Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2009. június 10. - 15:16

Írta 2009. június 10. - 13:16

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy Mavic Crossride kerékszettem.
Újonnan vettem. Kb. 200 km-et mentem vele és /NEM KIRÖHÖGNI!/ arra lettem figyelmes,hogy a racsni kalapács hangja csöndesedett. Ez normális?Vagy forduljak orvoshoz?
Írta 2009. június 09. - 14:25

Azt szeretném megkérdezni, hogy DT Swiss 370-es aggyal kapcsolatban van e bárkinek bármilyen tapasztalata, véleménye stb.
A netet már eléggé átnyálaztam, tudom, hogy a DT szerint egy "belépõ" agy de nyilván más gyártók termékeihez is érdemes lenne viszonyítani...
Nem tudtam azt sem kideríteni, hogy hátul hány csapágyas lehet és vajon ha ezzel gond lenne akkor lehet e egyáltalán javítani, csapágyat cserélni stb. na és persze milyen áron...?!
Köszi elõre is.

Írta 2009. június 08. - 20:23

és nem izgulok, hogy gáz lenne vele.

Írta 2009. június 08. - 20:16

fogaskerék leszedésérõl pedig a szerelõs topikban pont most olvashtasz:
http://forum.bikemag...read.php?t=1146
amúgy ha tudsz angolul, akkor a ParkTool website-on nagyon jó repair help van fent.

Írta 2009. június 08. - 17:30

Valószínû ezt fogom rendelni
2*MACH1 MX 'V'
elsõ agy:Novatec DO41SB Light 32L
hátsó agy:BikePositive Travel Disc hátsó
küllõ: Dt Competition,elvileg 1.8-as
Elsõ kerék 32 küllõs lesz,mert olyan van ebike-on.Hátsót meg nem tudom bevállaljam-e 32-esnek,bár nem hiszem,hogy gond lenen a 60 kilós súlyommal.
Gumi egyelõre marad a mostani WTB motoraptor,késõbb majd veszek rá valami másikat.
Írta 2009. június 08. - 14:35

Írta 2009. június 08. - 09:43

Érdeklõdnék hogy Ti mit tudtok mondjuk a Campa szettekel kapcsolatosan, gondolok itt arra, hogy a Recordtól és a Chorustól milyen sebességel mennek lejebb a fejlesztések?
Tehát, ha most veszek egy Chorust, akkor az a jövõ évi Centaur-ban már benne lesz, vagy ez hogy mûködik?
Köszi
Írta 2009. június 08. - 09:24

annyival nem olcsóbb sztem, viszont nem hegesztett és anyagban sem ugynazxm317-es mavic felni nem játszik be esetleg?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 07. - 23:59

Írta 2009. június 07. - 22:58

meg a webáruházban nem is fûznek, úgyhogy muszáj lesz telefonálni:)Köszi!
Majd felhívom õket,hogy van-e éppen nekik,oldalukon agyak csak shimanok vannak,de talán van nekik novatec is.Nem tudom melyik a régebbi típusú 6 csavaros agy:) Meg talán felni is van mindkettõ,csak oldalukon nincs kint.
egyébként nagyon sok dolog nincs fenn webshopban, ami a boltban van/ vagy tud lenni. én tavaly ilyentájt vettem ott az xt agyakat, akkor azt hiszem 16ból kijött a kettõ. az én rangsorom:1. sh xt+ sun mach4 2.b+ travel+sun mach4 3.novatec+sun mach4, 4.-5.-6. ugyanez a mach1 mx felnivel.
Írta 2009. június 07. - 22:57

Edit:nézegetem a gumikat,lehet,hogy amiatt olyan nehéz a kerekem?Városba mi számít normális súlynak?
Írta 2009. június 07. - 22:48

bardocz: alapvetõen egyetértek Bálinttal, viszont nem adtál meg anyagi keretet és konkrétabb felhasználási területet - bár sejtem, hogy light XC/maraton jellegû dologról lenne szó...érdemes még az apróban is nézelõdni, elég jó kerekeket lehet kifogni jó árakon.
az 1.8as küllõ jó lesz, agyból viszont én 18-20ezer/pár árban a B+ Travel Disc-et venném, vagy régebbi 6 csavaros xt-t.
Írta 2009. június 07. - 22:42

