Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Fulcrum Racing5 a Mavic Aksiummal kb egy arban van, de 100grammal konnyebb.
Shimanobol pedig az RS20 van hasonlo arszinen, ami szinten veri sulyban [1817gramm gyorszarral a par]

raadasul a Mavic kazettatestek soha nem a legmegbizhatobbak voltak. a shimano agyak meg mar jo par eve bizonyitanak.

szoval en azert nem ragadnek le egy markanal csak azert mert jol hangzik a neve, ha nincs tul sok minden mogotte. megfordult egy jopar Aksium a kezemben, es semmi baj nincs veluk, de en tulzottan nem is voltam elajulva toluk. leginkabb a sulyossaguk miatt. ja es halkan jegyzem meg hogy virit rajta a Made in Romania felirat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Hali!
Kössz a gyors választ! Igazából én is az Aksium-mal szemezgetek.:)

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég

Mindenképp keresztezett fûzést mert a Shimanó említett agyai nem bírják a radiális fûzést.

Ja és felninek elég jó a Mach CXP felnije 4ért

Ahha....amúgy a fûzések között mi a különbség? Mármint nem az hogy hogy néz ki, hanem hogy mi mire jó?

Hátulra tudom hogy keresztezett kell....
A radiálist miért nem bírják? (Na nem erõlködöm, csak kérdezem)
CXP az nem Mavic??? CFX-et látok Machból.
Na, ennyi lenne

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég

Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek kerékszettet vegyek, vagy fûzessek egy szettet? Országúti kerék kéne. Felhasználási terület általában jó minõségû aszfalt, egyszer egyszer város. (igazából a strapabíróbb kéne :)) Ára max 60 legyen.

[Egyébként bocsi a hülye kérdésért :):):)]

Hello!
Mavic Aksium kb. 50-60 körül mozog, egy nagyon jó kerékszett! Építhetsz is, de fölösleges ha az említett 60-at szánsz rá. Shimano kerekeket kerüld akár építesz, akár a gyárit, na nem mintha, olyan szarok lennének, de az árukat biztos nem érik meg.

Aksiumhoz dobok linket:
http://www.mavic.com...m.995653.1.aspx
Mondom 50 körül mozognak, jár hozzá felniszalag is, a Mavicok nagyon szépen össze vannak rakva. És ugyanaz a szabadonfutó van rajta, mint a csúcs Mavic kerékszetteken. Edzésen sokan használnak Mavicot; hát álom hallani amikor nem tekernek, és csak gurulnak ugyebár; nagyon szépen reteszelnek.

MOD: Ja és nincs belõle kisajnálva a anyag, becsületes 1900 gramm körüli súly, tényleg nekem ami van Shimano kerekem az jóval gyengébb, és kevesebb külõ is van benne, na mindegy.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Mindenképp keresztezett fûzést mert a Shimanó említett agyai nem bírják a radiális fûzést.

Ja és felninek elég jó a Mach CXP felnije 4ért
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég
Hát nekem drága az Open Pro, meg amúgy is 36-os kellene, mert az agyak is azok? 3-4000 Ft körül elég lenne nekem darabja. És legyen 32-es és akkor marad pár lyuk az agyon, vagy akkor 36-os?

Ja és a fûzés: mit ajánlotok?

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek kerékszettet vegyek, vagy fûzessek egy szettet? Országúti kerék kéne. Felhasználási terület általában jó minõségû aszfalt, egyszer egyszer város. (igazából a strapabíróbb kéne :)) Ára max 60 legyen.

[Egyébként bocsi a hülye kérdésért :):):)]

Durikmars

Durikmars

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy hogyan juthatnék hozzá lapítoott küllõhöz, mert 100helyen érdeklõdtem és rendeltem de egyszerüen nem kapok...
Az elsõ kerekembe kéne pótolni, sapim cx van benne, de mavic crossride is megfelelne( gondoltam 12-6 arányban fûzném sapim/mavic)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Ez megnyugtató!

A küllõk valami egyszerû DT lenne; felni a mi még kérdés lenne. Mit javasoltok?
Országúti felniket mondjatok.

MAVIC Open Pro, pl. 32 küllõvel; a sima fém kb. 43 Euro (kerámia a duplája).
http://www.mavic.fr/...o.323926.2.aspx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Épített kerék is érdekel természetesen.
De Bikertigger javaslatát egy webshop ajánlata alapján sem tudtam 50 körül összeállítani. Lehet rossz helyen keresgéltem.
Kedvenc kerékpárbotlomban javasolták a Mavic crossride szettet.
Erröl mi a véleményetek?
Köszi

nálam 46 körül megállt az anyagár (717/xt/ bikemarket) a füzéssel picit 50 fölé megy...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég
Ez megnyugtató!

