérdéssel, hogy én is át szoktam fûzni a kerekeimet, ki is szoktam centírozni. Õszintén szólva szervízben kizárólag azért látták már a gépeimet mert odamentem beszélgetni. De mindezek ellenére tudom, hogy amit itthon centírozok az nem annyira tartós mint amit pesten szoktam csináltatni.

Itt ragadnám meg a lehetõséget, hogy elmondjak két fontos dolgot:
-nem azért pest mert sznob vagyok, hanem azért mert ahol elõzõleg laktam (ami nem veszprém) ott akkor nálam is lazábbra centíroztak.
-nem régóta lakom veszprémben, nincs gondom az itteni boltokkal, de sajnos tapasztalatom sem.

Ezért is kérdeztem amit kérdeztem csak lehet, hogy egy kicsit furcsán
fogalmaztam.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Hali!
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy a ki az aki jól tud fûzni kereket mostanság? Egy idõben pestre vittem a bécsi útar, de most azt sem tudom van e ott még valaki. Egyébként veszprémi vok.
Remélem tudtok segíteni.

a farádyban jól fûz az öreg, tudom ajánlani (én is veszprémi voltam 10 évig, meg még most is elég sokszor megfordulok arrafele).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hali!
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy a ki az aki jól tud fûzni kereket mostanság? Egy idõben pestre vittem a bécsi útar, de most azt sem tudom van e ott még valaki. Egyébként veszprémi vok.
Remélem tudtok segíteni.

Szerintem Veszprémben is találsz boltot, ahol jól fûznek, van elég bolt (Kuszi, Farády, Bikeland), nem egy olyan bonyolult és nehéz dolog ez a kerékfûzés, hogy csak egy-két helyen tudják jól csinálni (én magamnak fûzöm a kerekeimet és nem volt vele még gondom).

A sebesség mindent megold.

Z75

Z75

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hali!
Remélem tudtok segíteni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nincs, mivel problémamentessége miatt még szétszedve sem volt :)
De úgyis hamarosan jön az esõs idõ, akkor lehet...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

a zúzásra termett átmenõs hátsóagyukat használjuk, és jóóóóó
(ez alatt annyit kell érteni, h még nem volt vele baj :) és szép a hangja :D)

Nincs véletlenül fotód a szabadonfutó mechanikájáról? Vagy egyéb belsõségekrõl?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]