Még mikor Pátyon dolgoztam, akkor az ottani esztergályos(orvosi mûszerekhez gyárt cuccokat:))hol csinálták neked?
Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Posted 2006. December 07. - 16:25
Posted 2006. December 07. - 16:19
Posted 2006. December 07. - 16:12
de miért ne lenne igaza bárkinek is? én nem vennék kónuszosat, õ nem venne iparisat
Vettem iparisat (novatec) semmi bajom nem volt a csapágy részével, de az nagyon nem tetszett, hogy a kazetta alig 3hónap használat után meghalt benne...bár lehet tök egyedi az eset. Dobhattam ki az egészet a francba.
Posted 2006. December 07. - 16:06
azért abban kiegyezhetünk, hogy egy ~8 ezres nova agytól ne várjuk el, hogy életünk végéig jó legyen. a ck-ba meg lehet hogy nem hullik bele a csapágy, csak ki a fene fizet annyit érte? off: az orbit extreme se véletlenül kerül kétszer annyiba mint az xl2, abból nem esik ki a csapágy
thez: megvettem a thez - magyart, így már értem mit akarsz mondani. amd - intel, ati - nvidia ...
mellesleg a nova manuálban is gumikalapáccsal kell kiszedni a csapágyat
Posted 2006. December 07. - 15:58
thez: ezt csak te emlegeted folyton
én csak azt emlegetem h ez egy ilyen harc, te meg mondod az elõnyeit hátrányait nekik.. melyik a jobb;)
mondjuk a bringa nem precíziós eszköz, így hibátlan a gumikalapács csavarhúzó kombó
Posted 2006. December 07. - 15:54
Csak mert nehéz valakinek az igazát bebizonyítani:)thez: ezt csak te emlegeted folyton
Nem véletlenül vannak csapágy lehúzó, és behúzó célszerszámok, és precíz illesztések, néhol még a hõtágulást is beleszámítva! Foglalkoztam néhány évig csapágyazásokkal néhány millió dolláros gépekben...így nekem nem sok jót jelent, ha egy agyba csak úgy belehullik a zárt csapágy..
Üdv:Thy
Posted 2006. December 07. - 15:47
Posted 2006. December 07. - 15:47
de nagyjából ebben is különbözhet egy ringlé és egy nova agy. a csapágy minõségén túl az illesztési pontosságban és az összeszerelés minõségében.
Posted 2006. December 07. - 15:43
de továbbra sem az agyakról van szó hanem az ipari vs kónuszdologról...
Posted 2006. December 07. - 15:41
viszont akkor most lehet sorolni a shimanon kívül, aki még kónuszos agyakat gyárt a felsõ kategóriában ...
Posted 2006. December 07. - 15:36
Posted 2006. December 07. - 15:31
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 07. - 15:30
Posted 2006. December 07. - 15:25
a campa meg csak négyszöges monót (idénig), meg akkor a ck is szar, mert nem kónuszos?
ha van kedved vele játszani, akkor az xt is jó, csak azt ugye karban is kell tartani, ami ha értesz hozzá nem gáz, de fél évente csak ezért szervízbe vinni ...
Egy percig sem állítottam, hogy szar, dehogyis. Csak egy kerékpár agyba szerintem felesleges egy ólomnehéz ipari csapágyas cucc, fõleg CC-re. Nekem sokadik kónuszos agyam, de LX-XT szintû darabokkal soha-semmi gondom nem volt, se utánállítgatás, se semmi.
Nem tudom, hogy cseréltél-e már iparisban csapágyat, de az azért mégsem megy ám egy sima csavarhúzóval.
Posted 2006. December 07. - 12:46
Csak rozsdamenteset érdemes venni. Shimano-ból az elsõ 3/16"-os, és 22db, míg a hátsó 1/4"-os, és 18db-os.Csak egy most aktuális kérdés: csapágygolyót hol lehet igazán jót kapni, mert tapasztalat, hogy létezik belõlük sz*r is, van e márkanév, vagy valami jó anyagösszetétel, amit tudni érdemes?
Posted 2006. December 07. - 12:25
1, CSAPÁGYMÁRKÁK:Csak egy most aktuális kérdés: csapágygolyót hol lehet igazán jót kapni, mert tapasztalat, hogy létezik belõlük sz*r is, van e márkanév, vagy valami jó anyagösszetétel, amit tudni érdemes?
A gyakorlatban öt fõ csoportosítást szoktunk alkalmazni a gyártmányok között:
1.1 „Tõkés” – nyugati minõség, (NTN, NSK, SKF, FAG, DÜRRKOPF, NADELLA GMN, INA, TIMKEN, TORRINGTON, MNB stb.) a régóta ismert világmárkák világszínvonalú árakon.
1.2 „Demes” – demokratikus minõség (MGM, ZKL, FLT, GPZ, URB, ZVL, BM3, stb.) megbízható minõség, kedvezõ árakon, a volt kelet-európai gyártmányok.
1.3 Kereskedõi márkák (LFD, ELD, HKW, NKE, CX, EU-ROLL, NAS, KG, DPI, stb.) alacsony árak távol - keleti gyártmányok, a kereskedelmi cégek emblémájával (általában garancia nélküli termék).
1.4 Távol-keleti gyártók (ZWZ, LYC, LYBEC, HCH, TR, SBC, NXZ, KBC, ZNL stb.) alacsony ár és megbízható minõség, közvetlen gyártói kapcsolat (7. ábra). (ISO 9002-es minõségbiztosítási rendszerben gyártott gyári garanciával rendelkeznek).
1.5 Neutrál gyártmányok. Márkajelzés nélkül legyártott termék nem ismert minõsítéssel. Alacsony ár nem ismert gyártó és forgalmazó. A gyártmányba a csapágyjelen kívül nincs semmilyen beazonosítható jel vagy adat. Ha minõségi gyártónál gyártották, akkor a belsõ / külsõ gyûrûn a márkajelzés helyén „-„ jel található (garancia nélküli termék).
info: google.com.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 07. - 12:01
komolyabbra fordítva: bemész a csapágyboltba és kéred a drágábbik fajta golyót. valószinúleg az jobb minõségû lesz, bár hogy szemre hogy fogod megkülönböztetni a silány minõségûtõl, arra kiváncsi lennék. szerintem a ráharapásos módszer sem vezethet eredményre
Posted 2006. December 07. - 11:32
Posted 2006. December 07. - 10:57
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."