Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Köszi, de melyik is pontosan a szabadonfutó? A 18-as elem?
http://techdocs.shim...69830608927.pdf

a 17-es a szabadonfutó, az így egybe van, nem is tudod szétszedni jobban.
ki kell belezni az agyat (tengely,kónusz,porvédõk,alátétek,csapágyat kiszedni)
majd a 15-ös csapot pedig egy imbuszkulcsal ki tudod csavarni, új jön le a szabadonfutó
érdemes kinyomtatni ezt az ábrát
összerakásnál mindent átzsírozni, golyók számára vigyázni (9-9 db)
nem túlhúzni
amire figyelned kell:

- érdemes szétszedésnél csak az egyik oldalt lecsavarni, mégpedig csak a szabadonfutó felöli oldalt (a gumis oldalt ne lazítsd meg, csak húzd ki tengelyestül)
- sorrendek: a berakási és nézeti sorrend nagyon fontos. nem csak az a lényeges hogy melyik alkatrész jön egymás után, hanem hogy az adott alkatrész melyik fele néz az elõtte lévõ felé. ábra kinyomtat, szét szerelés közben sorbarak
- miután összerakod ne húzd meg túl szorosra, de túl lazára se mert akkor kotyogni fog a tengely.

keress ebben a topicban vissza, már rengetegszer szétszedtük ezt az agyat

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hú köszi szépen..most már minden tiszta ;)
Ezer kösz :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hello! :)

Még soha nem láttam közelrõl ezért érdekelne.....
Az UST-s felniknél a küllõt hogyan fûzik be? mert ugye a felni belsõ oldalán nincsenek lyukak..észszerûen.
Én arra gondoltam hogy a nipli gyárilag bennevan a felnibe...és az vhogy forog benne...lehet most hülyeséget írtam :D
És milyen árba vannak ezek a felnik?
Kösz elõre is ;)

kb ugy kell elkepzelni mintha a felniben levo szegecselest ki birnad szedni. van benne egy nagy furat, abba tekersz bele egy kis gyurut ami tartja a niplit.

fuzese idegolo, mivel ugy csinalod, hogy minden luknal eloszor kiszeded ezt a gyurut, belepottyantod a niplit, aztan visszatekered a felnibe, es aztan tudod belecsavarni mibe a kullot.

igy nez ki mikor nincs benne a gyuru

Feltöltött kép

es igy nez ki mikor benne van a gyuru, es abban a nipli

Feltöltött kép

a XM 819-es darabja 19000 forintocska
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sram sorokhoz lehet kapni külön a fogaskerekeket?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Bevállalható a Sunrace 11ezer forint körüli sora az Xt helyett? Spórolnék ha lehet és ahogy elnéztem a boltban a Sunrace kettesével van, míg az Xt alsó 4 lánckereke külön. Meg persze olcsóbb is, ami nem utolsó szempont :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hello! :)

Még soha nem láttam közelrõl ezért érdekelne.....
Az UST-s felniknél a küllõt hogyan fûzik be? mert ugye a felni belsõ oldalán nincsenek lyukak..észszerûen.
Én arra gondoltam hogy a nipli gyárilag bennevan a felnibe...és az vhogy forog benne...lehet most hülyeséget írtam :D
És milyen árba vannak ezek a felnik?
Kösz elõre is ;)

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

kicseréléshez szerviz, vagy a shimano weboldalán van "robbantott" ábra az agyról

Köszi, de melyik is pontosan a szabadonfutó? A 18-as elem?
http://techdocs.shim...69830608927.pdf

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a hope agy csomagolasa ha megvan, akkor a dobozt kinyitva lennie kell benne egy matricanak amiben ok is irjak, hogy ajanljak a tartobakos sor hasznalatat [xt, es felfele, pg980 es felfele] mivel a normal fogsorok tonkreteszik. szoval nem csak a boltosod kamukazik

szedtem mar le sok-sok anyazas aran deore sort Chris King agyrol, nem volt szep latvany. nyilvan a tartobakos is bele fog harapni kicsit, mivel ugye van azon is kulonallo lanckerek, de valahogy megis kultoraltabb megoldas.

es persze nem kotelezo alu kazettatestu agyat hasznalni, ha a tartossag fontosabb mint a suly.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali!
Választottam végre a DT és a Mavic felni között. Mavic gyõzött. De most lamentálok, hogy 313(9?) vagy megéri 717(9) ,, nem emlékszem a számok végére,,. Szóval a 7-es 15 petákkal lenne több, ami számomra nem elhanyagolható tény. Kérdés, hogy megéri e többletet. A 3as ragasztott a 7-es pedig hegesztett + könnyebb (nem sokkal).
Továbbá 2 vagy 3 keresztes legyen a fûzés. Érdemes e az elsõt radiálisan vagy lehet az is keresztes. Utánanézve a gyártóknak változó. Mavi (rad + 2kereszt), Shimano 3 kereszt, DT változó.
Várok ötleteket. Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani! Akkor mi a megoldás egy 93kg-os "nem pörgetõs" stílusú emberkének, ha alu kazettateste van? Csak mert a deore tönkreteszi, az xt is, mivel az alu tartóbak utáni 3 vagy 4db különálló fogaskerék átszakadhat. Sokat gondolkodtam már ezen.... Te mit használsz?

szerk: megelõztek, de azért még érdekel:)

Én már pörgetõs vagyok és 79kg :) .
Szerintem nincs megoldás, nem hiába titán kazettás az xtr. Vagy szerezni kell egy olyan sort, amin csak a 2 legkisebb van külön.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

miért milyen sorod van Jani? :)

Van egy xt és egy sunrace. Az alu kazettás agyamon a sunrace-t használom, csak a 14, 12, 11 van külön rajta, a többi párosával tartóbakon.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Abban igazuk van, hogy a deore sor tönkreteszi az alu kazettatestet, mindenképpen le kell cserélni tartóbakosra. Mivel könnyû vagy és nem vagy egy "izomtibor :) " ezért az xt jó lesz, de pl alattam már az xt 16osa (ami már különálló) bemarná a kazettatestet.

