Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Tigger engem is oltogatott, hogy ne parazzak mar ennyit :)
Tarcsas a gep, ugyhogy nem baj a tarcsas felni.
Mindenkepp hosszu tavu megoldasban gondolkodok, igy egy igazan eros hatso kereket szeretnek. Jo lenne, ha le is ugrathatnek naha neha a jardarol. Most gyakran megalok es lesegitem a gepet ovatosan :) Ez nem igazan kellemes foleg, hogy igy is eltortaz a diszno kullo :)
Suly meg adott, nem versenyzek igy a grammozas nem kulonosebben zavar :)
Ilyen infok fenyeben a st jonak tunik, ellenvelemeny? :D

A st egy extrém felhasználásra való felni (és tárcsás), a jobb maratonozó felnik is simán kibirnak 110kg (bikertigger tudna róla mesélni), fõleg hogy eddig nem volt 8-asa.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

sziasztok!

volan par kerdesem.
meg futok par kort, de eddig nem sikerult itthon beszerezni fekete dt champion kulloket. van esetleg otletetetek hol probalkozzak?
a hibike-on van, elvileg raktaron is. ehhez kulon kell az anyat rendelni, vagy van hozza?

es meg vmi, nem tudjatok, a sun mach iv-en milyen szelephez valo furat van?

koszi mindent

Nálunk a Mali forgalmazza a DT küllõket,nekik álltalában szokott lenni a teálltalad keresett tipus amihez jár a natúr szinü aluanya.

Felninél az a szerencsésebb ha a kissebbik furatu mert azt egy 8mm-es fúróval autószelepeshez lehet igazítani de ha prestát használsz akkor ahoz egybõl jó.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A st egy extrém felhasználásra való felni (és tárcsás), a jobb maratonozó felnik is simán kibirnak 110kg (bikertigger tudna róla mesélni), fõleg hogy eddig nem volt 8-asa.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szinte 100% hogy autoszelep.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja, én hosszútávú megoldásról beszéltem... MJani01 figyelembe vetted h. 110 kgról van szó? Mivel nem egy jófajta kerékrõl van szó, ezért valószínû hogy a beléfûzött küllõk meg sem közelítik a DT/Sapim minõséget, ezért ha belerak 1 normális küllõt, elõbb-utóbb valószínû a többi küllõ is elpattog szépen lassan... Egy átfûzetés az 32*50+700=2300 Ft ami nem nagy beruházás szvsz. Nálunk is volt olyan hogy szintén behoztak 1 kereket amit egy súlyosabb egyén használt, kicseréltük a küllõt, kicentíroztuk, felakasztva várta a gazdája másnapi megérkezését, erre az egyik küllõ hip-hop megadta magát én meg majdnem szívgörcsöt kaptam hogy mi volt ez a zaj.
Azért mondtam a ST-et mert Novateccel meg 2 milis küllõvel mondhatni örök társ lenne, amúgy most az ebike-on 4792 HUF (és amugy 590g szóval 195 g-al nehezebb mint a mavic ami valljuk be, nem ekkora terhelésre lett tervezve)
Mod: A SUN Mach IV-be belemegy az autós is szóval az összes többi is belefér :) DT champion fekete múlt héten jött ide a boltba O.o
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bamowe

bamowe

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
sziasztok!

volan par kerdesem.
meg futok par kort, de eddig nem sikerult itthon beszerezni fekete dt champion kulloket. van esetleg otletetetek hol probalkozzak?
a hibike-on van, elvileg raktaron is. ehhez kulon kell az anyat rendelni, vagy van hozza?

es meg vmi, nem tudjatok, a sun mach iv-en milyen szelephez valo furat van?

koszi mindent

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Cseréltesd ki a törött a küllõt és ha több is eltörik akkor füzesd át vagy építess egy új kereket. A singletrack teljesen felesleges neked 600g fölött van, közel 200g-mal nehezebb, mint a 717. 500g körüli felniket nézd. A sapim szerintem még jobb is, mint a dt.

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Aham, latszik, hogy nem vagom a dolgot :)
Singletrackj felnik milyen arban vannak, mert csak visszafogott keretem van :)
A kullotores mennyire jellemzo? Normal esetben az eves 1 az elfogadhato, vagy nem?

A Mavic XC 717 nagyon jó felni, csak nem arra a felhasználásra amire te tervezed, az egy könnyû XC/maraton felni, a Singletrack max 150 grammal nehezebb viszont sokkal erõsebb.
A Sapim küllõ is jó, ha jól tudom a Shimanonak és a Campának is õ szállítja be a gyári kerékbe a küllõt.
A helyedben sima 2 mm-es küllõkkel fûzetnék kereket, a húzott küllõ számodra túl rugalmas lenne, bár elviselné a terhelést.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Esetleg a Mavic XC 717-es felni? Mi a velemenyetek rola?
Itt a kornyekunkon az ossze sbolt sapin markaju kullokkel dolgozik. Eleg jokat mondanak rola... Tenyleg huzott vagy sima kullokkel celszeru ujrakulloztetni?

A Mavic XC 717 nagyon jó felni, csak nem arra a felhasználásra amire te tervezed, az egy könnyû XC/maraton felni, a Singletrack max 150 grammal nehezebb viszont sokkal erõsebb.
A Sapim küllõ is jó, ha jól tudom a Shimanonak és a Campának is õ szállítja be a gyári kerékbe a küllõt.
A helyedben sima 2 mm-es küllõkkel fûzetnék kereket, a húzott küllõ számodra túl rugalmas lenne, bár elviselné a terhelést.

