Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

alternatívának ez?
http://cgi.ebay.de/D...1QQcmdZViewItem

a magura pro az nem 240-es béléssel jön, hanem 340-essel.
és ezek csak agyak, az meg 50-ért egy komplett kerék volt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
hat az attol fugg, hogy a bringa 95 kg vagy te...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ezt Neked kell eldönteni! ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

~ 20 gramm körüli 32 küllõ esetén.
az én 64 db Revolution küllõm (2-1,5-2) - fele 264mm-es, fele 262mm-es - 301 gramm, a küllõanyák meg 39 grammot nyomnak.
az áruk együtt ~ 14E Ft-ba került...

ha nem vagy egyszálbelû, meg nem fontosak a grammok, akkor anyagilag talán az lesz a legjobb, ha sima 2mmes küllõket fûzetsz alu anyákkal.

Épp ezt akartam kérdezni, hogy 95 kg-nál van értelme a grammániának ?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
alternatívának ez?
http://cgi.ebay.de/D...1QQcmdZViewItem

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
volt tegnap az apróban egy dt-hügi 240-es kerékszett, xr4.1d felnikkel meg dt küllõkkel. tárcsás.
50-ért! basszus nagyon lemaradtam róla.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen. és ez mindegyik a hozzá tartozo anyával együtt értendö ha minden igaz.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
264 es hosszban a súlyok 32 darabra:

2-1.5-2 Revo: 148 gr
2-1.8-2 Comp: 196 gr
2 Champion: 222.5 gr

Anya:
Réz: 30.6 gr
Alu: 9.5 gr
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
~ 20 gramm körüli 32 küllõ esetén.
az én 64 db Revolution küllõm (2-1,5-2) - fele 264mm-es, fele 262mm-es - 301 gramm, a küllõanyák meg 39 grammot nyomnak.
az áruk együtt ~ 14E Ft-ba került...

ha nem vagy egyszálbelû, meg nem fontosak a grammok, akkor anyagilag talán az lesz a legjobb, ha sima 2mmes küllõket fûzetsz alu anyákkal.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

Kerekenként 21g különbség van, ugyanolyan anya kell a húzotthoz és a simához is. Neked semmire sem kell figyelni.

Visszaolvasva, hasonló kérdésre ajánlották a két- ill. három keresztre fûzást, vagy egyik oldalon radiális a másikon meg keresztbe fûzést. Ilyesmire gondoltam.

A 32 db 2-1.8-2 küllõ esetén mekkora súlykülönbség adódik még a sima 2 mm-es küllõhöz képest ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kerekenként 21g különbség van, ugyanolyan anya kell a húzotthoz és a simához is. Neked semmire sem kell figyelni.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
64 db réz nipli ~65 gramm
64 db alu nipli ~20 gramm

a húzott küllõk általában a közepükön vékonyabbak, így - az én esetembe a Revolution küllõk 2 - 1,5 - 2 mm - simán lehet rá tenni egy 2 mm-es küllõanyát.
Esetleg még 1,8 mm szokott lenne a küllõ vége, erre értelemszerûen 1,8mm-es küllõanya kell.
Tehetsz a sima küllõre is alu küllõanyát, de figyelni kell rá, mert jól össze tud rohadni a küllõvel.
Ez fõleg húzott küllõknél hátrány, mert összerohad, aztán ha centírozni kell, akkor egy kicsit csavarodik a küllõ, majd a használat során visszafordul és újra laza lesz az egész...
idõnként meg kell mozgatni a küllõanyákat, hogy ne gyógyuljanak össze ~ fél évente mondjuk.

nem tudom mennyiben más egy tárcsafékes kereket fûzni, mint egy hagyományosat.
használd egy darabig, addig nyúlnak a küllõk, megtalálják a helyüket, majd vidd vissza kicsit centírozni.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

Ja. Meg nem szakad/törik. Legalábbis nekem 4 kerekem van húzott küllõvel, ebbõl 2 már 3 éves, nem keveset kaptak és még 1 küllõ sem adta be a kulcsot.

32 db küllõanya esetén mekkora a súlykülönbség réz ill. alu esetén ?
Alu anyát csak a húzott küllõhöz tesznek, vagy az anya anyaga nem függ a küllõ
formájától ?
Tárcsafékes agy esetén mire kell figyelni amikor fûzetni viszem a kerekek ?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen kela. ahhoz az menne :) a mostani szürkéhez meg végülis tök mind1 de ehhez talán meg a piros menne jobban.
áh mind1 lehet h nem is fogok emiatt többet költeni... ez ugyis csak kinézet.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
koca: kéket!!!! az megy a Konához!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jo ok. de nem mindenki rendelget innen onnan külföldröl :P nagy átlag az bemegy a helyi a kerékpár boltba és azt kapja ami ott van.
meg ha eltörik küllö akkor jól néznénk ki h pl 6 db küllöt külföldröl kell megrendelni :D (multkor 7db sima 2mmes DT-t kellett cserélnem, most már tartok itthon tartalékba :P) egyébként lehet nemsokára csinálok majd uj a mostanitol könnyebb elsökereket abba már majd revot teszek. piros alu anyával kéne :)

nem fognak nálunk forgalmazni majd Szines Novatec agyakat? neten is elég ritka külföldön is. pedig a novatec light sztem megéri az árát simán...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az mennyit számit, hogy itthon van vagy sem? Szinte bárhonnan megrendelhetõ. Nekem spec. az elsõ kerék küllõi németbõl, a hátsóé angolból jöttek.:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha értem. kössz srácok
VV által soroltak közül párról még nem is hallottam. nem is hinném h mindet forgalmazzák kishazánkban :chin:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Húzott küllõk - MTB:
- Competition
- Alpine III
- Aerolite
- Super Comp
- Revolution

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
DT-bõl van 2-1.8-2 is(competition), de az is olyan minõségre mint a champion, olcsóbb mint a revo, de nem is olyan jó.
Az aeronak 400 ft darabja, anya nélkül ;) (könnyebb mint a revo, méretei: 2-0.3x2.1-2)
Sapimból van olyan mint revo(2-1.5-2), az ára ha jól emléxem szintén 100 felett van, olyan 120-140 körül.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala