Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ugyanolyan jó a Sapim is szerintem. 

DT felniket most cseréltem le Mavic-ra. DT-nek iszonyat puha az anyaga, ha picit is odaütöd, már horpad is. Volt ahol a gumileszedő is kinyalt belőle egy keveset, meg állandóan centírozhattam. Nekem X470 volt. Igaz én nehezebb is vagyok nálad.

Megtelt a postaládád...

Melyik Mavic lett a befutó, 821? Menyi a valós súlya?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Kösz a segítséget!

Közben megtudtam mi is a típusa ennek a felninek, kép is van róla. Ebay-en van egy csomó, de szállítással igen drága az összes. Erről lenne szó:

http://www.ebay.com/...=item3f3371135e

Ha valaki tud valakinél ilyen kereket, légyszi szóljon! Csak a felni a lényeg, mindegy milyen aggyal van fűzve.

Van két ilyen felnim, egy 1964-es Schwinn Starlet II.-ből fűztem ki. Szép állapotban vannak.

You can never have "enough" bikes.

kuimester

kuimester

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
  • LocationHatvan

www.retrobringa.hu sokszor van "kacatszámba menő" termékük (UG-s lánckeréksor, Suntour kazetták, krómfelnik, etc)

Kösz a segítséget!

Közben megtudtam mi is a típusa ennek a felninek, kép is van róla. Ebay-en van egy csomó, de szállítással igen drága az összes. Erről lenne szó:

http://www.ebay.com/...=item3f3371135e

Ha valaki tud valakinél ilyen kereket, légyszi szóljon! Csak a felni a lényeg, mindegy milyen aggyal van fűzve.

Edited by kuimester, 2014. April 09. - 01:23.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szevasztok!

Évekkel ezelőtt volt egy bicóm (amit aztán elloptak), amiben 1 pár valamilyen régebbi Schwinn Csepel montiból származó kerék volt. A kerekekből a felni volt a lényeg: kb 5-6 cm széles krómozott felnik voltak. Ilyen kereket keresek, vagy az eredeti bicóval együtt is jó. Vaterán nincs ilyesmi jelenleg, apróhirdetéseket keresek, képeket is Google-ba róla, de semmi. Van valakinek ismerős, vagy tud valaki valami jó helyet, ahol sikerrel járhatok? Az eredeti bicó neve is előrébb jutatna szerintem.

www.retrobringa.hu sokszor van "kacatszámba menő" termékük (UG-s lánckeréksor, Suntour kazetták, krómfelnik, etc)

kuimester

kuimester

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
  • LocationHatvan

Szevasztok!

Évekkel ezelőtt volt egy bicóm (amit aztán elloptak), amiben 1 pár valamilyen régebbi Schwinn Csepel montiból származó kerék volt. A kerekekből a felni volt a lényeg: kb 5-6 cm széles krómozott felnik voltak. Ilyen kereket keresek, vagy az eredeti bicóval együtt is jó. Vaterán nincs ilyesmi jelenleg, apróhirdetéseket keresek, képeket is Google-ba róla, de semmi. Van valakinek ismerős, vagy tud valaki valami jó helyet, ahol sikerrel járhatok? Az eredeti bicó neve is előrébb jutatna szerintem.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Na ezzel most kicsit elbizonytalanítottál.

Akkor ajánlatok várok 26"-os kb 450g körüli felnire, amennyiben lehet saját tapasztalatokkal.

Gyártó teljesen mindegy, 10 000Ft/db-nál sokkla többet nem szeretnék kiadni érte.

Fűzettem két éve egy kerékszettet Novatec agyakkal és Mavic XM319 felnikkel (Sapim 2mm küllőkkel), nagyon jó kis kombó volt. (most öcsém használja)
2500km után is tökéletes, nem kellett centrírozni, erős felni nagyon. (85 kg + hóbelebanc vagyok) Én ezt ajánlom.

Edited by Fülee, 2014. April 07. - 21:37.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts

DT felniket most cseréltem le Mavic-ra. DT-nek iszonyat puha az anyaga, ha picit is odaütöd, már horpad is. Volt ahol a gumileszedő is kinyalt belőle egy keveset, meg állandóan centírozhattam. Nekem X470 volt. Igaz én nehezebb is vagyok nálad.

Na ezzel most kicsit elbizonytalanítottál.

Akkor ajánlatok várok 26"-os kb 450g körüli felnire, amennyiben lehet saját tapasztalatokkal.

Gyártó teljesen mindegy, 10 000Ft/db-nál sokkla többet nem szeretnék kiadni érte.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Sziasztok!

Van egy Novatec F802 SB agyam, 3 hónapos, de a szabadonfutó surrog-zörög (kb 500km van az agyban) és nagyon ritkán ugrik is reccsen egyet a hajtás (kb 30km-enként)-Olyankor olyan mintha nagy-terhelés alatt alacsony sebességnél váltanék le. Az agy nagyon szépen fut, az biztos jó. Mit javasoltok? Mit tud tönkremenni ennyi idő alatt benne-és miért?

Cseréljem a kazetta testet? A Shimano Deore ill. XT vajon társítható ezzel az agy-testtel? Ennek a bontásához csak egy 10 mm-es imbusz kell?

Köszi!

Shimanoval nem kompatibilis. Ha nem garis, szét kell szedni és első soron kimosni az alkatrészeket. Előfordulhat hogy a kalapács feszítő rugó elpattant vagy kiugrott a helyéről és abban akad el. 

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Sziasztok!

