Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
A 2-1,8-2re gondolsz?
azt persze, mali forgalmazza itthon a dt-t ha jól tudom.
link

ab

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A DT honlapja szerint van 1.8-as Comp küllõ is, látott már ilyet valaki valahol? Hol, mennyiért?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ez nem a minöség miatt van, hanem mert biztos hogy az én két arany kezem által lett elkészítve! :D

már vártam mikor szólalsz meg,vázze :-)
nem tudom ki fûzte,de ha Te akkor Neked is köszi :-) a xland kerekeidet megnézném vmikor

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

nekem 36h Sram 9.0 disc agyak,Mavic Xc 717 felnik,DT Champion black 2es kullok vannak.82 kg körüli sulyomnak meg se kottyan
kedves szerelõ barátaim biztos átkoznak,mert hozzájuk sem kellett nyúlni jóideje :D

Ez nem a minöség miatt van, hanem mert biztos hogy az én két arany kezem által lett elkészítve! :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nekem 36h Sram 9.0 disc agyak,Mavic Xc 717 felnik,DT Champion black 2es kullok vannak.82 kg körüli sulyomnak meg se kottyan
kedves szerelõ barátaim biztos átkoznak,mert hozzájuk sem kellett nyúlni jóideje :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Azért az nem mindegy egy véleménynél, hogy valaki kipróbált már valamit, vagy huzamosabb ideig használt... Nekem mavic crossland van. Versenyzek maratonon,hagyományos cc-n egyaránt. Tárcsás keréknél nagyon jó ez is! És nem trendiségbõl lett megvéve... Ja, 78-82kg vagyok. Jól járnál ezzel is. De jobban jársz ha építesz, az olyan lesz pontosan amilyet akarsz!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én is könnyíteni akarok a télen a kerekeken. Ami fix az az LX centerlock-os 36 lyukas agypár és XC717 disc felnik. jelenleg a legdurvább, 2mm-es DT küllõk és réz anyák vannak bennük, de szeretnék alu anyákkal és minél könnyebb küllõkkel finomítani a setupon. Nem tudom milyen vékony küllõket vállalhatnék be. elõl 180, hátul 160-as tárcsák vannak LX fékkel, én 65-70kg között mozgok, a felhasználás amolyan CC-AM vonal. Szerintetek?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Nem trendizni kell, jó kereket szeretnék.

Én is most építek kerekeket.
Amit Biker mond, az tök igaz, én is pont azt az összeállítást néztem ki.
Elméletileg a két kerék együtt 1800gr, gyorszárakkal együtt.
És bõven kijön ötvenbõl.
Ha a felnit SUN MACH IV-re cseréled, még 10eFT-t meg is spórolhatsz.

(XT agyak (most kb. 15-16eFt a kettõ), Mavic XC717 2*11eFT, DT küllõk)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
egy kónuszos agyhoz minimális múszaki érzékkel fél óra alatt meg lehet tanulni érteni, nem olyan nehéz az. bringabutik hirdeti az arpón, h van nekik elsõ 32 lyukas meg hátsó 36 lyukas, 6 csavaros xt agyuk, elég baráti árakon. de biztos máshol is van. felninek meg xc 717.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
http://www.actionspo...:::517_648.html

Ezt azért csekkold le.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

mavic crossride vagy crossland
ezekkel igazán trendi lehetsz.

jólmondod...de CSAK trendi...nekem vt szerencsém nemegyszer kipróbálni ilyeneket..3dologra emlékszem: nehéz, rugalmas, szép
amennyire jók a mavic csúcs kerékszettjei..ezek annyira nem...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nem trendizni kell, jó kereket szeretnék.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

tigrincs: képet nézted?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!
Könnyebb kerekeket szeretnék építeni a télen, ehhez kérnék segítséget. Végigolvastam a topicot, de még így sem tudtam eldönteni, hogy mire is volna szükségem. Arra rájöttem, hogy a 3 fõ szempont nem fog egyszerre ennyi pénzbõl teljesüni(könnyû,tartós,olcsó), ezért kellene valami olyan összeállítást kitalálni, ami strapabíró és a lehetõségekhez képes legkönnyebb kerekeket eredményezi. 65-68kg vagyok és fõként terepen túrázni, lightos cc-re, nem vadulva használnám õket. A keret ~50k lenne. Agynak Novatech-et gondoltam. A felni, küllõk és fûzési mód még nyitott. Illetve az agy is, ha van jobb ötletetek. Elõre is köszi.

