Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem ragaszkodom, de ahogy látom 2x annyiba kerül a Mavic :/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

sun singletrack helyett lehet alternatíva az equalizer 29 vagy esetleg a 27?
31 az kb ugyanaz mint a singletrack ugy látom. ST-kel nem volt bajom eddig, de kicsit könnyíteni szeretnék.
akár DH-t is kapna, de egyrészt fullyba lesz, másrészt meg cuccal együtt is max. 60kiló vagyok :)

vagy rhyno lite aztán kész?
csak az meg hogynézki a fékfelülettel :P

mégedit: az equalizer29 tényleg csak 520g?

Mavic XM719 Disc, vagy ha masszívabbat akarsz, akkor EN521 Disc
Nem értem, minek ragaszkodsz annyira a Sun-hoz?:chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

31 az kb ugyanaz mint a singletrack ugy látom. ST-kel nem volt bajom eddig, de kicsit könnyíteni szeretnék.
akár DH-t is kapna, de egyrészt fullyba lesz, másrészt meg cuccal együtt is max. 60kiló vagyok :)

A rhyno lite nehezebb, mint az ST, 610g körül van az összes. Az ST meg csak 590g (a valóságban is).

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

berdim

berdim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

toldani nem merném, kellene keresni hozzá tengelyt, ha nagyon nem megy, akkor esztergáltatni hozzá.
a váz összehúzását nem merném erõltetni. esetleg egy acélvázon, amiért nem kár, mert amúgy is ilyen városi futkosós bringának használod... de karbonnal nem merném én sem

Hello!
Igen, azóta már többen is az esztergáltatást javasolták. Valakinek van bevált esztergályos ismerõse? :-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
toldani nem merném, kellene keresni hozzá tengelyt, ha nagyon nem megy, akkor esztergáltatni hozzá.
a váz összehúzását nem merném erõltetni. esetleg egy acélvázon, amiért nem kár, mert amúgy is ilyen városi futkosós bringának használod... de karbonnal nem merném én sem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

berdim

berdim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy szabvány 130as hátsó (karbon) villa, és van egy Spengle telikerék, aminek - mint kiderült - 118-as a tengelye. Bele tudom tenni a kereket a villába, de nagyon necces, mert rendesen össze kell szorítani a villákat, nagyon feszül, és karbonnál ez nem az igazi. A tengelyen vannak alátétek is, de ez nem sokat javít a helyzeten - túl sok az a +12mm.
Szerintetek mi a megoldás? Lehet nagyobb tengelyt kapni? Állítólag spéci Spengle tengely ez... Vagy "rávarázsolni" 6-6 mm-t? :-)

Elõre is nagyon köszönöm a tanácsokat!!

üdv
márk

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A küllõanyával az a gond, hogy hozzá tud "kopni" a felnihez és az új felniben is majd úgy akar állni.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Xt tárcsás hátsó agyam van, elvileg Hope pro II lesz. Mit kell lemérnem az agyon ahhoz, hogy kiderüljön jók-e a xt-hez passzoló küllõk a hope agyhoz is? Ha átfûzöm az új agyra a kereket a küllõanyákat célszerû cserélni?

fölösleges cserélni a küllõanyát.
mérd az küllõperem átmérõt.
(kellene még a két küllõperem távolsága is az agy szélétõl, de én ezeket simán elhagynám, ha sajátomról lenne szó, akkora különbség nem lehet, hogy annyit ne engedjen)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Üdv!

Xt tárcsás hátsó agyam van, elvileg Hope pro II lesz. Mit kell lemérnem az agyon ahhoz, hogy kiderüljön jók-e a xt-hez passzoló küllõk (dt küllõk + syncros ds23-as felni) a hope agyhoz is? Ha átfûzöm az új agyra a kereket a küllõanyákat célszerû cserélni? Ha kell tudtok boltot, linket adni, ahol kapok színes alu küllõanyákat?

