Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

hol csinálták neked?

Még mikor Pátyon dolgoztam, akkor az ottani esztergályos(orvosi mûszerekhez gyárt cuccokat:))

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

a hátsóból az esztergályos csinált mûködõképeset

hol csinálták neked?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem is van Novatec agyam(is)..a hátsóból az esztergályos csinált mûködõképeset, most már csak a használatból adódóan kotyog, míg az elsõ átütõs, mióta megvan...dehát ILYEN jellegû free szutykokba jó az...

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

de miért ne lenne igaza bárkinek is? én nem vennék kónuszosat, õ nem venne iparisat

Vettem iparisat (novatec) semmi bajom nem volt a csapágy részével, de az nagyon nem tetszett, hogy a kazetta alig 3hónap használat után meghalt benne...bár lehet tök egyedi az eset. Dobhattam ki az egészet a francba.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
de miért ne lenne igaza bárkinek is? én nem vennék kónuszosat, õ nem venne iparisat (már várom mikor jön lor hogy lebasszon :)), ettõl függetlenül mind a kettõ lehet jó is meg ótvar szar is.

azért abban kiegyezhetünk, hogy egy ~8 ezres nova agytól ne várjuk el, hogy életünk végéig jó legyen. a ck-ba meg lehet hogy nem hullik bele a csapágy, csak ki a fene fizet annyit érte? off: az orbit extreme se véletlenül kerül kétszer annyiba mint az xl2, abból nem esik ki a csapágy :)

thez: megvettem a thez - magyart, így már értem mit akarsz mondani. amd - intel, ati - nvidia ...

mellesleg a nova manuálban is gumikalapáccsal kell kiszedni a csapágyat

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

thez: ezt csak te emlegeted folyton :)

én csak azt emlegetem h ez egy ilyen harc, te meg mondod az elõnyeit hátrányait nekik.. melyik a jobb;)

mondjuk a bringa nem precíziós eszköz, így hibátlan a gumikalapács csavarhúzó kombó;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Csak mert nehéz valakinek az igazát bebizonyítani:)
Nem véletlenül vannak csapágy lehúzó, és behúzó célszerszámok, és precíz illesztések, néhol még a hõtágulást is beleszámítva! Foglalkoztam néhány évig csapágyazásokkal néhány millió dolláros gépekben...így nekem nem sok jót jelent, ha egy agyba csak úgy belehullik a zárt csapágy..
Üdv:Thy

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
ugyanabban az árkategóriában az iparis feltétlen nehezebb. De figyelmesen visszaolvasol, rájössz hogy én egy percig sem vitatkozni szándékoztam, csak leírtam a saját tapasztalataimat. Egyiket sem hordom le, vagy istenítem (én nem), sõt még az is lehet, hogy lánctalpasba én is ilyet vennék.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

de nagyjából ebben is különbözhet egy ringlé és egy nova agy. a csapágy minõségén túl az illesztési pontosságban és az összeszerelés minõségében.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
az egészséges ha egy csavarhúzóval ki lehet szedni a csapágyat? komoly felfekvése lehet, beütésnél meg a mérnöki precizitással a helyére kerüõ csapágyak... hmmm!

de továbbra sem az agyakról van szó hanem az ipari vs kónuszdologról...:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
csak ezeket a sztereotípiákat nem szeretem, hogy ólomnehéz, meg jobban forog, meg ilyesmi. de nem vitatkozni akarok, mindenki arra költi a pénzét amire akarja.

viszont akkor most lehet sorolni a shimanon kívül, aki még kónuszos agyakat gyárt a felsõ kategóriában ... ;)

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Nekem semmi bajom az iparis agyakkal, csak egyszerûen a kónuszosat alkalmasabbnak tartom erre a célra. A kónuszosohoz hozzá sem nyúlok, nem hogy csapágyat cserélgetek, de lehet hogy egy Hügivel is ugyanígy lenne. Ennyi. Neked az jön be, azt veszed, azt csókolom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igazad van, a novatec-ben és a hügimben is csavarhúzó nélkül, egy gumikalapáccsal cserélek csapágyat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
igen cseréltem, köszönöm

az ólomnehéz tune agyakban vajon kónusz van? ;)

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

a campa meg csak négyszöges monót ;) (idénig), meg akkor a ck is szar, mert nem kónuszos?

ha van kedved vele játszani, akkor az xt is jó, csak azt ugye karban is kell tartani, ami ha értesz hozzá nem gáz, de fél évente csak ezért szervízbe vinni ...

