Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mavic xm 317-re gondolsz?

arra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

ha nincs keret 717-re még esetleg 317 is jó lehet....az is könnyû

mavic xm 317-re gondolsz?

edit1: értem. akkor jót rendeltem, az a felni így ma boltban tapizva nekem is szimpibb volt, mint a sun mach IV.:)

edit2: gyalogkakukk: ha feltételezzük, hogy a belsõkben lévõ levegõ mennyisége (mólszáma), nyomása, és hõmérséklete mindkét esetben azonos, akkor egy 1.95-ös belsõben (mivel hozé eleve kerekített adatokkal számolt) nagyjából 11,8-11,9 g (pontosan: 11,85 g) levegõ van. :D

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Jut eszembe erröl, tudna valaki egy hozzávetöeleges sulyt mondani egy 2,3mm küllöhoz? plusz egy küllöanyához is már...kiváncsi vagyok hogy a küllök + anyák milyen nehezek a kerekeimen...

Edit: most látom a DT swiss oldalán hogy 64db 2,34es champion küllö 591g, az olyan 9 gramm/küllö, ez reális?

itt sok minden fent van
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
és akkor jöjjön a szöveges feladvány:
26-os keréknél, ha 1.95-ös külsõt használsz hány rézniplit kell alura cserélni, hogy megnyerd a levegõ súlyát? :D

(bocsánat, befejeztem az OFF-ot...)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha egy akkora belsõben 12 gramm levegõ van akkor a fejed felett mennyi próbál éppen agyonlapítani?
este lemérem;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Csak érdekességképpen:
egy 2,1-es kerékben kb 12g levegõ van.
:)
Ha a 32 db réz niplit alura cseréled, megnyered a levegõ súlyát.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
32db alu nipli 10gr :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A 12mm-es réz nipli 1g/db.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
2-es dt küllõ niplivel (nem tom milyen hosszban) ~ 7,4g

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Jut eszembe erröl, tudna valaki egy hozzávetöeleges sulyt mondani egy 2,3mm küllöhoz? plusz egy küllöanyához is már...kiváncsi vagyok hogy a küllök + anyák milyen nehezek a kerekeimen...

Edit: most látom a DT swiss oldalán hogy 64db 2,34es champion küllö 591g, az olyan 9 gramm/küllö, ez reális?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sima 2mm-es. Mondjuk DT Champion.

Attish

Attish

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Köszi a gyors infót!
Off
namost lehet nem ide tartozik, de a bolt(eBIKE) ahonnan meg tudom 'olcsóbban' venni az agyat ott csak pontos küllõméretre adnak küllõt. Ami meg nem ugyanaz, mintha kitörne egy, és csak lemérem a mellette lévõt és veszek, sajna ki kell számolnom. Lehet, hogy nem én fûzöm be, de azthiszem a kézügyességem megvan hozzá, és az idõmbõl is futná.(legalább gyakorlok) Itt a mi városunkban pedig igen lepukkadt a keróbolt, és mivel nem akarok felnit is venni, nem kérhetek eleve fûzött kereket... 'röviden' ennyi
On
Tehát a 85 Kilómhoz 3xes fûzéssel nem kemény terepre, inkább város, néha földút milyen küllõt ajánltok? Most 2,3mm-es van benne.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Na jó, azért mégsem mindegyiket :

"Van olyan program is, amelyik még több paraméterrel dolgozik, mint például a felni zsugorodása a feszítés hatására (rim shrink - nem vicc, közel 1 mm-t is jelenthet), vagy a nipple nem a középvonalban való elhelyezkedésébõl (rim offset) adódó szerintem elhanyagolható értékek. Küllõt 2 mm-es különbséggel gyártanak, ami ± 1 mm ráhagyást enged a számoláskor"

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Ezt próbáld ki. Minden létezõ körülményt beleszámol, ami nem árt ha nincs semmi tapasztalatod (bár ebben az esetben miért és hogyan is akarsz kereket fûzni???), tudsz asszimetriát kalkulálni, stb. Mégis inkább azt tanácsolom, fordulj egy bolthoz, hogy adjanak megfelelõ méretû küllõt a kerekedhez, ahol amúgy is megvennéd.

http://www.fixedgear.hu/spokecalc.html

Attish

Attish

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok! Most szeretnék a régi felnimbe új agyat tenni. Az érdekessége az lenne, hogy agyváltó kerülne bele, és ugye annak nagyobb az agy pereme. Ti milyen képlettel számoljátok a küllõ hosszot, mert én, amivel találkoztam:Sapim, DT swiss oldalán, és egy magyar Kullo_95.xls mind egy kicsit mást adnak, már amelyiket végig bírtam vinni... ezt a számot kell/lehet kerekíteni? 1ellõre ennyi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
még jópár boltban van, elvileg tud is lenni.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Igen. Legutóbb bringabutikban láttam, de mintha probikeban is lett volna.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
amúgy btw lehet még kapni 6 csavaros tárcsás xt agyat?

edit: husevo, ez jó hír.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

XT tárcsás agy és baromi könnyû v-fékes felni? döntsd el, hogy tárcsát akarsz vagy v-féket. mert most ha jól sejtem v-féked van. használd azt a kereket, míg rongyosra nem kopik, aztán utána meglátod, hogy kell-e tárcsa lefékezni a 20kg-at vagy bõven megteszi a véfék is. aztán akkor majd keress egy iparis agyat, meg sun, mach1, mavic felnit hozzá, húzott küllõkkel.

thez: ha egy pár lenne ennyi, akkor tetszene :D

szvsz telejsen jó párosítás az a xt agy 717 felni.....nem könnyû agy, de ezért az árért messze nincs jobb, és inkább a felni meg a küllõk legyenek könnyûek, többet számít...

ha nincs keret 717-re még esetleg 317 is jó lehet....az is könnyû

mióta láttam most több cimbinél szétrepedni ds1/ds2-t, valahogy a sun nem szimpi..../ja könnyû cc-s arcok/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
najo de ez extrém kerék, ezt elfelejtettem hozzátenni:)
nem olyan cécóóóós....

azt énis könnyebben próbáltam meg kihozni...
ez ugribugrira menne:)