Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Helló imsét:

kona agyról tud valaki valami?!?!?! megbízhatóság, strapabíróság?
használt valakinek a valakije ilyet?

üdv! és köszi a válaszokaT!!!

én használtam ilyet anno. elsö tárcsás agy volt. és semmi bajom nem olt vele. hátul anno shimano m475 ösöm volt és annak a konuszait gyakrabban utána kellett állitani mint a konaét.
hozzá kell tennem én cc-re használtam. de ha teheted vegyél sztem vmi jobbat :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Helló imsét:

szerintem olyat ne vegyél....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Helló imsét:

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

akkor jo, mar azt hittem vmi komolyabb gond van. tegnap miutan ezt itt beirtatok, kb 3 oran keresztul kerekfuzeseket kerestem a neten, es mast en se talaltam, minthogy az elorefele allo kullok fejet van aki kifele fuzi, van aki befele. a gyari ktm kerek ugyanigy van fuzve, mint ez.

mindegy, megrendeltem elore is az agyat meg a felnit, azt majd mashol fuzetem, es ha ott azt mondjak a hatsora, h. nem jo, akkor atfuzetem. vissza ezert viszont nem fogom vinni.

A hátsókereked valamilyen oknál fogva, - szerintem némely kezdeti figyelmetlenség, sietség miatt-, úgymond „visszafelé lett csavarva” félkész stádiumban éppen azért, hogy a szeleplyuk ne kerüljön keresztezésbe, hiszen akkor nem férne el a kezed ha pumpálnád a kereket.
Ez azonban olyan hiba, amit Te jól láthatóan nem vettél észre sem akkor, sem késõbb használat közben. Elvileg, hangsúlyozom ELVILEG, ha tárcsafékkel használnád, akkor a bal oldalnak fordítva kellene állni, úgy ahogy azt Mjani is mondta. Abroncsfékes keréknél -illetve normál esetben-, ez már csak praktikus okokból is teljesen (tehát mindkét oldalon) fordítva szokott lenni, hiszen elcsavarási stádiumban így kényelmesen a kazettatestnél fogva el lehet hajtásirányba csavarni a küllõket.
A gyakorlati felhasználásban SOHA nem fogod észrevenni a különbséget, maximum ha kifûzöd valaha az agyat, kissé nagyobb bevájódást fogsz látni a küllõlyukaknál. Ez, mivel nem agyonkönnyített alkatrészekrõl van szó, kõprofi felhasználás mellett, nem jelent problémát.
Én nem siránkoznék a helyedben, maximum megemlíteném Balázsnak (ha õ fûzte a kereked), hogy „ment a fikázás” a fórumon, de ha jót akarsz, akkor az elsõ kereket is vele készítteted.
Hazabeszélek nem titkolom, nekem több, mint tíz éve az összes kerekem õ csinálja, illetve halkan jegyzem meg, páran a bikemagtól is megfordulnak nála ilyen ügyekben.
Átfûzetni (természetesen új küllõkkel és niplivel) szerintem balgaság lenne, már csak esztétikai okokból is. Felesleges pénzkidobás.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Elmondom, hogy mi a gondom a bal oldallal. Az én mintámon a külsõ küllõk a baloldalon elõre állnak a belsõk pedig hátra, itt meg pont fordítva vannak.

akkor jo, mar azt hittem vmi komolyabb gond van. tegnap miutan ezt itt beirtatok, kb 3 oran keresztul kerekfuzeseket kerestem a neten, es mast en se talaltam, minthogy az elorefele allo kullok fejet van aki kifele fuzi, van aki befele. a gyari ktm kerek ugyanigy van fuzve, mint ez.

mindegy, megrendeltem elore is az agyat meg a felnit, azt majd mashol fuzetem, es ha ott azt mondjak a hatsora, h. nem jo, akkor atfuzetem. vissza ezert viszont nem fogom vinni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elmondom, hogy mi a gondom a bal oldallal. Az én mintámon a külsõ küllõk a baloldalon elõre állnak a belsõk pedig hátra, itt meg pont fordítva vannak.

A sebesség mindent megold.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

jaja jól el lett kúrva....
te fûzted?

(elsõre nekem sem tûnt fel :o )

Elsõre fel sem tûnt, de a baloldal.

Látszik, hogy rosszul lett befûzve :(

Miért nem jó úgy az a hátsó kerék? Válaszoljatok már a tulajnak (is), mielõtt visszaviszi, és esetleg hülyének nézik miattatok….

eszement

eszement

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok.Szeretett fõvárosunk utcáira milyen kereket ajánlotok?Mellesleg hegyre is megy a bringa, de szerintem ez a rengeteg kátyú-padka simán egy szinten van a keményebb dh-val.Jelenleg a konában ditch witch van zoogie agyakkal, de erõs a gyanú, hogy a folyamatos kerékproblémák nem csak a megfelelõ gumi hanem a felni deformálódásától is vannak.Ebben a témában abszolút kezdõnek érzem magam, így minden segítséget és jótanácsot örömmel fogadok.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Hali!!

egy gyors sürgõs kérdés!!

ki mit tud a kona agyról ? megbízható, erõs?
készülünk venni kereket és egy single track ilyen agyba van fûzve(elsõ)

elõre is köszi szépen!!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

namost en nem ertek hozza, ezert lehet hogy nem latom, de ha ez rossz, akkor a ktm-nel sem tudnak hatsokereket fuzni. osszehasonlitgattam kullonkent a gyari kerekkel, es en nem latok kulonbseget.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én nem vállalnám be azt a kerékszettet...:o

inkább egy FSA még ha nehezebb is

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Sziasztok!

MTB-355 26" DISC tárcsafékes kerék szett (elsõ+hátsó)
http://www.biker.hu/?m=44&kat=Kerekek

Van vkinek tapasztalata ezzel a kerékszettel kapcsolatban? (ár/érték, súly, tartósság)
Gondolom, nem jobb mint a mavic slr, de szerintem jó súlyban van.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
dehogy, es sose allnek neki. ezek szerint "szakember", bringaboltban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jaja jól el lett kúrva....
te fûzted?

(elsõre nekem sem tûnt fel :o )

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
az de yo hir :( mi rossz? le tudnad irni?

meg egy kep:
Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elsõre fel sem tûnt, de a baloldal.

A sebesség mindent megold.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a puding probaja az eves.... koszi mindenkinek a segitseget, tegnap megkezdtem a B+ Zero + Novatec 362 kerek tartostesztjet.

ilyen lett:
Feltöltött kép Feltöltött kép

(latszik, hogy tegnap szahar ido volt :))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

oksa, koszi.

amikor xt meg xtr agyakat emlegettek, akkor shimanokra gondoltok, ugye?

az xc717 a masszivabb rajder zuzasat is birja? eddig inkabb cc-re ajanlottatok nalam kisebb emberkeknek.

100 kilót, némi cc nél durvább lejtõzéssel /ugrálás nyista/ még bõven .....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
masszívabb rideres dologban a magam 60 kilójával inkább nem nyilatkozom. ;)
xt meg xtr az shimano, mi más lenne? :)
xc 717 amúgy nagyon jó felni.