Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ez jó ronda lesz és jó nehéz. Amúgy én nem szórakoznék kerékfűzéssel, amiből kihozod, már nagyon decens gyári kereket tudsz venni, ami súlyban ennek odaver vagy fél kilóval, s nem lesz kevésbé tartós.

Amúgy elöl-hátul három kereszt :) ilyen téren konzervatív vagyok.

:) A szépség megítélése szubjektív, de azért érdekel a véleményed. Nézegettem kerékszetteket, de nem találtam ilyen árban jobbat, szebbet, vagy könnyebbet, bár a súly, mint írtam, nem számít (mennyiről lehet szó max?). Mutathatsz pár linket, megnézem ! 

A minták variálását meg mióta ezt a cikket olvastam jó rég' http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek ,azóta szívesebben teszem...

Edited by kboross@t-online.hu, 2015. June 24. - 07:23.

• donciccio and Vejne like this

You can never have "enough" bikes.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok !

Gyors kérdésem lenne. Rodi Airline Evo 32L felnikkel fűzök kerekeket magamnak, Shimano Sora agyakra Sapim 2 mm-es küllőkkel.

(Mivel 80 kg vagyok és már csak hobbibringás, a grammok nem számítanak annyira... :) )

Milyen fűzésmintát ajánlanátok? Szeretnék valami egzotikusat, de csak ha nem megy a stabilitás rovására. Fűztem már a legbolondabb verziókat is, de pl.egy 3L3T már nem fér bele...

Előre is köszi.

Ez jó ronda lesz és jó nehéz. Amúgy én nem szórakoznék kerékfűzéssel, amiből kihozod, már nagyon decens gyári kereket tudsz venni, ami súlyban ennek odaver vagy fél kilóval, s nem lesz kevésbé tartós.

Amúgy elöl-hátul három kereszt :) ilyen téren konzervatív vagyok.

• mgy likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mit érez az egyszeri bringás, mikor karbon felnin megy? T

rettegést, mikor az árcédulára gondol :)

occó kinaínál meg halálfélelmet.

• Feri84 likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Mit érez az egyszeri bringás, mikor karbon felnin megy? Tegyük fel, ugyanaz az agy, ugyanazok a küllők, niplik, sőt véletlenül még a két felni (alu, karbon) tömege is megegyezik.

Miben más a műanyag?

És ha mondjuk 2.25 széles, 2 bárra fújt gumi van rajta?

Ilyesmit (ócsót) próbált már valaki?

http://www.ebay.com/...=item338a3b6758

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok !

Gyors kérdésem lenne. Rodi Airline Evo 32L felnikkel fűzök kerekeket magamnak, Shimano Sora agyakra Sapim 2 mm-es küllőkkel.

(Mivel 80 kg vagyok és már csak hobbibringás, a grammok nem számítanak annyira... :) )

Milyen fűzésmintát ajánlanátok? Szeretnék valami egzotikusat, de csak ha nem megy a stabilitás rovására. Fűztem már a legbolondabb verziókat is, de pl.egy 3L3T már nem fér bele...

Előre is köszi.

You can never have "enough" bikes.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

igazából fűzött, füzöttel szemben lenne érdekes a hasonlítás, egy gyári keréxett mindig merevebb lesz.

Én is azért gondolkoztam el egyáltalán a 28 küllőn, mert a DT az X/M-1700 kerékszett is így fűzi, mondjuk az igaz hogy egyenes fejű küllővel. Szerintetek mennyi felárat ér meg egy gyári mondjuk M-1700-es szett a fűzött DT-350 M-442 párossal szemben. Gondolom használtan könnyebb eladni egy gyári variánst meg Tigger válasza szerint az várhatóan merevebb is lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Csak annyi hogy (merevségre) nem érzek különbséget 32 küllős Mavic XM319 és 24 küllős XTR között, tehát nagyban testsúly és felnifüggő is. Meg gondolom azért a Shimano acélküllők is számítanak valamennyit, valami kikönnyített/lapított aero-val szemben. Mindkettőt 2,25"-al használom, a Mavic-et 2,1" is (belső méret mindkettőnél 19 mm). Stabilitás szempontjából elvileg minél szélesebb annál jobb (felni, gumi is, főleg kombinációban).

