Én amúgy Novatek agyszett-Ambrosio Excursion felni 2-1.8-2 trióval próbálkoznék, piros alu anyákkal.
Tömegben lenne cca. 1800 gramm, de szép. Főleg a dobozprofilú felnik miatt (hmm, bár a sötétszürke anodizált felniktől NINCS szebb)
sima 3 keresztel,és vlmi könnyebb,alacsonyabb felnivel beljebb lennél. esetleg színes alu nipliket is érdemes lehet venni,ha már vlmi érdekeset akarsz.
de rég olvastam ezt a cikket.
én nagyon szeretek kerekeket fűzni,és jobban is szeretem a kézzel készült gurigákat,de sztem már nem érdemes vele sz@rakodni. a hagyományos kerekek mellett még mindig a viszonylag 1xű javíthatóság áll,míg az összes többi előny a gyári kerekeké. amit Vejne linkelt khasmin kerekekről én jókat hallottam.
A mostani kerekeim 18-20 évesek, valaha versenyeztem is velük, megérettek a cserére, bár tartalék keréknek tökéletesek lesznek. Shimano 300EX agyak, DT küllők és valami belga felnik, ami kapott már...
A Shimano agyakról nem mondanék le ezen tapasztalat alapján, nekem tökéletes.
A magas profilú felni meg régi vágyam, eléggé későn érő típus vagyok ( ) Mivel nem szegecselt, ezért az alu nippli kilőve, a Sapim küllőanyánál úgysem láttam még jobbat... A húzott küllők meg ár-érték arányban nem tud annyival többet, asszem...
Ezek a Campa kerekek jól néznek ki, de egyrészt nem bízok annyira ebben a kevés küllőben (lehet, hogy tévedek), másrészt nem bírom elképzelni, hogy ne magamnak fűzzek, centrírozzak, javítsak kereket.
A "dobozfelniket" meg már én unom...
Árban pedig több, mint egy tízest spórolok így, bár nem ez az elsődleges szempont.
Ja és a súly. Igaz, 30-40 deka nem kevés, de ennyit bármikor leadok.
Edited by kboross@t-online.hu, 2015. June 24. - 13:41.