Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Csak sajnos tapasztalat, hogy a szervízesek legnagyobb része nem tud tökéletesen kónuszos rendszert beállítani...

Vagy nem is akar...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Azért annyit még hozzátennék, hogy tegnapig én is "iparissal" mentem (FRM). Közel 30000km van bennük, de azt sem tudom, hogy milyen csapágy kell bele. Viszont, ha cserélni kell, akkor nem is lesz olcsó, meg kell hozzá jó kis szerszám, hogy pontosan tedd a helyére a csapágyat. Mert ugye ultravékony falú alu agy, meg acél csapágy...ha csak úgy beütöd, tuti, hogy nem lesz 100%-os az illeszkedése, és vajon melyik fog melyikhez igazodni?
Most vettem egy pár XTR kereket, de abban kézzel építik az agyakat, így nem szorulnak 0km-es revízióra. A többi Shi agyat beépítéskor szét kell szedni, bezsírozni rendesen, majd beállítani. Csak sajnos tapasztalat, hogy a szervízesek legnagyobb része nem tud tökéletesen kónuszos rendszert beállítani...és utánna a vevõ a terméket szidja...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja, de a kónuszosba meg veszek golyót meg talán kónuszt is, és jó:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
veszel bele két csapágyat 500-2000 ft/db-ért és jó. a deoreban meg kilapultak a golyók, vettem bele 30 ft/db-ért összeraktam és eladtam ;)

de egyébként tényleg mindegy, csak a kónuszossal foglalkozni kell, az ipari csapágyast meg használod amíg meg nem hal, aztán vagy kuka, vagy cseréled a csapit (ha szabványos)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pusztán csak ipari vs kónusz dologról szól ez az egész, szóval nem érdemes belefolyni.

ja, és tönkrement a b+ átütõs iparis(pedig nem kis csapágyak vannak benne!) elsõagyam. kotyog, és darabosan fut. pedig sárban nem mentem ki a kicsi bringával, az is tuti.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Nem véletlen, hogy a Shimano csak kónuszos cuccot gyárt.

a campa meg csak négyszöges monót ;) (idénig), meg akkor a ck is szar, mert nem kónuszos?

ha van kedved vele játszani, akkor az xt is jó, csak azt ugye karban is kell tartani, ami ha értesz hozzá nem gáz, de fél évente csak ezért szervízbe vinni ...

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Én meg lassan két éve nyúzom az XT-t, abszolút probléma mentesen, jó pár felnit is elfogyasztottam már vele, kapta rendesen a sarat,
a sós latyakot, de csontra olyan finoman forog mindenféle kotyogás nélkül, mint a legelején. Egyetlen-egyszer sem kellett hozzányúlni. Nem véletlen, hogy a Shimano csak kónuszos cuccot gyárt. Ha mászni is akarsz vele, inkább ez, mint az iparis.

Szerintem...

Ja, és annak idején én Novatec helyett vettem, de nem bántam meg.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
aha értem!
akkor lehet mégis nézek valami b+ -t kicsit drágábban :) Majd elválik, úgy tûnik mindennek van elõnye hátránya :S (nagy igazság)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mások biztos ajánlani fogják az xt-t, mert szerintük jó, nekem volt elsõ-hátsó feketében, 6 csavaros.
akárhányszor kivettem a kereket és ujra visszatettem, a kónuszok mindig egy picit másképp álltak be, és a tárcsa mindig utánállitást igényelt, mert ciripelt.
nekem nem jön be a kónuszos rendszer, mert a shimano szerint állítható, szerintem csak kétféle állása van, ami között állítható: 1 jó, és millió sok rossz állás (lóg/szorul)
csapágyas aggyal ilyen baj soha nem lesz.
mondjuk van rá esély, hogy az xt pl könnyebb, mint az árkategóriában kinézett novatec.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
b+ ról lebeszéltek, bár én nézegettem azokat is!
Végül is az igaz, hogy maratonozni kell nem zúzni úgyhogy egy WTB vagy DT nekem drága lenne, elvileg ezek is jól elmuzsikálnak alattam majd.
Akkor novatec lesz, köszönöm a gyors RE-t!

amúgy mi a gyík az Shimano Xt agyával? 6 csavarosba rossz vagy amúgy?

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ennyi választást hagytak? nem sok...
mondjuk ilyen árban max. acor és bike+ agyakat lehet kapni. (azok is nagyon jók)
én xt-t nem vennék, marad a novatec

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hi!

A köv. kérdésem lenne hozzátok. Váltanék V fékrõl tárcsára, ami tuti hogy avid lesz. A kérdés az agyak milyenek legyenek? CC-re megy a bringa no ugri brugri brutálkodás így két lehetséges változat ált elõ Shimano XT-je (6 csavaros 02 vagy 03mas modell, nem tom pontosan) ill Novatec hasonló árban. Hárta 12 elõlre 8 ezret mondtak ha jól emlékszem de a választást rám bízták. Szerintetek? Mondanék pontost típust is de nem írtam fel a boltban a tip számokat :S
Bár nekem elég hogy Shimano vagy Novatec legyen.
Köszönöm!

a bringaszállító

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
ÁÁÁ! 25-30kg-val könnyebb vagyok nálad. De lehet, hogy olcsón tudok szerezni, átfûzetem 2/1.5v1.8/2-es küllõkkel és az xt agyakkal nekem örök életû lesz. Remélem.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Megéri azt venni, vagy a 717-es azért jobb?
Vagy egyszinten vannak, csak 50gr-mal nehezebb?

nem tom, 717-esem csak rövid ideig volt......de végülis az 517-esemnek sincs semmi baja pedig az könnyebb mint a 717 es.....persze gyanítom ez a 317cd disc erõsebb, de ha nem vagy ilyen súlyban mint én akkor lehet felesleges
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Megéri azt venni, vagy a 717-es azért jobb?
Vagy egyszinten vannak, csak 50gr-mal nehezebb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én a két disc-est hasonlítottam össze, mert én azt használok.

nem tom amúgy, nekem ilyen 36 lukas 317CD van de az valami iszonyat brutál erõs cucc......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én a két disc-est hasonlítottam össze, mert én azt használok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A 317-es a kedvenc boltodban drágább, mint a 717-es. Ha jól néztem a gyártó honlapján, akkor a 317-es 50gr-mal nehezebb, de még így is csak 445gr. De vajon miért kerül többe?

az a disces,,,a v fékes 7 k körül van....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a weboldalon csak a 317 disc CD 36L van feltüntetve, és az az ár valóban drágább. de itt vajon mit jelent a CD?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ha nincs keret 717-re még esetleg 317 is jó lehet....az is könnyû

A 317-es a kedvenc boltodban drágább, mint a 717-es. Ha jól néztem a gyártó honlapján, akkor a 317-es 50gr-mal nehezebb, de még így is csak 445gr. De vajon miért kerül többe?