Elõre is köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Köszi, de 26os kéne, a gumik már megvannak. Néztem már az agyat, do42sb meg do41sb két mamooth felnivel mondjuk, plusz 8000 lenne fûzéssel küllõvel csak még szeretnék egy avid bb5 tárcsát is és elég limitált a keret vagy néztem tektrot tárcsával, de kb ugyanannyi. Szal igazából azok a rodi kerekek érdekelnének, de eddig senki nem tud semmit =(

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Valaki tudna nekem mondani valami a Rodi Excalibur kerekekrõl? Én még sehol sem hallottam róluk. Fõként érdekelne ez a három ebikeon kapható kerék, streetelni szeretnék vele.
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13129/
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13121/
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13117/
Nézegettem még a bikepositve freeride disc kerekeit is, de azt hallottam, hogy az agyak elég gyengék benne.

esetleg 24es felnivel?

http://ebike.hu/term...ni/24-coll/758/

single track olcsó és tartós
és mondjuk egy ilyet neki:

http://ebike.hu/term...hatso/disc/126/

azt 2mm-es sapim küllõt neki és rákendroll ;)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nem is downhillre kell, hanem kezdõ street inkább ... bár úgy veszem észre, ha nem azt írom be, hogy félmillós konám van, akkor nem is válaszolnak ... de hát ez van egyetemre járok és szüleim nem szponzorálják a bringám
Nah m1, azért nem kell felvenni, nekem nincs szükségem jelenleg 15ezres felnikre, ezekkel egy szezonnál többet úgysem akarok lehúzni, tehát nem 4 méteres ugratásokra készülök, de egy évet azért bírhatnának.

ezek elég alapszintû kerekek, olyan sokat nem kell várni tõlük......

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
'Nézegettem még a bikepositve freeride disc kerekeit is, de azt hallottam, hogy az agyak elég gyengék benne.'

Ezt saját tapasztalatból csak megerõsíteni tudom. Ami nálam van (ugya ez a country disc rettenet) egy fabadtkát sem ér. A pályafutása alatt 3szor lett tengely csere (folyamatosan kilazúl a tengely és még a menetrögzítõ se segít rajta semennyire) így a kónuszok is hamar hazavágódnak, a test csavarodik és én nem is igazán hajtom szét.
Haveromnak is ilyen van de neki elõl. Pont a minap tört el neki is a tengely benne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ezek elég alapszintû kerekek, olyan sokat nem kell várni tõlük......

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Valaki tudna nekem mondani valami a Rodi Excalibur kerekekrõl? Én még sehol sem hallottam róluk. Fõként érdekelne ez a három ebikeon kapható kerék, streetelni szeretnék vele.
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13129/
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13121/
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13117/
Nézegettem még a bikepositve freeride disc kerekeit is, de azt hallottam, hogy az agyak elég gyengék benne.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Hali!

Van valakinek tapasztalata B+ kontrás aggyal kapcsolatban?
Városi rohangálóba akarok fûzetni kontrás agyat (országúti felnivel) és ehhez akarok venni valamit. A B+ agy 2000 körül van az ebike-on.
Egyszerûbb lenne valahol lomizni, de gõzöm sincs hol találnék...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy a pékbe lehet barmolás nélkül szétszedni egy DT 240 hátsóagyat, mert zéró zsír van a mechanikában, ettõl persze szebb hangja van, mint Z. Jimmynek volt, de félek, hogy rögvest elkopik?

a tengely mindkét végérõl le kell venni a szûkítõ kupakot (én óvatosan befogtam satuba és úgy húztam le a kereket)
aztán a racsni oldaláról elkezded kiütni a tengelyt. nekem puszta kézzel nem jött össze.
ha kijött a tengely, utána már simán szétjön az agy.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A hátsóagy zsírozásához, vagy olajozásához, pontosabban az agy szétszedéséhez nem kell nagy tudomágy.
Szerszámmentesen megoldható.
A bringából kiszedett h.kereket a földre fekteted/fogaskoszorúval felfelé/ rálépsz két helyen a felnire, majd megfogod a legnagyobb fogaskereket és húzod magad felé.
Ezután hozzáférsz a mechanikához.
Bezsírozod, majd ugyanígy vissza.
Arra figyelj, hogy a záróanya/fogaskerék rögzítõ anya/ alatt lévõ kupak rendesen visszamenjen a helyére.

Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hogy a pékbe lehet barmolás nélkül szétszedni egy DT 240 hátsóagyat, mert zéró zsír van a mechanikában, ettõl persze szebb hangja van, mint Z. Jimmynek volt, de félek, hogy rögvest elkopik?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
elég sokszor volt ár szerintem. A dt oldalán fent van a leírás.
http://www.dtswiss.c.../Datasheet.aspx