sztem ebbe a keretbe, 717 disc felni, xt agyak - lehet még 6 csavarost kapni, és könnyû dt küllõk, alu niplikkel.....az xt ugyan nem a legkönyebb, és nem iparis de tudtommal elég megbízható cucc....

viszont a ds1/2 - t nem biztos hogy feltétlen ajánlanám, 2 havernak is mostanában ment gallyra, 1-2 év használat után...és egyik sem nehéz súlyú versenyzõ..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

edit: mi a gond a kónuszos agyakkal?

Semmi, csak nem nagyon értek hozzá, az iparist meg nem kell utánállítani. Az xt sem a legkönnyebb( mintha a novával lenne egy súlycsoportban), meg nem láttam már régen belõle 6 csavarost.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Sziasztok!
Könnyebb kerekeket szeretnék építeni a télen, ehhez kérnék segítséget. Végigolvastam a topicot, de még így sem tudtam eldönteni, hogy mire is volna szükségem. Arra rájöttem, hogy a 3 fõ szempont nem fog egyszerre ennyi pénzbõl teljesüni(könnyû,tartós,olcsó), ezért kellene valami olyan összeállítást kitalálni, ami strapabíró és a lehetõségekhez képes legkönnyebb kerekeket eredményezi. 65-68kg vagyok és fõként terepen túrázni, lightos cc-re, nem vadulva használnám õket. A keret ~50k lenne. Agynak Novatech-et gondoltam. A felni, küllõk és fûzési mód még nyitott. Illetve az agy is, ha van jobb ötletetek. Elõre is köszi.

Szia,

disc-es, v-fékes?
súlyoddal nem lesz gond, küllõbõl még talán az 1,5ös is mehet, ha belefér a kötségvetésbe, az 130/db, az 1,8as 90/db a rozsgamentes DTbõl. Felni is lehet 400g körüli sun mach IV v mavic xc 717. Ha disces kell akkor sun ds2-xc, ha találsz ds1-et akkor még jobb, v mavic xc 717 disc ;-)
a mavicot kb a duplájában vannak...
így az 1. 1kg alatt lesz, a hátsó meg 1,2kg alatt,
sztem, de javítsatok ki, ha van jobb 5letetek

u.i.: én idén csináltam sun machIVes kerekeket 2,0as DTvel és elég jók lettek;-)

ab

edit: a franc mindneki megelõzött :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
B+ -nak van jó és viszonylag könnyû agya. Nézz szét a háza táján!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ettõl tartottam én is(hogy nehéz lesz), de ha tudtok ipari csapágyas, jó és könnyebb agyat, kérlek ne hallgassátok el.:D
Ja, és tárcsás kell, 6 csavaros.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sziasztok!

50bõl sztem kijön 2 db XC717-es mavic vagy sun ds1(vagy2)xc + 2 xt agy. amúgy tárcsás kell vagy vfékes?

edit: mi a gond a kónuszos agyakkal?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Sziasztok!

vfékes v tárcsás kereket szeretnél?? amúgy sztem a novatech az felejtõs...ill a könnyû kerékagyai sztem nemférnének már bele a keretbe...amúgy a te súlyodhoz, felhasználásra 2-1.5ös küllõ simán mehet 3keresztre (elõre ha vfékes akkor radiálba)..felninek (tárcsás esetén) sun ds1xc-t tudom ajánlani, de mavic 717 rõl is sok jót hallani...