Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Na, tessék, pro-kontra... :D

azért a második mondatomat se felejtsd :)

magam részéről következő project meg egy új (8020-as) xt trail keréxett lesz. valami normális true ust felnivel, fűzve sem lenne olcsóbb, csak nehezebb. (a tl ready szisztéma meg még mindig nem tetszik, és egy ztr felni is karcolgatja a 100eurót, és nem biztos hogy őszintén mosolyogna a 90 kiló körüli súlytól)

Kérem szépen, hogy akinek van elfekvő hastnálaton kívüli novatec hátsó agya az jeletkezzen!

Történt ugyanis, hogy tesómnak a Novatec f802SB típusú hátsó agyába eltört egy kalapács  :angry: 

már legalább 10 bringaboltot körbe kérdeztünk, de sehol nincsen. Eléggé elkeserítő lenne, ha emiatt komplett új agyat kellene majd venni... (lehet h kazettát kapni de az meg tudtommal ~10e Ft szóval kb egy új agy ára :wacko: )

meg is nézték a nagykerben, hogy amúgy beszerezhető é, vagy csak csípőből mondták hogy polcon nincs ?

Bikertigger módosította - 2015. július 04. - 00:44

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Na, tessék, pro-kontra... :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Kérem szépen, hogy akinek van elfekvő hastnálaton kívüli novatec hátsó agya az jeletkezzen!

Történt ugyanis, hogy tesómnak a Novatec f802SB típusú hátsó agyába eltört egy kalapács  :angry: 

már legalább 10 bringaboltot körbe kérdeztünk, de sehol nincsen. Eléggé elkeserítő lenne, ha emiatt komplett új agyat kellene majd venni... (lehet h kazettát kapni de az meg tudtommal ~10e Ft szóval kb egy új agy ára :wacko: )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Novatech agyakról mi az általános vélemény? 

15-ös első, 12x142-es hátsó, hatcsavaros tárcsásra milyen agyat ajánlanátok? DT350 van most, ha fűzetnék másik kereket, mit éri meg választani?

jellemzően nem problémásak.

én magamnak , slx, zee, vagy xt,

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Novatech agyakról mi az általános vélemény? 

15-ös első, 12x142-es hátsó, hatcsavaros tárcsásra milyen agyat ajánlanátok? DT350 van most, ha fűzetnék másik kereket, mit éri meg választani?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

A mostani kerekeim 18-20 évesek, valaha versenyeztem is velük, megérettek a cserére, bár tartalék keréknek tökéletesek lesznek. Shimano 300EX agyak, DT küllők és valami belga felnik, ami kapott már...

A Shimano agyakról nem mondanék le ezen tapasztalat alapján, nekem tökéletes.

A magas profilú felni meg régi vágyam, eléggé későn érő típus vagyok ( :D ) Mivel nem szegecselt, ezért az alu nippli kilőve, a Sapim küllőanyánál úgysem láttam még jobbat... A húzott küllők meg ár-érték arányban nem tud annyival többet, asszem...

Ezek a Campa kerekek jól néznek ki, de egyrészt nem bízok annyira ebben a kevés küllőben (lehet, hogy tévedek), másrészt nem bírom elképzelni, hogy ne magamnak fűzzek, centrírozzak, javítsak kereket.

A "dobozfelniket" meg már én unom...

Árban pedig több, mint egy tízest spórolok így, bár nem ez az elsődleges szempont.

Ja és a súly. Igaz, 30-40 deka nem kevés, de ennyit bármikor leadok. ;)

ez a shimano már nem az a shimano. sajnos. a régi agyak jobbak.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Én amúgy Novatek agyszett-Ambrosio Excursion felni 2-1.8-2 trióval próbálkoznék, piros alu anyákkal.

Tömegben lenne cca. 1800 gramm, de szép. Főleg a dobozprofilú felnik miatt (hmm, bár a sötétszürke anodizált felniktől NINCS szebb)

sima 3 keresztel,és vlmi könnyebb,alacsonyabb felnivel beljebb lennél. esetleg színes alu nipliket is érdemes lehet venni,ha már vlmi érdekeset akarsz.  

de rég olvastam ezt a cikket. :)

én nagyon szeretek kerekeket fűzni,és jobban is szeretem a kézzel készült gurigákat,de sztem már nem érdemes vele sz@rakodni. a hagyományos kerekek mellett még mindig a viszonylag 1xű javíthatóság áll,míg az összes többi előny a gyári kerekeké. amit Vejne linkelt khasmin kerekekről én jókat hallottam.  