Egy percig sem állítottam, hogy szar, dehogyis. Csak egy kerékpár agyba szerintem felesleges egy ólomnehéz ipari csapágyas cucc, fõleg CC-re. Nekem sokadik kónuszos agyam, de LX-XT szintû darabokkal soha-semmi gondom nem volt, se utánállítgatás, se semmi.

Nem tudom, hogy cseréltél-e már iparisban csapágyat, de az azért mégsem megy ám egy sima csavarhúzóval.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Csak egy most aktuális kérdés: csapágygolyót hol lehet igazán jót kapni, mert tapasztalat, hogy létezik belõlük sz*r is, van e márkanév, vagy valami jó anyagösszetétel, amit tudni érdemes?

Csak rozsdamenteset érdemes venni. Shimano-ból az elsõ 3/16"-os, és 22db, míg a hátsó 1/4"-os, és 18db-os.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Csak egy most aktuális kérdés: csapágygolyót hol lehet igazán jót kapni, mert tapasztalat, hogy létezik belõlük sz*r is, van e márkanév, vagy valami jó anyagösszetétel, amit tudni érdemes?

1, CSAPÁGYMÁRKÁK:
A gyakorlatban öt fõ csoportosítást szoktunk alkalmazni a gyártmányok között:
1.1 „Tõkés” – nyugati minõség, (NTN, NSK, SKF, FAG, DÜRRKOPF, NADELLA GMN, INA, TIMKEN, TORRINGTON, MNB stb.) a régóta ismert világmárkák világszínvonalú árakon.
1.2 „Demes” – demokratikus minõség (MGM, ZKL, FLT, GPZ, URB, ZVL, BM3, stb.) megbízható minõség, kedvezõ árakon, a volt kelet-európai gyártmányok.
1.3 Kereskedõi márkák (LFD, ELD, HKW, NKE, CX, EU-ROLL, NAS, KG, DPI, stb.) alacsony árak távol - keleti gyártmányok, a kereskedelmi cégek emblémájával (általában garancia nélküli termék).
1.4 Távol-keleti gyártók (ZWZ, LYC, LYBEC, HCH, TR, SBC, NXZ, KBC, ZNL stb.) alacsony ár és megbízható minõség, közvetlen gyártói kapcsolat (7. ábra). (ISO 9002-es minõségbiztosítási rendszerben gyártott gyári garanciával rendelkeznek).
1.5 Neutrál gyártmányok. Márkajelzés nélkül legyártott termék nem ismert minõsítéssel. Alacsony ár nem ismert gyártó és forgalmazó. A gyártmányba a csapágyjelen kívül nincs semmilyen beazonosítható jel vagy adat. Ha minõségi gyártónál gyártották, akkor a belsõ / külsõ gyûrûn a márkajelzés helyén „-„ jel található (garancia nélküli termék).

info: google.com.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én csak fag vagy skf csapágygolyót vennék, amire made in china van gravírozva, olyat sose :)

komolyabbra fordítva: bemész a csapágyboltba és kéred a drágábbik fajta golyót. valószinúleg az jobb minõségû lesz, bár hogy szemre hogy fogod megkülönböztetni a silány minõségûtõl, arra kiváncsi lennék. ;) szerintem a ráharapásos módszer sem vezethet eredményre

Attish

Attish

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Én a sima LX agyaimat kb. 10000 km-óta használom, még nem kellett hozzányúlni. Még állítani sem kellett rajta.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."