A küllõk valami egyszerû DT lenne; felni a mi még kérdés lenne. Mit javasoltok?
Országúti felniket mondjatok.

Köszi elõre is a segítségeteket,
Ákos

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az elkepzeles szerintem jo. elsoagy nem para. hatso agynal meg ha ezzel a megoldassal kijon szepen a 130mm, akkor szinten. kulloperem ne izgasson, arra nincs standard ha jol tevedek

10-es sor ramegy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég
Sziasztok!
Van nekem a montimban (<-amit ritán használok) elõl egy Parallaxos LX agy.
Hátul egy Centerlockos LX agy.

Ezekbõl szeretnék összehozni egy edzõkereket országútra (felnit, meg küllõket kell vennem azt tudom); márcsak az agyak a kérdés.

Az elsõvel nem lesz gondom, csak át kell fûzni igaz?
A hátsónál csak tengely két végbõl kell lekapni 2,5 mm-t, meg a kúnusz és a ellenanya közti távtartót kellene kicserélnem.....vagy pedig tengely csere; erre mit mondtok?

Elméletileg (ahogy én tudom) mûködne így; a két küllõperem közti távolság mennyire okozhat problémákat?

És még egy: bár ez nem olyan fontos, de 10-es sort rá lehet e rakni az LX hátsóagyamra?

Köszi elõre is, Ákos

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ha rendeltek CRC-rõl, szóljatok már, vennék egy új mavic 717-es felnit :)
szétcsaptam a hátsót tegnap

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy xc717 shimano xt kerekszett konnyebb lesz mint a crossride. plusz a 717felni hegesztett.

RAUH-Welt
B E G R I F F

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

ennyibõl én inkább építenék, ha nagyon 50körül szeretnél maradni. ez az az ár, amiért még igazán jó gyári kereket nem kapsz. ha gyári kereket keresel, akkor nézz szét crc-n (chainreactioncycles.com) vagy nézd meg a magyar oldalakat, kérdezz, válaszolunk, de én szvsz 50-ért maradnék az épített keréknél a gyárival szemben.

Épített kerék is érdekel természetesen.
De Bikertigger javaslatát egy webshop ajánlata alapján sem tudtam 50 körül összeállítani. Lehet rossz helyen keresgéltem.
Kedvenc kerékpárbotlomban javasolták a Mavic crossride szettet.
Erröl mi a véleményetek?
Köszi

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Köszi a tanácsot.

Gyári kész szettböl mit javasolnátok?

ennyibõl én inkább építenék, ha nagyon 50körül szeretnél maradni. ez az az ár, amiért még igazán jó gyári kereket nem kapsz. ha gyári kereket keresel, akkor nézz szét crc-n (chainreactioncycles.com) vagy nézd meg a magyar oldalakat, kérdezz, válaszolunk, de én szvsz 50-ért maradnék az épített keréknél a gyárival szemben.

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

gyári szettre gondolsz vagy építettre ?

ha utóbbi akkor mavic 717, xt vagy novatech disc light agyak, mach1 vagy dt küllõk.

Köszi a tanácsot.

Gyári kész szettböl mit javasolnátok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok

Kerék építés topicba, tudom nem a leg megfelelõbb helyen teszem fel a kérdésem, de azért beírom. :)
Keresek XC-re maratonozásra turázásra valami tárcsás kerékszettet.
full X9 váltás stroker trail fékek és manitou R7 platinum mellé keresem a kerekeket, egy caprine aluvázba. olyan 50 pénzt költenék rá, én magam egy kb 80kg-s figura vok. Mivel egyáltalán nem vok jártas a kerék témában, szíveasen veszem a tanácsaitokat.
Köszi

gyári szettre gondolsz vagy építettre ?

ha utóbbi akkor mavic 717, xt vagy novatech disc light agyak, mach1 vagy dt küllõk.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok

Kerék építés topicba, tudom nem a leg megfelelõbb helyen teszem fel a kérdésem, de azért beírom. :)
Keresek XC-re maratonozásra turázásra valami tárcsás kerékszettet.
full X9 váltás stroker trail fékek és manitou R7 platinum mellé keresem a kerekeket, egy caprine aluvázba. olyan 50 pénzt költenék rá, én magam egy kb 80kg-s figura vok. Mivel egyáltalán nem vok jártas a kerék témában, szíveasen veszem a tanácsaitokat.
Köszi