Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Novatec elég nehéz ha jól tudom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Sziasztok!
Könnyebb kerekeket szeretnék építeni a télen, ehhez kérnék segítséget. Végigolvastam a topicot, de még így sem tudtam eldönteni, hogy mire is volna szükségem. Arra rájöttem, hogy a 3 fõ szempont nem fog egyszerre ennyi pénzbõl teljesüni(könnyû,tartós,olcsó), ezért kellene valami olyan összeállítást kitalálni, ami strapabíró és a lehetõségekhez képes legkönnyebb kerekeket eredményezi. 65-68kg vagyok és fõként terepen túrázni, lightos cc-re, nem vadulva használnám õket. A keret ~50k lenne. Agynak Novatech-et gondoltam. A felni, küllõk és fûzési mód még nyitott. Illetve az agy is, ha van jobb ötletetek. Elõre is köszi.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Felrakáskor nem kell fogni a koszorút, elég a kereket. Nem forog el rajta.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
tehát akkor a láncos bigyusszt rákell tenni hogy ne forogjon el,azzal másikkal meg az ellenkezõ irányba huzni és le is jön.gondolom felrakni is igy kell.kössz

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

nem akarok hülyének tûnni de mondmár el légyszi hogy hogy néz ki az a láncos kulcs meg a racsnileszedõ hátha van ilyen a garázsban.

http://ebike.hu/term...ettas-racsnihoz

itt van láncos is, ami azért kell, mert mikor leveszed akkor nem tart ellen a racsni és ráteszed a láncot és azzal tartasz ellen, míg a kazettaleszedõvel meg kihajtod az a "körmös anyát" (nemtom mi a rendes neve) ami a fogsort rögzíti

u.i.: van olyan kazettaleszedõ amire tehetsz villáskulcsot és dugókulcsot is
u.i.2: ha jól csinálód esetleg egy régi elhasznált láncal is ellen tudsz tartani, nem kell feltétlen az a spec szerszám, sztem ;-)
ab

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
nem akarok hülyének tûnni de mondmár el légyszi hogy hogy néz ki az a láncos kulcs meg a racsnileszedõ hátha van ilyen a garázsban.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egy racsnileszedõ, és egy villáskulcs/fogó hozzá
leszedni kell egy láncos kulcs is.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
az lenne a kérdésem hogy egyszerü felrakni egy racsnit?milyen szerszámok kellenek hozzá?mer én még sose szereltem ilyet és mivel most jön meg az uj kerekem,szeretném gyorsan felrakni hogy egyböl kimehessek zuzni.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
iparis agy még egyszerûbb

ki kell ütni a egyik oldali csapit óvatosan, tengely ki, esztergályos, megmondod hogy ugyanilyen kell csak a végén menet(pl. M10/1-es) legyen

sõt elviheted a csapágyat is hogy passzentos legyen
nekem hibátlan lett, egy zoggie iparis agyat alakítottam át így
Autist Team:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ez volt a kolléga eredti terve, de iparis agya van passzentra illesztett csapikkal... nem jó a menetes tengely.
Az a bolt a Pedaloman Újpest-Városkapunál 1ébként.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az a bbb kütyû erõsebb jóval, mint egy gyorszár, de az igazi megoldás egy új, menetes tengely vétele lenne... volt egy bolt, a nevére nem emlékszem, de az valamelyik újpesti metrómegálló fölött van és valami 800 forintért lehetett kapni ilyen tengelyt... nem nagy dolog kicserélni.. de ha drágább agyad van, akkor valszeg csináltatni érdemesebb

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Kösz.
Már úgy meg van húzva,hogy kézzel ki sem lehet nyitni.
Havernak van shimano,majd kölcsönkérem és kipróbálom.
(Tényleg azért mert elmozdul.Csúszópapucsba ne vegyen senki gyz agyat!)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Helo!
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy mit kezdjek 1 gyorszáras aggyal az erõseb rögzítés érdekében?
Gondoltam,kicserélem a tengelyt csavarosra,de ez nem jött be.Levettem a tengelyrõl a zárógyûrûket és itt el is akadtam.A tengelyen nincs menet,csak bele van tolva a csapágyakba, ezért nem tudtam kiszedni.
Másik ötletem,hogy menetet vágok a tengely belsejébe.Ezt is elvetettem,mivel aluból van és nem biztos,hogy tartós.
Tud valaki valamilyen más módszert,vagy az elsõben segítséget nyújtani?