igazából fűzött, füzöttel szemben lenne érdekes a hasonlítás, egy gyári keréxett mindig merevebb lesz.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Sziasztok,

van tapasztalatok olyan téren, hogy egy 28 küllős kerék mennyivel rugalmasabb mint egy 32-es? XC-nél észrevehető a különbség? DT350-es agyak, és X-392 vagy M-442-es felnis kerékszettet tudnék elég jó áron szerezni, csak az bökkenő, hogy mindkét esetben 28 küllős a config. Illetve érdemes a szélesebb 22,5mm-es de nehezebb 442-es felnit választani vagy a x392-es elég széles(20mm) 2,1, maximum 2,25-ös külsőkhöz?

Csak annyi hogy (merevségre) nem érzek különbséget 32 küllős Mavic XM319 és 24 küllős XTR között, tehát nagyban testsúly és felnifüggő is. Meg gondolom azért a Shimano acélküllők is számítanak valamennyit, valami kikönnyített/lapított aero-val szemben. Mindkettőt 2,25"-al használom, a Mavic-et 2,1" is (belső méret mindkettőnél 19 mm). Stabilitás szempontjából elvileg minél szélesebb annál jobb (felni, gumi is, főleg kombinációban).

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
A küllő-témához nem tudok hozzászólni, viszont ha ballonosabb külsőket használnál, akkor érdemesebb lehet a szélesebb felniket választani.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

Sziasztok,

van tapasztalatok olyan téren, hogy egy 28 küllős kerék mennyivel rugalmasabb mint egy 32-es? XC-nél észrevehető a különbség? DT350-es agyak, és X-392 vagy M-442-es felnis kerékszettet tudnék elég jó áron szerezni, csak az bökkenő, hogy mindkét esetben 28 küllős a config. Illetve érdemes a szélesebb 22,5mm-es de nehezebb 442-es felnit választani vagy a x392-es elég széles(20mm) 2,1, maximum 2,25-ös külsőkhöz?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok,

DT 240s CL első agy 9/5mm QR-es kúpjait próbáltam lehúzni, valamiért nem bírom egyiket sem levenni. Túl erősen nem mertem rámenni fogóval, félek, belemarna az alu anyagba.

Milyen eszközt vagy alternatív megoldást használtok erre a célra a gyári méregdrága (és csak kitben kapható) célszerszám helyett? Van valamilyen spéci trükkje ennek? DT 350-es első, 350-es és 240s-es hátsó agy viszonylag simán ment eddig, de az első aggyal valamiért meggyűlt a bajom...

Köszi!

HomerS76

HomerS76

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Közben rájöttem, hogy te a felnik szélességére gondolhattál a 622-20/24-el. Igen, ezekre jó lesz a Conti gumid.

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat. Sokat segítettél. Valószínűleg átfűzetem a régi kerekemet, ha jó árban meg tudok egyezni a közeli szervizzel, de még alszom rá egyet.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

Technikai segítséget szeretnék kérni. A tavasszal vásároltam új gumikat (37-622 700-35C Contact reflektoros Continental kerékpár gumi köpeny).

Sajnos, a hátsó kerekem megadta magát, és cserélni szeretném, de kazettás aggyal rendelkező kereket szeretnék választani, mert az strapabíróbb.

A jelenlegi hátsókerekem 622-20-as. S mivel nem értek hozzá, ezért szeretném megkérdezni, hogy be tudnék tenni pl. 622-24-es kereket is, és erre is jó lenne a Continental gumim?

Közben rájöttem, hogy te a felnik szélességére gondolhattál a 622-20/24-el. Igen, ezekre jó lesz a Conti gumid.

• HomerS76 likes this
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Technikai segítséget szeretnék kérni. A tavasszal vásároltam új gumikat (37-622 700-35C Contact reflektoros Continental kerékpár gumi köpeny).

Sajnos, a hátsó kerekem megadta magát, és cserélni szeretném, de kazettás aggyal rendelkező kereket szeretnék választani, mert az strapabíróbb.

A jelenlegi hátsókerekem 622-20-as. S mivel nem értek hozzá, ezért szeretném megkérdezni, hogy be tudnék tenni pl. 622-24-es kereket is, és erre is jó lenne a Continental gumim?