MJani! Akkor mi a megoldás egy 93kg-os "nem pörgetõs" stílusú emberkének, ha alu kazettateste van? Csak mert a deore tönkreteszi, az xt is, mivel az alu tartóbak utáni 3 vagy 4db különálló fogaskerék átszakadhat. Sokat gondolkodtam már ezen.... Te mit használsz?

szerk: megelõztek, de azért még érdekel:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

...de pl alattam már az xt 16osa (ami már különálló) bemarná a kazettatestet.

miért milyen sorod van Jani? :)

Gabe84: mérd már le légyszi pontosan hogy milyen súlyban van a hope pro2 hátsó agy. köszi

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Köszi!
Valami hasonlóra tippeltem.
Ez javítható hiba vagy kuka?

a szabadonfutót elég egyszerû kicserélni, egy újért kb 3,5-5 málnát kérnek (már ha van a konkrét típushoz)
egy komplett deore agy ára meg 4,5-6 ig terjed szóval jobban jársz ha veszel kompletten egy új agyat, és kicseréled a szabadonfutót.
és akkor még marad egy új tengelyed,kónuszokkal,porvédõvel, csapággyal ami még késõbb jól jön

kicseréléshez szerviz, vagy a shimano weboldalán van "robbantott" ábra az agyról

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Meghozta a postás bácsi a Hope Pro II hátsó agyat, bitang hangja van :) Favorizált kerékpár boltomban azt mondták, hogy mivel alu a szabadonfutó a deore soromat cseréljem xt-re. Indoklás: az xt-n a lánckerekek kettesével vannak egymáshoz rögzítve, míg a deore-n egyesével, így az jobban bevág a szabadonfutóba. A magyarázat logikusnak tûnik, de csak úgy nem dobnék ki kopóalkatrészre 15ezer ft-t. Nem használom túl sokat ezt a bringámat(max. 1000 km/év). Érv ellenérv a deore sor maradása mellett? :)

Kösz, Gábor

Az indoklás rossz, mert az xt-n nem kettesével vannak a lánckerekek, hanem a legnagyobb 5 van egy tartóbakon.
Abban igazuk van, hogy a deore sor tönkreteszi az alu kazettatestet, mindenképpen le kell cserélni tartóbakosra. Mivel könnyû vagy és nem vagy egy "izomtibor :) " ezért az xt jó lesz, de pl alattam már az xt 16osa (ami már különálló) bemarná a kazettatestet.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Meghozta a postás bácsi a Hope Pro II hátsó agyat, bitang hangja van :) Favorizált kerékpár boltomban azt mondták, hogy mivel alu a szabadonfutó a deore soromat cseréljem xt-re. Indoklás: az xt-n a lánckerekek kettesével vannak egymáshoz rögzítve, míg a deore-n egyesével, így az jobban bevág a szabadonfutóba. A magyarázat logikusnak tûnik, de csak úgy nem dobnék ki kopóalkatrészre 15ezer ft-t. Nem használom túl sokat ezt a bringámat(max. 1000 km/év). Érv ellenérv a deore sor maradása mellett? :)

Kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

jaja láttam, hogy õk csinálják. a mostani agyam egy XT2003-as asszem. vagy fél kiló, hát annál tuti könnyebb. Régen néztem Hope Pro II-es agyat, de persze, hogy nem volt forgalmazó az országban. :D

erre találták ki az internetet. chainreactioncycles.com-ról tudsz rendelni hope agyat, akár komplett kerékként fûzve is. úgy még jobban is jössz ki a dologból.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
jaja láttam, hogy õk csinálják. a mostani agyam egy XT2003-as asszem. vagy fél kiló, hát annál tuti könnyebb. Régen néztem Hope Pro II-es agyat, de persze, hogy nem volt forgalmazó az országban. :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

Sziasztok! Segítségeteket kérném. Egy új elsõkereket építenék a régi túl nehéz. Találtam egy szép, könnyû agyat, de semmilyen véleményt nem láttam róla sehol. Kérdezem, hogy szerintetek jó-e
BTS XC ELITE 142g
http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg

Cseke uj termékcsaládja a BTS (a bike+ után) mivel most jött ki nemrég kétlem hogy tul sokan használnák, de ez is egy matricázott tajvani elsö agy, nem lehet tul sokmindent elrontani benne, és a sulya elég jo. (bár azért le kéne mérni azt...)
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Egy új elsõkereket építenék a régi túl nehéz. Találtam egy szép, könnyû agyat, de semmilyen véleményt nem láttam róla sehol. Kérdezem, hogy szerintetek jó-e
BTS XC ELITE 142g
http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé