Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

gorwik

gorwik

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok!

Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget. Tönkrement a Shimano Deore M595-ös (2010) elsőagyam tengelye. Gyári adatai: Hub Axle M10 x 108 mm (4-1/4") cikkszám: Y-21S 02000. Szeretném kicserélni de egyszerűen nem tudom sehonnan se megrendelni. Esetleg valaki meg tudná mondani melyik típusú tengellyel tudnám helyettesíteni?

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Fulcrum oldal ? Az átmérő ott van de a súlyt nem szokták megadni a kerékszetteknél, DT sem adja meg soha.

http://www.fulcrumwh...red-power-hp-29

dt melyiknél nem adja meg a súlyt ?

(na jó persze egyiknél sem, mert helyesen tömegről beszélünk ugyi :))

Edited by Bikertigger, 2017. April 18. - 09:04.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nem tudja valaki véletlenül hogy egy fulcrum red power hp felninek mennyi az átmérője és esetleg a súlya? sehol nem találok infót.

Fulcrum oldal ? Az átmérő ott van de a súlyt nem szokták megadni a kerékszetteknél, DT sem adja meg soha.

http://www.fulcrumwh...red-power-hp-29

Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Nem tudja valaki véletlenül hogy egy fulcrum red power hp felninek mennyi az átmérője és esetleg a súlya? sehol nem találok infót.

https://www.bike-dis...60622/wg_id-516

Ez alapján 478g...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Felni passz, a kerékszett felniszalaggal ennyi: http://gewichte.mtb-...red-power-29-hp

• joshua likes this

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
En vettem olyan uj gyari kerekszettet, aminel nem volt keresztezes. Ez meg alapvetoen nem is lenne problema, ott tunt fel, hogy vmi nem stimmel, hogy belevert a fektest a kullokbe. Irtam a gyartonak, kiderult, hogy rosszul fuztek egy szeriat. Meg azt is irtak, hogy csak keresztezzem a kulloket... anyad, nem azert vettem kesz kerekszettet, hogy en fuzogessem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Merevebb kerék építhető, én pont most vettem egy kereket ami straight pull agyas, de a küllőket valamiért átfűzték egymás alatt, ahelyett, hogy egyenesen vezették volna, nem igazán értem a koncepciót...

lehet, az építője sem értette a koncepciót... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Van gyakorlati előnye straight pull agyakra építtetni kereket?

Merevebb kerék építhető, én pont most vettem egy kereket ami straight pull agyas, de a küllőket valamiért átfűzték egymás alatt, ahelyett, hogy egyenesen vezették volna, nem igazán értem a koncepciót...

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Van gyakorlati előnye straight pull agyakra építtetni kereket?

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Szerintem bármilyen hagyományos (nem alumínium) küllőanya jó lenne. A meneteket meg kell pucolni és be kell olajozni/zsírozni összeszerelés előtt, úgy hosszútávon is állíthatók maradnak. Ha nincs durva 8as benne és a küllők is jók, akkor elég lesz csak az anyákat cserélni.

vd1992

vd1992

újonc

• fórumtag
  • 10 posts

Sziasztok!

Van egy első kerekem HB-RM50 aggyal és ALESA 716 felnivel.
Nem egy mai darab, nemrég vettem használtan egy bringával és szednék ki egy kicsi 8ast, de néhány küllőanya alapból szét volt nyomódva és nem tudom tekerni a küllőkulccsal, néhány meg annyira meg van szorulva, hogy csak széttépi a küllőkulcs az anyát (igen, megfelelő méretű küllőkulccsal piszkálom). Sőt, van 2-3 olyan küllőanya, amin látszódik hogy másfajta.

Küllőket nézve rendben van a kerék.

Szerintetek jó megoldás lenne csak a küllőanyákat kicserélni? Illetve milyen anyákat vegyek, amik nem mennek így szét? (sima 2mm küllőkről van szó)

Köszi
VD

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Hali!

Erről mi a véleményetek? Megbízható?

http://www.chainreac...t/rp-prod157059

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A villa az rendben lenne, egyébként egy Fox 32, 29er. Úgy látom lenne hely, ezt ki is mértem amennyire lehet. 

A gond hátul van, szemléltetésként lentebb egy kép (az sár a bringán, nem rozsda :)). A Váz egy Canyon, 2-3 éves nagyjából minden. Tolómérő természetesen van, de azért nem olyan egyértelmű hiszen nem tudom hova esne a gumi legszélesebb pontja és "ívek meg szögek vannak". Próbálok kereket szerezni kölcsön. Esetleg ha valaki a tűzhöz közel van és tud segíteni azt megköszönöm (nagyjából ha van kéznél gumistól kerék akkor pár perc és kiderül minden). Egy ideális világban behajtanék a kedvenc boltomba, kipróbálnánk és már venném is ha jó :). De sajnos nem így működik, szerintem nem is lehet kapni külön olyan kereket itthon amit szeretnék.... 

DSC08374_zpsr6qpaqfs.jpg

Edited by karakoram, 2017. February 09. - 17:51.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Amúgy milyen vázba és villába próbálnád meg belegyömöszölni a 2.8as (3.0as??) kerekeid ?

Elvileg egy tolómérővel ki tudod mérni, elférne-e a gumid a vázban.

Marci

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Már megint ezzel foglalkozom. Egyébként nem hagy nyugodni a dolog de visszatart a tudat, hogy elköltök egy szettért gumistól 800 €-t és lehet nem fér el. A kereket talán vissza tudom küldeni, de a gumikat nem. 

zscs: Most a váz egész jó áron van, de az vázaik megvalósításaival nem tudok megbarátkozni (design). 

arn, parancsolj: 

http://veetireco.com...size-speedster/

speed-ster-2-2-750x466.jpg

Edited by karakoram, 2017. February 07. - 18:50.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

jah mongy el lehetne azzal is jatszani, hogy mivel joval nagyobb a kontaktfelulet, vmi gyorsabb mintaval kompenzalni, es terepen meg jobban gurulna (a szelesebb guminak amugy is kisebb a gordulesi ellenallasa). a csillapitatlan rugozassal sajna sokmindent kezdeni nem lehetne, de nem is ez a lenyeg.

szaraz korulmenyek kozott akar vmi gravelmintaval, konnyu merev karbonbringaba :)

detail.jpg

Edited by arn, 2017. February 07. - 16:50.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Egy ilyet megpróbálnék, csak kíváncsiságból. Merev villával sem lehet rossz, első kerékben valamivel alacsonyabb nyomásra lehetne menni, mint 29er kerék + 2.35 - 2.4-es külsővel.

Az On-One "Trek-koppintós" vázú 27.5"+ gépe se lehet rossz vétel, már ha valakit érdekel a téma. http://www.planetx.c...1-mountain-bike

CBOORAN27PLUSGX1_P1.jpg?v=v

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ez nem eppen a hatekonysagrol fog szolni :) igy a kerek sulyaval en annyira nem foglalkoznek.

nekem speciel a 2.2es tubelesses gumi is idegesitoen pogozott, azert is mozdultam a cx fele. most hogy van cx, mar nem varom el a terepes elmenybringatol ezt. majd ha kiforrja magat, majd lehet a kov bringa olyan lesz.

az idei giantek tetszenek nagyon. karbon, droppos csovel, 34es telo es plusszos kerekek.

XTC-ADV-plus-1-Red.jpg?width=2000&qualit

Edited by arn, 2017. February 07. - 12:45.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Rendben, én is így gondolom, azt hiszem megegyeztünk! :)