Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ha az ember rendel egy kerékszettet, azt beteszi a kerób, és mehet is vele? vagy kell valamit szerelni, nézni rajta? mavic crossride esélyes

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem simán.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
üdv!
XC-717disc felnire feltehetem a 2.35 -ös Ritchey Z-max gumit,vagy ne erõltessem?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elõbb kérdezte valaki hogy 5k-ig milyen felni.
Tárcsás: Sun DS-2 XC, melegen ajánlom, nagyon szeretem.
V-fék: Alex DM-18, eztis nagyon imádom.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

H.Zoli is vett egy pár száz km-t futott dt agyas kereket nagyon jó áron.
a versenyzõk is el szokták passzolni egy év után a kereket. ezek közt is ki lehet fogni jókat, amiket csak versenyre használtak, mert ugye edzésre ott az edzõbringa...

Bizony vett!:)
A régit meg nem akarja megvenni senki, a városira meg túl jó.
Ja, meg arra V-fékes kéne, ez meg nem az.:P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez nem is hasznalt. ennyi penzert szerintem boven megeri.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bcsoka

bcsoka

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

azt feltetelezni hogy ha valamit eladnak, akkor annak baja van, eleg buta dolog ;)

Távol álljon tõlem, hogy rendes kerékpárosokat :) ismeretlenül minõsítsek, de sajnos volt már rossz tapasztalatom használt dolgokkal kapcsolatban.

pl azért ad el valaki egy jó, de használatlan kereket, mert van érdekeltsége a kerékpáralkatrész-forgalmazásban, és nyomott áron meg tudja venni a cuccot

Azt gondolom, hogy a következõ kerék is valami hasonló lehet ?!

http://piacter.bikem...t=134058&cat=17

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
H.Zoli is vett egy pár száz km-t futott dt agyas kereket nagyon jó áron.
a versenyzõk is el szokták passzolni egy év után a kereket. ezek közt is ki lehet fogni jókat, amiket csak versenyre használtak, mert ugye edzésre ott az edzõbringa...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
pl azért ad el valaki egy jó, de használatlan kereket, mert van érdekeltsége a kerékpáralkatrész-forgalmazásban, és nyomott áron meg tudja venni a cuccot, de rájön, hogy neki nem kell, és eladja olyan áron, ami a kiskerárhoz képest még mindig jó, de õ így is nyer rajta. vagy pedig mert vett egy gyári bringát, de sajnos az adott alkatrész neki nem vált be, vagy egyszerûen csak már van neki otthon egy hasonlóan jó, bevált alkatrésze, és így eladja azt, ami nem kell.

ezzel a dt kerékkel pl láthatóan semmi gond nincs, kép alapján tényleg használatlannak tûnik - de egy próbát érdemes lenne vele tenni, élõben megnézni, és ha ott is ez látszik, akkor megvenni, mert ez tényleg megéri 65ért.

amúgy én hasonló árért vettem a 240s-xc717 v fékes kerekemet, használtan, és lassan 2 éve, hogy semmi gond nincs vele, teszi a dolgát: forog, mint az álom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Gyári kerékszett (mavic - xt)

Ezt a lehetõséget eredetileg a sérülésveszély, ill a javíthatóság miatt elvetettem! Bár az tény, hogy azt elmúlt pár évben a mostani kerekeimen sem volt semmi javítanivaló.
Viszont a hétvégén a Buda maratonon látottak egy kicsit elbizonytalanítottak.
Ugyan nem minden mavic kereket ismerek fel egybõl de az szembetûnõ volt, hogy nagyon sok gépben valamilyen mavic volt.

Apró
Ebben sem vagyok biztos ?!
Egyrészt nagyon érdekel , hogy ugyan már miért ad el valaki egy jó, vagy jónak vélt kereket ?
Vagy mert nem jó, vagy mert megunta a bringázást, vagy mert tényleg egy jobbra vált ?!
Viszont a használt kerekeknek, ha a minõsége OK, akkor az ára nagyon csábító lehet!

azt feltetelezni hogy ha valamit eladnak, akkor annak baja van, eleg buta dolog ;) persze ovatosnak kell lenni, de neha lehet talalni jo dolgot, es sporolni vele egy rakas penzt. A Mavic kerekek ugy altalaban jok, de ha konnyut akarsz, akkor draga lesz, es nemelyiknek vannak problemai a racsnimechanizmussal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
sziasztok, nem biztos hogy a legmegfeleleõbb topicot használom. de az lenne a kérdésem, hogy szeretnék kb. 5000 ft/kerék-ig vásárolni dupla falú -szegecslt abroncsot, mit javasoltok?