Nem tudom, de 130 euró körül van olyan, ami 1790 gramm, széles felnis (21mm kívül) kőnehéz, de cserébe, brutálisan erős. :)

A súly helyett itt inkább az erősséget-merevséget helyezném előtérbe amúgy. :)  Amiben a fentebb linkelt pl. jobb, mint a hagyományos 32-küllős kerék (legalábbis én ezt tapasztaltam, igaz, előtte 36 küllős kerekeket használtam.)

A mostani kerekeim 18-20 évesek, valaha versenyeztem is velük, megérettek a cserére, bár tartalék keréknek tökéletesek lesznek. Shimano 300EX agyak, DT küllők és valami belga felnik, ami kapott már...

A Shimano agyakról nem mondanék le ezen tapasztalat alapján, nekem tökéletes.

A magas profilú felni meg régi vágyam, eléggé későn érő típus vagyok ( :D ) Mivel nem szegecselt, ezért az alu nippli kilőve, a Sapim küllőanyánál úgysem láttam még jobbat... A húzott küllők meg ár-érték arányban nem tud annyival többet, asszem...

Ezek a Campa kerekek jól néznek ki, de egyrészt nem bízok annyira ebben a kevés küllőben (lehet, hogy tévedek), másrészt nem bírom elképzelni, hogy ne magamnak fűzzek, centrírozzak, javítsak kereket.

A "dobozfelniket" meg már én unom...

Árban pedig több, mint egy tízest spórolok így, bár nem ez az elsődleges szempont.

Ja és a súly. Igaz, 30-40 deka nem kevés, de ennyit bármikor leadok. ;)

kboross@t-online.hu módosította - 2015. június 24. - 13:41

You can never have "enough" bikes.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

sima 3 keresztel,és vlmi könnyebb,alacsonyabb felnivel beljebb lennél. esetleg színes alu nipliket is érdemes lehet venni,ha már vlmi érdekeset akarsz.  

Én amúgy Novatek agyszett-Ambrosio Excursion felni 2-1.8-2 trióval próbálkoznék, piros alu anyákkal.

Tömegben lenne cca. 1800 gramm, de szép. Főleg a dobozprofilú felnik miatt (hmm, bár a sötétszürke anodizált felniktől NINCS szebb)

• kboross@t-online.hu kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Sziasztok !

Gyors kérdésem lenne. Rodi Airline Evo 32L felnikkel fűzök kerekeket magamnak, Shimano Sora agyakra Sapim 2 mm-es küllőkkel.

(Mivel 80 kg vagyok és már csak hobbibringás, a grammok nem számítanak annyira... :) )

Milyen fűzésmintát ajánlanátok? Szeretnék valami egzotikusat, de csak ha nem megy a stabilitás rovására. Fűztem már a legbolondabb verziókat is, de pl.egy 3L3T már nem fér bele...

Előre is köszi.

• Vejne kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

:) A szépség megítélése szubjektív, de azért érdekel a véleményed. Nézegettem kerékszetteket, de nem találtam ilyen árban jobbat, szebbet, vagy könnyebbet, bár a súly, mint írtam, nem számít (mennyiről lehet szó max?). Mutathatsz pár linket, megnézem ! 

A minták variálását meg mióta ezt a cikket olvastam jó rég' http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek ,azóta szívesebben teszem...

de rég olvastam ezt a cikket. :) 

én nagyon szeretek kerekeket fűzni,és jobban is szeretem a kézzel készült gurigákat,de sztem már nem érdemes vele sz@rakodni. a hagyományos kerekek mellett még mindig a viszonylag 1xű javíthatóság áll,míg az összes többi előny a gyári kerekeké. amit Vejne linkelt khasmin kerekekről én jókat hallottam.  

• kboross@t-online.hu kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:) A szépség megítélése szubjektív, de azért érdekel a véleményed. Nézegettem kerékszetteket, de nem találtam ilyen árban jobbat, szebbet, vagy könnyebbet, bár a súly, mint írtam, nem számít (mennyiről lehet szó max?). Mutathatsz pár linket, megnézem ! 

A minták variálását meg mióta ezt a cikket olvastam jó rég' http://bikemag.hu/te...rol-mindenkinek ,azóta szívesebben teszem...

Nem tudom, de 130 euró körül van olyan, ami 1790 gramm, széles felnis (21mm kívül) kőnehéz, de cserébe, brutálisan erős. :)

A súly helyett itt inkább az erősséget-merevséget helyezném előtérbe amúgy. :)  Amiben a fentebb linkelt pl. jobb, mint a hagyományos 32-küllős kerék (legalábbis én ezt tapasztaltam, igaz, előtte 36 küllős kerekeket használtam.)

