Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

hali!

nem tudjátok, hogy syncorsnak van-e v-fékes felnije még, vagy már csak tárcsásat adnak?
mert régen volt v-fékes felnim tõlük, nagyon jó volt, olyat keresek, ha van.
köszi!

Talán a Probike hirdetéseiben láttam olyat utoljára. Õket hívd fel, szerintem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sun equalizer 23-ról, ds1xc-rõl, ds2xc-rõl tud valaki pontos mért súlyadatot?

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hali!

nem tudjátok, hogy syncorsnak van-e v-fékes felnije még, vagy már csak tárcsásat adnak?
köszi!

ahogy elneyem mar csak tarcsas felniket lehet toluk kapni

http://boneshaker.hu...274/felnik.html
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
hali!

köszi!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
DS-2 XC nálam teljesen jól szuperál.
Rhyno Lite meg... Tényleg nem jó. Nekem sem jött be.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

vagy rhyno lite aztán kész?

olyanom volt, elég gyengus felni, 2 hetente centíroznom kellett, viszont single track ugyanolyan küllõkkel jól bírja. ár-teljesítmény arányban szerintem mindenképp jó darab

rigidaról jut eszembe: dh 30 régen nagy király volt :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Próbáltam már pár típust, és egyikkel se voltam kibékülve. Volt, amit rendszeresen kellett centírozni, volt ami a relatív magas súly mellett nem hozta azt a merevséget, amit kellett volna, volt olyan, ami szétnyílt (mind a kettõ, nem túl nagy idõkülönbséggel), valamint sokat beszélgettem olyanokkal, akiknek a véleménye számomra mérvadó, értenek a dolgokhoz, rengeteget próbáltak, használtak hosszú távon, és nem volt túlzottan pozitív véleményük a márkáról.

Kiegészítésképpen jegyzem meg, hogy a fenti példáknál nem volt gond az alkatrészekkel vagy a fûzés minõségével, illetve az összehasonlításra került kerekek általában azonos komponensekbõl álltak.

Ez is csak egy vélemény, nem szentírás. Biztos lesz olyan is, aki megelégedettséggel használja a Sun termékeit, de engem nem gyõzött meg. Nem állítom, hogy a Mavic vagy más nagy név a császár (vannak itt is negatív tapasztalataim), de felniben nagyon meg vagyok vele elégedve.

Kicsit off, de kikívánkozik. Számomra nagyon pozitív "csalódás" a Rigida márka. Két különbözõ modellt is használok/használtam, is mindkettõ kiváló darab, minõsége bõven felette van az árának.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
és VV neked mi a bajod a SUN-al? :chin:
miért nem vennél hosszú távra azt?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem ragaszkodom, de ahogy látom 2x annyiba kerül a Mavic :/

Hosszú távra nem vennék Sun-t.
Nem véletlenül került bele az a Turnerbe, ami. Egyébként ha valamikor meg tudom építeni a túrázós fully-mat, abba 719-s felni megy a 140mm út mellé, és én azért szeretem küldeni lefelé.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem ragaszkodom, de ahogy látom 2x annyiba kerül a Mavic :/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

sun singletrack helyett lehet alternatíva az equalizer 29 vagy esetleg a 27?
31 az kb ugyanaz mint a singletrack ugy látom. ST-kel nem volt bajom eddig, de kicsit könnyíteni szeretnék.
akár DH-t is kapna, de egyrészt fullyba lesz, másrészt meg cuccal együtt is max. 60kiló vagyok :)

csak az meg hogynézki a fékfelülettel :P

mégedit: az equalizer29 tényleg csak 520g?

Mavic XM719 Disc, vagy ha masszívabbat akarsz, akkor EN521 Disc
Nem értem, minek ragaszkodsz annyira a Sun-hoz?:chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

31 az kb ugyanaz mint a singletrack ugy látom. ST-kel nem volt bajom eddig, de kicsit könnyíteni szeretnék.
akár DH-t is kapna, de egyrészt fullyba lesz, másrészt meg cuccal együtt is max. 60kiló vagyok :)

A rhyno lite nehezebb, mint az ST, 610g körül van az összes. Az ST meg csak 590g (a valóságban is).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

berdim

berdim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

toldani nem merném, kellene keresni hozzá tengelyt, ha nagyon nem megy, akkor esztergáltatni hozzá.
a váz összehúzását nem merném erõltetni. esetleg egy acélvázon, amiért nem kár, mert amúgy is ilyen városi futkosós bringának használod... de karbonnal nem merném én sem

Hello!
Igen, azóta már többen is az esztergáltatást javasolták. Valakinek van bevált esztergályos ismerõse? :-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
toldani nem merném, kellene keresni hozzá tengelyt, ha nagyon nem megy, akkor esztergáltatni hozzá.
a váz összehúzását nem merném erõltetni. esetleg egy acélvázon, amiért nem kár, mert amúgy is ilyen városi futkosós bringának használod... de karbonnal nem merném én sem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

berdim

berdim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy szabvány 130as hátsó (karbon) villa, és van egy Spengle telikerék, aminek - mint kiderült - 118-as a tengelye. Bele tudom tenni a kereket a villába, de nagyon necces, mert rendesen össze kell szorítani a villákat, nagyon feszül, és karbonnál ez nem az igazi. A tengelyen vannak alátétek is, de ez nem sokat javít a helyzeten - túl sok az a +12mm.
Szerintetek mi a megoldás? Lehet nagyobb tengelyt kapni? Állítólag spéci Spengle tengely ez... Vagy "rávarázsolni" 6-6 mm-t? :-)

Elõre is nagyon köszönöm a tanácsokat!!

üdv
márk

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A küllõanyával az a gond, hogy hozzá tud "kopni" a felnihez és az új felniben is majd úgy akar állni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Xt tárcsás hátsó agyam van, elvileg Hope pro II lesz. Mit kell lemérnem az agyon ahhoz, hogy kiderüljön jók-e a xt-hez passzoló küllõk a hope agyhoz is? Ha átfûzöm az új agyra a kereket a küllõanyákat célszerû cserélni?

fölösleges cserélni a küllõanyát.
mérd az küllõperem átmérõt.
(kellene még a két küllõperem távolsága is az agy szélétõl, de én ezeket simán elhagynám, ha sajátomról lenne szó, akkora különbség nem lehet, hogy annyit ne engedjen)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Üdv!

Xt tárcsás hátsó agyam van, elvileg Hope pro II lesz. Mit kell lemérnem az agyon ahhoz, hogy kiderüljön jók-e a xt-hez passzoló küllõk (dt küllõk + syncros ds23-as felni) a hope agyhoz is? Ha átfûzöm az új agyra a kereket a küllõanyákat célszerû cserélni? Ha kell tudtok boltot, linket adni, ahol kapok színes alu küllõanyákat?

Elõre is köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Köszi, de 26os kéne, a gumik már megvannak. Néztem már az agyat, do42sb meg do41sb két mamooth felnivel mondjuk, plusz 8000 lenne fûzéssel küllõvel csak még szeretnék egy avid bb5 tárcsát is és elég limitált a keret vagy néztem tektrot tárcsával, de kb ugyanannyi. Szal igazából azok a rodi kerekek érdekelnének, de eddig senki nem tud semmit =(