Esetleg tudnátok linkelni pár kereket, amit érdemes lenne megvenni (Max. 10.000 Ft -ig)

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv,

HomerS76

10 alatt ilyet tudsz venni

http://ridebike.hu/t...ng-hatso-kerek/

közepesnél kicsit szarabb, elég igénytelen cucc.

http://ridebike.hu/t...ay-hatso-kerek/

ez már vállalható de 10 fölött van

és igen fűzetni kéne, mondjuk vmi shimano agy, ryde zac pro felni, meg sapim vagy dt küllők. ez anyagban kb 12 meg a fűzés díja, de kb nem lesz vele gondod.

• HomerS76 likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ezek milyen számok és honnan vannak ? Miről olvastad le pl. a 622-20-at ? Gumikon szokott ilyen szám lenni.

Annyi a dolgod, hogy elmész egy bringaboltba és kéred, hogy fűzzék át a kereked egy kazettás agyra. Ennyi. A felnid, szeretett Conti gumid megmarad csak az agy lesz más. Ezért kár lenne teljesen új kereket venned.

• HomerS76 likes this
Marci

HomerS76

HomerS76

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Sziasztok!

Esetleg tudnátok linkelni pár kereket, amit érdemes lenne megvenni (Max. 10.000 Ft -ig)

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv,

HomerS76

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Új kerékszettet akarok a MTB-omba (elöl 100 mm, hátul merev), a felhasználás hobbi XC és aszfalt. A cél, hogy tartós legyen nem olyan nagy súly mellett. A következő alkatrészekre gondoltam: Novatec D041SB és D042SB, DT küllők, Sun Inferno27 (illesztett). Nem lesz bajom a későbbiekben az illesztett felnivel? A felniről itthon nem találtam semmit, külföldi fórumokon nagyjából dicsérik. Ha az Inferno27 nem lenne megfelelő, akkor innen: http://webshop.velos...ik/felnik/26-os kéne másikat választani (erről a helyről olcsón be tudom szerezni).

Nekem a 150-et mozgó fully tavaly Inferno27 felnikkel jött. Eddig jól bírja a lépcsőket felfelé és lefelé is :)

Edited by trek8k, 2015. June 02. - 20:40.

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Új kerékszettet akarok a MTB-omba (elöl 100 mm, hátul merev), a felhasználás hobbi XC és aszfalt. A cél, hogy tartós legyen nem olyan nagy súly mellett. A következő alkatrészekre gondoltam: Novatec D041SB és D042SB, DT küllők, Sun Inferno27 (illesztett). Nem lesz bajom a későbbiekben az illesztett felnivel? A felniről itthon nem találtam semmit, külföldi fórumokon nagyjából dicsérik. Ha az Inferno27 nem lenne megfelelő, akkor innen: http://webshop.velos...ik/felnik/26-os kéne másikat választani (erről a helyről olcsón be tudom szerezni).

Edited by sazoli, 2015. June 02. - 19:53.

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

1. Küllőt csak márkásat. DT, Sapim...

2. Fűzesd újra olyan küllőkkel, amik változó átmérőjűek. (Pl. DT Revo.) Ha extrém terhelést kap, a vékonyított rész meg tud nyúlni, ahelyett, hogy elpattanna. Valamivel rugalmasabb lesz a kereked. Olcsó, az nem lesz. De még mindig jobb, mint kéthavonta lerobbanni vele.

3. A kerék legyen jól fűzve, centrírozva. Ne csak egyenesen fusson, de a küllők feszültsége is legyen egyenletes. Jó szakember kell hozzá, aki tudja, hogy mit csinál.

van aki szó szerint behangolja a küllőket! nem vicc, megpengeti őket és addig állítgatja a feszességet, amíg egységes hangmagasságon nem szólnak :D
én a magam részéről megelégszem annyival, hogy számolom, mennyit fordítottam az anyán :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Maliban mondták új bringára amiben nyolcas volt:felesleges kicentírozni,ha használják rendesen úgyis nyolcas lesz benne.

hát végülis nekem is mondták anno volxvágen szervizben a ba....tul zugó kerékcsapágyra, hogy ne foglalkozzak vele , mind ilyen....

• Vejne likes this