Gumitopik?Sziasztok!
Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???
Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.
Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?
Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Posted 2009. June 07. - 15:32

A sebesség mindent megold.
Posted 2009. June 07. - 15:29

Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???
Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.
Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?
Posted 2009. June 07. - 15:27

Sziasztok.
A fölösleges fejlesztés jegyében felnit cseréltem, mert kihagyhatatlanul olcsón jutottam hozzá.
A régi DT 2mm-es acél küllõket fûztem vissza ám a viharvert acél küllõanyák helyett, DT alu küllõanyákat építettem be.
Sújos bringás vagyok de több mint kettõ éve semmi gondom nem volt a 32 küllõs kerekeimmel, vajon eztán lesz??
Vagy szarjak rá, ugyan úgy bírni fogják?
Akinek van tapasztalata a témában az légyszi válaszoljon.
Kösssz.
Posted 2009. June 07. - 14:22

Posted 2009. June 07. - 14:15

3,2mm, ugyanakkora mint a réz.Ha valakinek van 2 mm-es küllõhöz való DT alu nipplije és tolómérõje, tegye már meg, hogy megméri, hogy tudjam, hogy milyen küllõkulcs kell hozzá. De ha valaki tudja enélkül is, nekem az is jó.
Posted 2009. June 07. - 14:07

Posted 2009. June 06. - 21:19

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. June 06. - 21:05

Posted 2009. June 06. - 20:57

Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a Deore hátsó agyam fordulatonként kattan egyet, ha terheletlenül hátrafelé forgatom?
Soha nem ugyanannál a pontnál csinálja, és ha visszaforgatom egy kicsit, majd ismért áthalad ugyanazon a ponton, akkor nem csinálja.
Legegyszerûbb, ha szétszeded és megnézed, mi okozza a kattanást.
A robbantott ábrán tényleg a 17es számú a szabadonfutó, de nem értem, miért javasol mindenki komplett cserét. A tengelyt és a rajta lévõ cumókat kapd ki az agyból, aztán a 16ossal jelölt golyókat is. A zsírt töröld ki a jobb oldalról. A golyópálya peremén lennie kellene szemben két bevágásnak. Oda kell legyártani egy megfelelõ méretû laposvasat, és kitekereni az óramutató járásával megegyezõ irányban, mivel fordított menetes a cucc.
Bent valószínûleg 2×25db 3,05mm-es golyó fog várni, 2-3kalapács és egy rugó. Ha valamelyig golyó vagy kalapács eltört, az simán okozhat rendellenes kattogást. Ami kopott/törött, az minimális pénzbõl pótolható.
Fordított sorrendben össze is tudod rakni a racsnitestet, lényeg, hogy jól húzd meg a jobb csészét, nehogy idõközben kilazuljon. Másrészt a kalapácsok alá jobb nem zsírt kenni, mert ha beletapad, akkor nem fog normálisan reteszelni a cucc.
Posted 2009. June 06. - 20:21

Köszi, de melyik is pontosan a szabadonfutó? A 18-as elem?
http://techdocs.shim...69830608927.pdf
a 17-es a szabadonfutó, az így egybe van, nem is tudod szétszedni jobban.
ki kell belezni az agyat (tengely,kónusz,porvédõk,alátétek,csapágyat kiszedni)
majd a 15-ös csapot pedig egy imbuszkulcsal ki tudod csavarni, új jön le a szabadonfutó
érdemes kinyomtatni ezt az ábrát
összerakásnál mindent átzsírozni, golyók számára vigyázni (9-9 db)
nem túlhúzni
amire figyelned kell:
- érdemes szétszedésnél csak az egyik oldalt lecsavarni, mégpedig csak a szabadonfutó felöli oldalt (a gumis oldalt ne lazítsd meg, csak húzd ki tengelyestül)
- sorrendek: a berakási és nézeti sorrend nagyon fontos. nem csak az a lényeges hogy melyik alkatrész jön egymás után, hanem hogy az adott alkatrész melyik fele néz az elõtte lévõ felé. ábra kinyomtat, szét szerelés közben sorbarak
- miután összerakod ne húzd meg túl szorosra, de túl lazára se mert akkor kotyogni fog a tengely.
keress ebben a topicban vissza, már rengetegszer szétszedtük ezt az agyat
Posted 2009. June 06. - 18:40