bcsoka

bcsoka

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Gyári kerékszett (mavic - xt)

Ezt a lehetõséget eredetileg a sérülésveszély, ill a javíthatóság miatt elvetettem! Bár az tény, hogy azt elmúlt pár évben a mostani kerekeimen sem volt semmi javítanivaló.
Viszont a hétvégén a Buda maratonon látottak egy kicsit elbizonytalanítottak.
Ugyan nem minden mavic kereket ismerek fel egybõl de az szembetûnõ volt, hogy nagyon sok gépben valamilyen mavic volt.

Apró
Ebben sem vagyok biztos ?!
Egyrészt nagyon érdekel , hogy ugyan már miért ad el valaki egy jó, vagy jónak vélt kereket ?
Vagy mert nem jó, vagy mert megunta a bringázást, vagy mert tényleg egy jobbra vált ?!
Viszont a használt kerekeknek, ha a minõsége OK, akkor az ára nagyon csábító lehet!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az a gyorszár nekem is kéne, szebb, mint a sima dt-s. :) de ha lenne "kedvem" tárcsásításhoz, akkor ezt venném meg, az tuti.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
bcsoka
nekem dt 240 es agyaim vannak, revolution küllõkkel, 717 felnivel (tárcsás)
1520 gramm.
egy éve használom, teljes megelégedéssel.
bár ezt biztos tudod, ha végigolvastad az elmúlt idõszak hozzászólásait...

xt-xc717-dt meg nagyon jó összeállítás, ennél jobbat emberi áron nehéz fûzetni.

de most nézegetem az aprót:

http://piacter.bikem...=134196&cat=all

ezt én is néztem. de nekem csak a gyorszár kell belõle :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
xt-xc717-dt meg nagyon jó összeállítás, ennél jobbat emberi áron nehéz fûzetni.

de most nézegetem az aprót:

http://piacter.bikem...=134196&cat=all

nálam ez most sofort kaufen, full DT, kivéve elsõ agy, de azt nehéz elrontani + jó az a speci (csapatársnak van ilyen, töéletes), könnyû és szerintem 70 kilóhoz tökéletes. szóval 65ért inkább ezt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
esetleg XT komplett kerek?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
sintesi: az új xt azért más téma mint a régiek:)
bcsoka gyári kerékszettre nem gondoltál? pl mavic crossmax?
én a külföldi oldalakat is nézegetném

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem a felninél nem sok jobb van,a DT küllõ biztos h. a legjobb,esetleg agyból van komolyabb,pl: XTR ha kónuszos agy kell.Amúgy 1 XTR agy sokkal könnyebb megbízhatósgra meg olyat kérdezz aki használt már ilyet.
www.sintesibikes.com

bcsoka

bcsoka

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok !

Egy kis segítségre, szakmai hozzáértésre lenne szükségem !
Az eredeti elképzelésem, hogy építtetek egy könnyû kereket egy ösztelós, tárcsás kerékpárba, maratonokra, teljesítménytúrákra. (Jelenleg egy 70 kilós ember ül rajta)
Szorgalmasan végigolvastam az elmúlt 2 év hozzászólásait. Ezek alapján úgy tûnik nekem, hogy az egyik legjobb (?) megoldás az XT-DT-717-es kombináció.
Ez jelenleg kb. 60e magyar forintból lenne megépíthetõ.

Volna-e olyan kombináció ami a célra megfelel és mondjuk 100e ft-bõl megépíthetõ ? Ill. érezhetõ-e akkora minõségi ugrás a másfélszer drágább kerékkel ?

Az építõ kritikát, véleményeket elõre is köszönöm !

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
hi! Majd idõvel lecserélném a mostani felniket (XM321disc), Syncros DS28 Disc 32L ilyenre gondoltam, súlyban még könnyebb is a DS28 és erõsnek látszik, érdemes lecserélni, vagy nem? Vmilyen brutál erõs felni kéne, ma a budamarcin lefelécsapatás miatt kb. 1,5 mm-t megy jobbra és le, mikor kell centrírozni? (a legjobb megoldás persze, telós váz lenne:chin: )