Van egy Novatec F802 SB agyam, 3 hónapos, de a szabadonfutó surrog-zörög (kb 500km van az agyban) és nagyon ritkán ugrik is reccsen egyet a hajtás (kb 30km-enként)-Olyankor olyan mintha nagy-terhelés alatt alacsony sebességnél váltanék le. Az agy nagyon szépen fut, az biztos jó. Mit javasoltok? Mit tud tönkremenni ennyi idő alatt benne-és miért?

Cseréljem a kazetta testet? A Shimano Deore ill. XT vajon társítható ezzel az agy-testtel? Ennek a bontásához csak egy 10 mm-es imbusz kell?

Köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy új első kerék összeállításában.

26" merevváz, súlyom 71-73kg környéke, bringa jelenleg 11kg, még lehet bőven faragni belőle, maraton, XC felhasználás, nem riadok vissza kisebb ugrásoktól, sziklakertektől, lépcsőktől.

Viszonylag könnyű, de strapabíró kereket szeretnék építeni. Jelenleg előző bringából megmaradt SingleTrack felni és B+ Defense agy van elöl,a cél, hogy ennél legyen könnyebb.

Mi a véleményetek az alábbi összeállításról?

agy: Novatec DS351SB (esetleg D771SB)

küllők: Sapim Leader black (32db, 3 kereszt, réz anyákkal)

Felni: DT Swiss 445D

Kónuszos agyakat nem erőltetném és mindenképpen 6csavaros tárcsarögzítést szeretnék.

Felniben lehetne még variálni, ennek tetszik a 3kamrás felépítése és ehhez képest baráti súlya.

Sapim küllőkről mi a véleményetek? Mindig mindenhol csak DT-t hallani, megéri a DT a +100Ft/db ártöbbletet)?

Jah és még egy kérdés: Budapesten hol érdemes kereket fűzetni? ( Jöhet magánban is, ha reklámnak minősülne)

Edited by ltsoma, 2014. April 06. - 20:25.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szimplán csak esztétikai okokból, nem amiatt a pár a gramm miatt. :-) A 36 küllő pedig kell a 90+ kilómhoz. 2-1,8-2-es küllőket szerintem nem éri meg venni, annyit nem nyernék vele súlyban mint amennyivel drágább. A 2-1,5-2-es küllőt pedig ugyancsak hanyagolnám, bár ezt inkább a tartóssága miatt. (mondjuk ez már súlyban jelentősen faragna)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Aluminium küllőanya bírja-e a radiális fűzést? (Shimano 105-ös agy 36h, Sun Assault felni)

Miért akarnád radiálba fűzni? Egyébként szűz agynál nem lesz vele gond, ha már volt fűzve, nem erőltetném.

amúgy 284.9mm lenne a küllőhossz radiálnál, 289.5mm 2 keresztnél, és 294.7mm három keresztnél. Megéri a rövidebb küllős radiál fűzés? :)

Friss ropogós agynál nem lesz gond. 

nyefe:

http://apro.bikemag....t-l221976.html#

de a legtöbb gyári outi kerékszett ami claris-2200-tiagra-105 agyakra fűzött, az is radiálban van megoldva. Igaz, felvetődik, hogy ha valaki mondjuk 32-36 furatos kerékszettet végig 2mm-es küllővel és réz anyákkal fűz meg, miért készíti radiálra elől :) 

Más: legjobb ár:érték arányú húzott küllő? Alpina katalógusban találtam 2-1.7-2-est, illetve kisebb gyártók kzül a CN-t tudom még, hogy készítenek. A DT-nél nem tudom,mennyivel tudhat többet a Competition, mint az előbbi gyártók modelljei.. :\ :\

Edited by Vejne, 2014. April 01. - 07:43.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Aluminium küllőanya bírja-e a radiális fűzést? (Shimano 105-ös agy 36h, Sun Assault felni)

Nem biztos, hogy a küllőanya a leggyengébb láncszem. Ha jól emlékszem, pont a Shimano ellenjavallja az agyai radiális fűzését.

Itt van:

http://techdocs.shim...69830611787.pdf

Edited by kboross@t-online.hu, 2014. March 31. - 22:24.

You can never have "enough" bikes.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

notubes.com szerint (kerékmérettől függetlenül) a crest 86, az arch 104, a flow 113 kilóig jó.

Én ez alapján nem mertem az archnál "gyengébbre" gondolni sem. Bejön egy kéthetes karáncsony és/vagy disznóvágás, aztán nincs több bringa? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ha már szóba jött a ztr kicsit lejjebb. (rémlik többeknek van)

bő 86-88 kiló alá elég lehet az arch ex, vagy inkább biztosra pályázva flow ex. felhasználás itthon, a direkt kihívásokat nem keresve, de nem is öreguras mondjuk óllmonten. hogy bonyolítsak kerékméret vagy fulli akkor valószínű 27,5 esetleg 26 , talán merevseggű az meg  27,5 esetleg 29.

köszi.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Ez sem rossz tán

http://apro.bikemag....mm-l218732.html

http://apro.bikemag....50-l215553.html

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Ha azt vesszük hogy 330euro csak az agy  akkor tényleg baráti, főleg ha könnyű küllővel van fűzve.

A súlya rendben lenne-szettben 1500gramm körül-felett kicsivel.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Ismét keresek kereket,de csak hátsót.Boltból kaptam árajánlattal DT 240-es agy + ZTR felni kombóval 100e felett kicsivel.

Valahol olcsóbban nem tud valaki?

Ha már 240s:

http://apro.bikemag....tt-l220512.html