Ha mindent leírnék ami történt velem, az nagyon hosszú lenne, de akkor belátnád hogy a bringám nincsen túlépítve, és pláne nem vagyok pénzes gyerek.
Jelen formájában problémamentesen mûködik, és sokat spóroltam rá hogy ez így legyen.
Ennyi.
Az életem megváltozott ezzel, és ha lehet senki ne froszlizzon ezért.
Sziasztok.
Nem igazán értem, hogy a kiemelt fordulatok hogy jönnek ide, de mindegy, nem érdekes.:chin:
Én pedig azt mondom, hogy túl van építve, és ebbõl a szempontból lényegtelen momentum, hogy korábban mi történt veled. Olvasva korábbi hozzászólásaidat, és a különbözõ megoldásokat, amiket említettel, illetve mostani válaszod, csak megerõsítik a véleményem. Egy ésszerûen összerakott kerékrendszerrel igen komoly súlyt tudnál spórolni, és ehhez nem kell pénzes gyereknek lenni.
Meggyõzni nem akarlak. Ha a mostani megoldásod elégedettséggel tölt el, akkor használd egészséggel.
Írta 2009. június 07. - 22:31

Majd felhívom õket,hogy van-e éppen nekik,oldalukon agyak csak shimanok vannak,de talán van nekik novatec is.Nem tudom melyik a régebbi típusú 6 csavaros agy:) Meg talán felni is van mindkettõ,csak oldalukon nincs kint.
Írta 2009. június 07. - 22:24

felni mach1 mx vagy sun mach4 tökéletes. agyból novatec, bike+ hasonló árban, vagy ha találsz régebbi 6 csavaros shimano xt-t, akkor az. bringabutikban elvileg még van belõle, elég jó áron, ott van mindkét felnibõl is. össze is fûzik. küllõbõl szintén mach1-et ajánlanám. nem lesz extrém könnyû kerék, de legalább erõs lesz és nem túl drága.Szeretnék majd összerakni egy kerékszettet,és ebben kérném a segítségeteket.Olvasgattam a témában,és arra jutottam,hogy v-fékes felni,és 6 csavaros tárcsás agy kéne,ipari csapágyas,lehetõleg novatec.Ami lényeg lenne,hogy könnyû legyen,a mostani elsõ kerekem önmagában gumival együtt 2.2kg.Néztem Sun CR18-as felnit,nem is drága,könnyû,de azt írják róla,hogy nagyon könnyen lesz benne nyolcas.Mach1 MX V,meg B+ XC Devilt néztem eddig.Fontos lenne az is,hogy olcsó legyen,szóval Mavic XC 717,és hasonlók szóba se jöhetnek.Illetve olyan helyrõl legyen,ahol össze is fûzik nekem,küllõ tökmindegy,valami 1.8-as acél teljesen jó,könnyû vagyok,nem hiszem,hogy probléma lenne vele.(60kg)
Írta 2009. június 07. - 22:20

A Novatec agyakkal egyébként semmi bajom, ha vanak belõlük könnyebbek (és úgy láttam vannak, pl. DH61SB/A, ill. DO42SB Light), akkor esetleg olyanok is szóba jöhetnek majd, de egy Sun Ringlé már nem férne bele a költségvetésbe

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. június 07. - 22:16

Írta 2009. június 07. - 22:03

Csupán azért, mert érdekel, mihez kell ennyire túlépített kerékpár.
Ha mindent leírnék ami történt velem, az nagyon hosszú lenne, de akkor belátnád hogy a bringám nincsen túlépítve, és pláne nem vagyok pénzes gyerek.
Jelen formájában problémamentesen mûködik, és sokat spóroltam rá hogy ez így legyen.
Ennyi.
Az életem megváltozott ezzel, és ha lehet senki ne froszlizzon ezért.
Sziasztok.
Írta 2009. június 07. - 21:51

Csupán azért, mert érdekel, mihez kell ennyire túlépített kerékpár.Szia.
Nem szégyellem már 20kg-ot fogytam így most 135kg körül vagyok, és ezt csak a bringának köszönhetem.
Magellan CRUX váz, Sun Intense felnik, lx hajtómû, Schwalbe Marathon XR gumik, Dirt Jump III teló, nem behatározható stílus, 3 év tapasztalatából építettem, és aszfalton használom minden mennyiségben.
Téged miért érdekel???