Ipari csapik így szoktak mûködni. Nem érdemes buherálni sztem.
Ha az a baj h elmocorog az agy a vázban, akkor
1) húzd rá erõsebben a gyorszárat. Bírja az...
2)vegyél belsõ mechanikás gyorszárat, ha nem olyan. A Shimano állítólag a legjobb.

Létezik BBB imbuszos "gyorszár" (pálca, két végén imbuszos csavarok/anyák/izék), de nem lennék benne biztos h jobban tart egy gyz-karnál. Kálvin téri gigaboltban kapható.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Mi bajod van a gyorszáras rögzítéssel?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Helo!
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy mit kezdjek 1 gyorszáras aggyal az erõseb rögzítés érdekében?
Gondoltam,kicserélem a tengelyt csavarosra,de ez nem jött be.Levettem a tengelyrõl a zárógyûrûket és itt el is akadtam.A tengelyen nincs menet,csak bele van tolva a csapágyakba, ezért nem tudtam kiszedni.
Másik ötletem,hogy menetet vágok a tengely belsejébe.Ezt is elvetettem,mivel aluból van és nem biztos,hogy tartós.
Tud valaki valamilyen más módszert,vagy az elsõben segítséget nyújtani?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

akkor már csak egy olyan kérdésem van, hogy egy használt kerékrõl hogy állapítom meg, hogy mennyire van jó állapotban? ha nincs felszerelve a vázra, akkor 8-ast, tojást, stb.-t nem igazán lehet látni benne, vagy tévedek? mire érdemes odafigyelni?

a csapágyakat meg tudod nézni, hogy kotyog-e, vagy rág-e. a tojást, 8ast is meg lehet látni, csak megpörgeted magad elõtt (két kézzel fogva a tengelyt) és ha rángat, akkor tojás van benn, a 8ast meg szemmel ki lehet szûrni.
ilyenkor még a felni elhasználtságára érdemes figyelni, ezt úgy megérzésre lehet, mert nem nagyon lehet mérni a fékezõfelület vastagságát. ha úgy látod, gondolod, hogy túl vékony, akkor felejtõs, mert nem fog sokat bírni a felni.

pali: tettem már fel én is (ideiglenesen) Double Wide felnire 2,1es Schwalbet. mondhatni kissé viccesen nézett ki :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
akkor már csak egy olyan kérdésem van, hogy egy használt kerékrõl hogy állapítom meg, hogy mennyire van jó állapotban? ha nincs felszerelve a vázra, akkor 8-ast, tojást, stb.-t nem igazán lehet látni benne, vagy tévedek? mire érdemes odafigyelni?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem jó rá az 1.75-ös gumi. egyik ismerõsömnek 28 mili széles vuelta excalibur fr felnin van 1.5-ös slick és nem vészes, bár a felni csak kicsivel keskenyebb mint a gumi...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Hali!

Egy Rhyno Lite felnire mekkora a legkeskenyebb gumi, ami passzol rá? Nekem 1,75"-os külsõm van, amit nemrég vettem, de a hátsó kerekemet lehet hogy kompletten cserélem, és szóba jött egy használt cucc rhyno lite felnivel. Valahogy úgy érzem, nem épp egy kategória a mostani gumimmal :) Szóval hülyeség, vagy sem?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Elvileg azért van így, mert a küllõk egy része a keréken belülre kerül és emiatt kisebb lesz a légellenállás. Háááát...