• kboross@t-online.hu és donciccio kedveli ezt

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ez jó ronda lesz és jó nehéz. Amúgy én nem szórakoznék kerékfűzéssel, amiből kihozod, már nagyon decens gyári kereket tudsz venni, ami súlyban ennek odaver vagy fél kilóval, s nem lesz kevésbé tartós.

Amúgy elöl-hátul három kereszt :) ilyen téren konzervatív vagyok.

kboross@t-online.hu módosította - 2015. június 24. - 07:23

• donciccio és Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok !

Gyors kérdésem lenne. Rodi Airline Evo 32L felnikkel fűzök kerekeket magamnak, Shimano Sora agyakra Sapim 2 mm-es küllőkkel.

(Mivel 80 kg vagyok és már csak hobbibringás, a grammok nem számítanak annyira... :) )

Milyen fűzésmintát ajánlanátok? Szeretnék valami egzotikusat, de csak ha nem megy a stabilitás rovására. Fűztem már a legbolondabb verziókat is, de pl.egy 3L3T már nem fér bele...

Előre is köszi.

Ez jó ronda lesz és jó nehéz. Amúgy én nem szórakoznék kerékfűzéssel, amiből kihozod, már nagyon decens gyári kereket tudsz venni, ami súlyban ennek odaver vagy fél kilóval, s nem lesz kevésbé tartós.

Amúgy elöl-hátul három kereszt :) ilyen téren konzervatív vagyok.

• mgy kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Mit érez az egyszeri bringás, mikor karbon felnin megy? T

rettegést, mikor az árcédulára gondol :)

occó kinaínál meg halálfélelmet.

• Feri84 kedveli ezt

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Mit érez az egyszeri bringás, mikor karbon felnin megy? Tegyük fel, ugyanaz az agy, ugyanazok a küllők, niplik, sőt véletlenül még a két felni (alu, karbon) tömege is megegyezik.

Miben más a műanyag?

És ha mondjuk 2.25 széles, 2 bárra fújt gumi van rajta?

Ilyesmit (ócsót) próbált már valaki?

http://www.ebay.com/...=item338a3b6758

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok !

Előre is köszi.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

igazából fűzött, füzöttel szemben lenne érdekes a hasonlítás, egy gyári keréxett mindig merevebb lesz.

Én is azért gondolkoztam el egyáltalán a 28 küllőn, mert a DT az X/M-1700 kerékszett is így fűzi, mondjuk az igaz hogy egyenes fejű küllővel. Szerintetek mennyi felárat ér meg egy gyári mondjuk M-1700-es szett a fűzött DT-350 M-442 párossal szemben. Gondolom használtan könnyebb eladni egy gyári variánst meg Tigger válasza szerint az várhatóan merevebb is lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Csak annyi hogy (merevségre) nem érzek különbséget 32 küllős Mavic XM319 és 24 küllős XTR között, tehát nagyban testsúly és felnifüggő is. Meg gondolom azért a Shimano acélküllők is számítanak valamennyit, valami kikönnyített/lapított aero-val szemben. Mindkettőt 2,25"-al használom, a Mavic-et 2,1" is (belső méret mindkettőnél 19 mm). Stabilitás szempontjából elvileg minél szélesebb annál jobb (felni, gumi is, főleg kombinációban).

igazából fűzött, füzöttel szemben lenne érdekes a hasonlítás, egy gyári keréxett mindig merevebb lesz.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Sziasztok,

van tapasztalatok olyan téren, hogy egy 28 küllős kerék mennyivel rugalmasabb mint egy 32-es? XC-nél észrevehető a különbség? DT350-es agyak, és X-392 vagy M-442-es felnis kerékszettet tudnék elég jó áron szerezni, csak az bökkenő, hogy mindkét esetben 28 küllős a config. Illetve érdemes a szélesebb 22,5mm-es de nehezebb 442-es felnit választani vagy a x392-es elég széles(20mm) 2,1, maximum 2,25-ös külsőkhöz?

Csak annyi hogy (merevségre) nem érzek különbséget 32 küllős Mavic XM319 és 24 küllős XTR között, tehát nagyban testsúly és felnifüggő is. Meg gondolom azért a Shimano acélküllők is számítanak valamennyit, valami kikönnyített/lapított aero-val szemben. Mindkettőt 2,25"-al használom, a Mavic-et 2,1" is (belső méret mindkettőnél 19 mm). Stabilitás szempontjából elvileg minél szélesebb annál jobb (felni, gumi is, főleg kombinációban).

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
A küllő-témához nem tudok hozzászólni, viszont ha ballonosabb külsőket használnál, akkor érdemesebb lehet a szélesebb felniket választani.