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
A kerdes jo, eddig 8-ast nem kerult a kerekbe a kullotoret megelozoen.
Agy meg lett ediigy 1x zsirozva aztan annyi, teszi a dolgat. Igazandibol semmi komoly strapat nem kap a sulyomon kivul.
Esetleg a Mavic XC 717-es felni? Mi a velemenyetek rola?
Itt a kornyekunkon az ossze sbolt sapin markaju kullokkel dolgozik. Eleg jokat mondanak rola... Tenyleg huizott vagy sima kullokkel celszeru ujrakulloztetni?

Ha és ismétlem ha a felni és az agy bírja a strapát és/vagy nem akarsz komolyabb összeget belefektetni, akkor szerintem fûzesd át 50 ft-os DT küllõkkel, azok erõsek, bírni fogják, feltéve hogy az agy vagy a felni nem hal meg elõbb...
Ha hosszabb távra szeretnél kereket, akkor se freeride-os felniben gondolkodj, szerintem elég egy Singletrack + 2mm DT küllõ + Novatec agy (utóbbit ne kérdezd milyet, csak azt tudom hogy aránylag jó az ár/érték arányuk és erõsek)
Remélem segítettem :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ha úgy fûzöm a kereket hogy a felnibe maradnak küllõlyukak(direkt, shimano meg campa fûzést másolok)akkor azt valami mûanyag dugasszal be kell tömni nem?már láttam ilyet valaki tudja mennyi lehet kb?gondolom nem drága

a felnibe annyi küllõ kell, ahány lyuk van neki. minusz egy, mert az az egy lyuk a szelepnek van, de az nem is olyan.
nem kell semmit bedugaszolni mûanyaggal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Adott egy relative alap duplafalu disc-es felni (KBIX WMX 32h, eyelet) egy sima shimano agy (Shimano M475 Disc). Most 10 honapos a cucc es 3 napja kitort az egyik kullom :(
Kerdesem lenne, hogy erdemes e csak kicserelni a hibas kullot vagy erdemesebb lenne jobb minosegu kullokkel athuzatni az egeszet? Vagy termeszetes, hogy normal hasznalat mellett evente a kullotores?

Ha és ismétlem ha a felni és az agy bírja a strapát és/vagy nem akarsz komolyabb összeget belefektetni, akkor szerintem fûzesd át 50 ft-os DT küllõkkel, azok erõsek, bírni fogják, feltéve hogy az agy vagy a felni nem hal meg elõbb...
Ha hosszabb távra szeretnél kereket, akkor se freeride-os felniben gondolkodj, szerintem elég egy Singletrack + 2mm DT küllõ + Novatec agy (utóbbit ne kérdezd milyet, csak azt tudom hogy aránylag jó az ár/érték arányuk és erõsek)
Remélem segítettem :)

Zino

Zino

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Sziasztok!

Meg nem volt idom vegigbogaraszni a topicot, de megteszem, de addig is kerdeznek egyet gyorsan :)
Adott egy relative alap duplafalu disc-es felni (KBIX WMX 32h, eyelet) egy sima shimano agy (Shimano M475 Disc). Most 10 honapos a cucc es 3 napja kitort az egyik kullom :(

Sajnos 110 kg-most vagyok igy kap boven a cucc, igaz eleg kimeletesen hajtom. Erdoben megyek vele rendszeresen, de nem dhazok, csak kenyelmesen turazgatok turista utakon.
Eddig 2100 km-t sikerult beletolnom (ebbol ugy 600 lehet terep) es elegge elszomoritott, hogy maris kullotoresem van. A hajtas oldalan a kullo feje tort le.

Kerdesem lenne, hogy erdemes e csak kicserelni a hibas kullot vagy erdemesebb lenne jobb minosegu kullokkel athuzatni az egeszet? Vagy termeszetes, hogy normal hasznalat mellett evente a kullotores?

Vagy esetleg erdemes egy masszivabb freeride agyat es felnit beszereznem valami jo massziv kullokkel es akkor kevesebb problemam lesz? Grammban tudom joval nehezebb, de miutan 110 vagyok nekem szinte tok mindegy :) Szeretnem, ha jaradrol leugralasokat es kicsit lenduletesebb gurulasokat is kibirna.

Koszi a valaszojat elore is!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ha úgy fûzöm a kereket hogy a felnibe maradnak küllõlyukak(direkt, shimano meg campa fûzést másolok)akkor azt valami mûanyag dugasszal be kell tömni nem?már láttam ilyet valaki tudja mennyi lehet kb?gondolom nem drága

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tetszik az új számban lévõ mavic crossmax sx kerékszett, lehet egyszer ilyenem lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azok a revok tobbet is kibirnak mint egy szezon... persze kicsit nyulnak, de amugy barom erosek. es konnyuek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hello!
Szakik véleményét várom fõleg :) Adott egy 32 lyukas '07 XTR tárcsás agy illetve a korábban már említett magnézium felni.
Eddig úgy gondoltam hogy a 2-1.8 -2 küllõ megfelelõ lesz hozzá, de mint az ma kiderült, ebbõl nem hoztak az országba :rocketman
A kérdés a köv: A DT Revolution 2-1.5-2 kibír egy szezont a tárcsás kerékben? (LX hidro tárcsa) DT Supercompot néztem még, de ára és amiatt hogy nincs itthon ezért nem jó. 2mm-es küllõkkel meg nem akarom nagyon befûzni, mert akkor hol marad a sokat emlegetett merevségösszhang :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, lehet hinni a neuzer honlapnak, ezek gyorszár nélküli adatok és könnyebb a vastagtengelyes és azért amit írtál.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
te nyertél :)
nekem 2.25" racing ralphok kerülnek fel a gépre. (545g)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én meg most vettem új gumikat. 734 gr darabja.:)