Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Posted 2006. November 12. - 20:04
Posted 2006. November 12. - 19:55
Könnyebb kerekeket szeretnék építeni a télen, ehhez kérnék segítséget. Végigolvastam a topicot, de még így sem tudtam eldönteni, hogy mire is volna szükségem. Arra rájöttem, hogy a 3 fõ szempont nem fog egyszerre ennyi pénzbõl teljesüni(könnyû,tartós,olcsó), ezért kellene valami olyan összeállítást kitalálni, ami strapabíró és a lehetõségekhez képes legkönnyebb kerekeket eredményezi. 65-68kg vagyok és fõként terepen túrázni, lightos cc-re, nem vadulva használnám õket. A keret ~50k lenne. Agynak Novatech-et gondoltam. A felni, küllõk és fûzési mód még nyitott. Illetve az agy is, ha van jobb ötletetek. Elõre is köszi.
Posted 2006. November 05. - 21:42
Posted 2006. November 05. - 21:34
Posted 2006. November 05. - 21:26
http://ebike.hu/term...ettas-racsnihoznem akarok hülyének tûnni de mondmár el légyszi hogy hogy néz ki az a láncos kulcs meg a racsnileszedõ hátha van ilyen a garázsban.
itt van láncos is, ami azért kell, mert mikor leveszed akkor nem tart ellen a racsni és ráteszed a láncot és azzal tartasz ellen, míg a kazettaleszedõvel meg kihajtod az a "körmös anyát" (nemtom mi a rendes neve) ami a fogsort rögzíti
u.i.: van olyan kazettaleszedõ amire tehetsz villáskulcsot és dugókulcsot is
u.i.2: ha jól csinálód esetleg egy régi elhasznált láncal is ellen tudsz tartani, nem kell feltétlen az a spec szerszám, sztem ;-)
ab
Posted 2006. November 05. - 21:22
Posted 2006. November 05. - 21:16
Posted 2006. November 05. - 21:13
Posted 2006. November 05. - 16:30
ki kell ütni a egyik oldali csapit óvatosan, tengely ki, esztergályos, megmondod hogy ugyanilyen kell csak a végén menet(pl. M10/1-es) legyen
sõt elviheted a csapágyat is hogy passzentos legyen
nekem hibátlan lett, egy zoggie iparis agyat alakítottam át így
Posted 2006. November 05. - 16:12
Az a bolt a Pedaloman Újpest-Városkapunál 1ébként.
Posted 2006. November 05. - 16:10
Posted 2006. November 05. - 16:04
Már úgy meg van húzva,hogy kézzel ki sem lehet nyitni.
Havernak van shimano,majd kölcsönkérem és kipróbálom.
(Tényleg azért mert elmozdul.Csúszópapucsba ne vegyen senki gyz agyat!)
Posted 2006. November 05. - 15:53
Ipari csapik így szoktak mûködni. Nem érdemes buherálni sztem.Helo!
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy mit kezdjek 1 gyorszáras aggyal az erõseb rögzítés érdekében?
Gondoltam,kicserélem a tengelyt csavarosra,de ez nem jött be.Levettem a tengelyrõl a zárógyûrûket és itt el is akadtam.A tengelyen nincs menet,csak bele van tolva a csapágyakba, ezért nem tudtam kiszedni.
Másik ötletem,hogy menetet vágok a tengely belsejébe.Ezt is elvetettem,mivel aluból van és nem biztos,hogy tartós.
Tud valaki valamilyen más módszert,vagy az elsõben segítséget nyújtani?
Ha az a baj h elmocorog az agy a vázban, akkor
1) húzd rá erõsebben a gyorszárat. Bírja az...
2)vegyél belsõ mechanikás gyorszárat, ha nem olyan. A Shimano állítólag a legjobb.
Létezik BBB imbuszos "gyorszár" (pálca, két végén imbuszos csavarok/anyák/izék), de nem lennék benne biztos h jobban tart egy gyz-karnál. Kálvin téri gigaboltban kapható.
Posted 2006. November 05. - 15:48
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. November 05. - 15:35
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy mit kezdjek 1 gyorszáras aggyal az erõseb rögzítés érdekében?
Gondoltam,kicserélem a tengelyt csavarosra,de ez nem jött be.Levettem a tengelyrõl a zárógyûrûket és itt el is akadtam.A tengelyen nincs menet,csak bele van tolva a csapágyakba, ezért nem tudtam kiszedni.
Másik ötletem,hogy menetet vágok a tengely belsejébe.Ezt is elvetettem,mivel aluból van és nem biztos,hogy tartós.
Tud valaki valamilyen más módszert,vagy az elsõben segítséget nyújtani?
Posted 2006. November 05. - 11:36
akkor már csak egy olyan kérdésem van, hogy egy használt kerékrõl hogy állapítom meg, hogy mennyire van jó állapotban? ha nincs felszerelve a vázra, akkor 8-ast, tojást, stb.-t nem igazán lehet látni benne, vagy tévedek? mire érdemes odafigyelni?
a csapágyakat meg tudod nézni, hogy kotyog-e, vagy rág-e. a tojást, 8ast is meg lehet látni, csak megpörgeted magad elõtt (két kézzel fogva a tengelyt) és ha rángat, akkor tojás van benn, a 8ast meg szemmel ki lehet szûrni.
ilyenkor még a felni elhasználtságára érdemes figyelni, ezt úgy megérzésre lehet, mert nem nagyon lehet mérni a fékezõfelület vastagságát. ha úgy látod, gondolod, hogy túl vékony, akkor felejtõs, mert nem fog sokat bírni a felni.
pali: tettem már fel én is (ideiglenesen) Double Wide felnire 2,1es Schwalbet. mondhatni kissé viccesen nézett ki
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. November 05. - 11:23
Posted 2006. November 05. - 08:59
Posted 2006. November 05. - 02:49
Egy Rhyno Lite felnire mekkora a legkeskenyebb gumi, ami passzol rá? Nekem 1,75"-os külsõm van, amit nemrég vettem, de a hátsó kerekemet lehet hogy kompletten cserélem, és szóba jött egy használt cucc rhyno lite felnivel. Valahogy úgy érzem, nem épp egy kategória a mostani gumimmal Szóval hülyeség, vagy sem?