Posted 2009. June 06. - 16:27

Hello!
Még soha nem láttam közelrõl ezért érdekelne.....
Az UST-s felniknél a küllõt hogyan fûzik be? mert ugye a felni belsõ oldalán nincsenek lyukak..észszerûen.
Én arra gondoltam hogy a nipli gyárilag bennevan a felnibe...és az vhogy forog benne...lehet most hülyeséget írtam
És milyen árba vannak ezek a felnik?
Kösz elõre is
kb ugy kell elkepzelni mintha a felniben levo szegecselest ki birnad szedni. van benne egy nagy furat, abba tekersz bele egy kis gyurut ami tartja a niplit.
fuzese idegolo, mivel ugy csinalod, hogy minden luknal eloszor kiszeded ezt a gyurut, belepottyantod a niplit, aztan visszatekered a felnibe, es aztan tudod belecsavarni mibe a kullot.
igy nez ki mikor nincs benne a gyuru

es igy nez ki mikor benne van a gyuru, es abban a nipli

a XM 819-es darabja 19000 forintocska
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. June 06. - 11:14

Posted 2009. June 06. - 11:12

Posted 2009. June 06. - 10:25

Még soha nem láttam közelrõl ezért érdekelne.....
Az UST-s felniknél a küllõt hogyan fûzik be? mert ugye a felni belsõ oldalán nincsenek lyukak..észszerûen.
Én arra gondoltam hogy a nipli gyárilag bennevan a felnibe...és az vhogy forog benne...lehet most hülyeséget írtam

És milyen árba vannak ezek a felnik?
Kösz elõre is

Posted 2009. June 06. - 09:55

kicseréléshez szerviz, vagy a shimano weboldalán van "robbantott" ábra az agyról
Köszi, de melyik is pontosan a szabadonfutó? A 18-as elem?
http://techdocs.shim...69830608927.pdf
Posted 2009. June 06. - 00:41

szedtem mar le sok-sok anyazas aran deore sort Chris King agyrol, nem volt szep latvany. nyilvan a tartobakos is bele fog harapni kicsit, mivel ugye van azon is kulonallo lanckerek, de valahogy megis kultoraltabb megoldas.
es persze nem kotelezo alu kazettatestu agyat hasznalni, ha a tartossag fontosabb mint a suly.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. June 05. - 22:43

Választottam végre a DT és a Mavic felni között. Mavic gyõzött. De most lamentálok, hogy 313(9?) vagy megéri 717(9) ,, nem emlékszem a számok végére,,. Szóval a 7-es 15 petákkal lenne több, ami számomra nem elhanyagolható tény. Kérdés, hogy megéri e többletet. A 3as ragasztott a 7-es pedig hegesztett + könnyebb (nem sokkal).
Továbbá 2 vagy 3 keresztes legyen a fûzés. Érdemes e az elsõt radiálisan vagy lehet az is keresztes. Utánanézve a gyártóknak változó. Mavi (rad + 2kereszt), Shimano 3 kereszt, DT változó.
Várok ötleteket. Köszi
Posted 2009. June 05. - 21:11

Én már pörgetõs vagyok és 79kgMJani! Akkor mi a megoldás egy 93kg-os "nem pörgetõs" stílusú emberkének, ha alu kazettateste van? Csak mert a deore tönkreteszi, az xt is, mivel az alu tartóbak utáni 3 vagy 4db különálló fogaskerék átszakadhat. Sokat gondolkodtam már ezen.... Te mit használsz?
szerk: megelõztek, de azért még érdekel:)

Szerintem nincs megoldás, nem hiába titán kazettás az xtr. Vagy szerezni kell egy olyan sort, amin csak a 2 legkisebb van külön.
Posted 2009. June 05. - 21:04

miért milyen sorod van Jani?
Van egy xt és egy sunrace. Az alu kazettás agyamon a sunrace-t használom, csak a 14, 12, 11 van külön rajta, a többi párosával tartóbakon.