Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elkepzeles szerintem jo. elsoagy nem para. hatso agynal meg ha ezzel a megoldassal kijon szepen a 130mm, akkor szinten. kulloperem ne izgasson, arra nincs standard ha jol tevedek

10-es sor ramegy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég
Sziasztok!
Van nekem a montimban (<-amit ritán használok) elõl egy Parallaxos LX agy.
Hátul egy Centerlockos LX agy.

Ezekbõl szeretnék összehozni egy edzõkereket országútra (felnit, meg küllõket kell vennem azt tudom); márcsak az agyak a kérdés.

Az elsõvel nem lesz gondom, csak át kell fûzni igaz?
A hátsónál csak tengely két végbõl kell lekapni 2,5 mm-t, meg a kúnusz és a ellenanya közti távtartót kellene kicserélnem.....vagy pedig tengely csere; erre mit mondtok?

Elméletileg (ahogy én tudom) mûködne így; a két küllõperem közti távolság mennyire okozhat problémákat?

És még egy: bár ez nem olyan fontos, de 10-es sort rá lehet e rakni az LX hátsóagyamra?

Köszi elõre is, Ákos

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha rendeltek CRC-rõl, szóljatok már, vennék egy új mavic 717-es felnit :)
szétcsaptam a hátsót tegnap

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy xc717 shimano xt kerekszett konnyebb lesz mint a crossride. plusz a 717felni hegesztett.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

ennyibõl én inkább építenék, ha nagyon 50körül szeretnél maradni. ez az az ár, amiért még igazán jó gyári kereket nem kapsz. ha gyári kereket keresel, akkor nézz szét crc-n (chainreactioncycles.com) vagy nézd meg a magyar oldalakat, kérdezz, válaszolunk, de én szvsz 50-ért maradnék az épített keréknél a gyárival szemben.

Épített kerék is érdekel természetesen.
De Bikertigger javaslatát egy webshop ajánlata alapján sem tudtam 50 körül összeállítani. Lehet rossz helyen keresgéltem.
Kedvenc kerékpárbotlomban javasolták a Mavic crossride szettet.
Erröl mi a véleményetek?
Köszi

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszi a tanácsot.

Gyári kész szettböl mit javasolnátok?

ennyibõl én inkább építenék, ha nagyon 50körül szeretnél maradni. ez az az ár, amiért még igazán jó gyári kereket nem kapsz. ha gyári kereket keresel, akkor nézz szét crc-n (chainreactioncycles.com) vagy nézd meg a magyar oldalakat, kérdezz, válaszolunk, de én szvsz 50-ért maradnék az épített keréknél a gyárival szemben.

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

gyári szettre gondolsz vagy építettre ?

ha utóbbi akkor mavic 717, xt vagy novatech disc light agyak, mach1 vagy dt küllõk.

Köszi a tanácsot.

Gyári kész szettböl mit javasolnátok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok

Kerék építés topicba, tudom nem a leg megfelelõbb helyen teszem fel a kérdésem, de azért beírom. :)
Keresek XC-re maratonozásra turázásra valami tárcsás kerékszettet.
full X9 váltás stroker trail fékek és manitou R7 platinum mellé keresem a kerekeket, egy caprine aluvázba. olyan 50 pénzt költenék rá, én magam egy kb 80kg-s figura vok. Mivel egyáltalán nem vok jártas a kerék témában, szíveasen veszem a tanácsaitokat.
Köszi

gyári szettre gondolsz vagy építettre ?

ha utóbbi akkor mavic 717, xt vagy novatech disc light agyak, mach1 vagy dt küllõk.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok

Kerék építés topicba, tudom nem a leg megfelelõbb helyen teszem fel a kérdésem, de azért beírom. :)
Keresek XC-re maratonozásra turázásra valami tárcsás kerékszettet.
full X9 váltás stroker trail fékek és manitou R7 platinum mellé keresem a kerekeket, egy caprine aluvázba. olyan 50 pénzt költenék rá, én magam egy kb 80kg-s figura vok. Mivel egyáltalán nem vok jártas a kerék témában, szíveasen veszem a tanácsaitokat.
Köszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Sziasztok!
Egyszerû kérdésem lenne, mennyivel jobb az ipari csapágy, mint a kónusz? Szervízelés, megbízhatóság, élettartam stb ...
Eddig akárhol megnéztem a témát, mindenki csak azt magyarázta, hogy nem ipari, hanem mélyhornyú csapágy, de igazából nem erre lennék kíváncsi. :)

Nekem volt iparis Trinity V-fékes agyam. Egy pár. Pár ezer km után meghalt benne a csapágy. Aztán az SKF is. Sokan viszont hasonló konstrukciót hasnyálnak teljes megelégedettség mellett.

Kónuszos? Shimano ezt preferálja. Megfelelõ por/vízvédelem mellett teljesen jó szerintem.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok!
Egyszerû kérdésem lenne, mennyivel jobb az ipari csapágy, mint a kónusz? Szervízelés, megbízhatóság, élettartam stb ...

Üdv mindenkinek.

A fenti kérdés engem is érdekelne,továbbá még az is hogy Beretta márkanevü kerékszettet és azon belül is a Joytech márkáju agyat használ(t)-e már valaki?
Engem a használt csapágy tipusa,szervízelése,megbízhatósága stb.. érdekelne?

A válszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok!
Eddig akárhol megnéztem a témát, mindenki csak azt magyarázta, hogy nem ipari, hanem mélyhornyú csapágy, de igazából nem erre lennék kíváncsi. :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Élni tudni kell Mavic vagy DT... :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Janinak UFO elõre... :)

Simán bírná alattam, én csak hátsó felni gyilkos vagyok :) , csak azért nem gondolkoztam az ufo-n, mert ahhoz nincsenek itthon küllõim.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Janinak UFO elõre... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Andris... :)
DS2 425 nálam. Mindkettõ.

mondjad, mit mosolyogsz?! :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Andris... :)

DS2 425 nálam. Mindkettõ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
akkor keressünk egy pár UFO felnit. egy nekem is kellene :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ds2-re mértem anno 430/432-t.
én inkább equalizert vennék vagy 717-es mavicot. elõbbirõl majd megkérdezem a Marcit, hogy mik a tapasztalatai.

magadnak kell amúgy?

Igen, nekem kell, de még teljesen elméleti alapon építem a kereket egy nem létezõ bringába (majd elmesélem :) ). Elsõ keréknek lenne, ott szinte minden bírná alattam.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A sun equalizer 23-ról, ds1xc-rõl, ds2xc-rõl tud valaki pontos mért súlyadatot?

ds2-re mértem anno 430/432-t.
én inkább equalizert vennék vagy 717-es mavicot. elõbbirõl majd megkérdezem a Marcit, hogy mik a tapasztalatai.

magadnak kell amúgy?