Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Novatec hátsóagyban kicseréltem mind a négy csapágyat, és most van egy olyan gondom, hogy a szabadonfutás rosszabb lett, és begogja a kereket. A csapágyak biztos, hogy jól állnak, mert a tengely sokkal könnyebben forog, mint korábban. Én egy dologra tudok gondolni: van egy távtartó gyûrû, ami az agy jobb oldali csapágya és a szabadonfutó bal oldali csapágya közt van (remélem akinek Novatec agya van érti mire gondolok), és én úgy látom, hogy ennek az a szerepe, hogy a csapágyak érjenek egymáshoz és ne a szabadonfutó teste érjen az agy testéhez. És ha én egy picit beljebb ütöttem az új csapágyat, akkor már lehet, hogy van egy kis surlódás. Valakinek egyéb ötlete?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Tig meg a többiek: ha gondoljátok, van kölcsönbe egy pár 240-es dt agyam...;) :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hát még ha 1 kis zsírt raknál oda, még csendesebb lenne. Merthogy azt zsírozni szokták. De ne sokat, mert akkor meg nem fog jól retszelni !

Valószínûleg nem véletlen a viszonylagos szárazság a siklócsapágy már a lánc olajat is rosszul tolerálta, a zsírtól valószínûleg beállna mint a suszter dereka. A mûszer olaj viszonylag jó megoldás, egy bolti szerelõ aki már régóta használja az SL-t teflonos kenõanyagot használ, szerinte az a tuti.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
konuszos agyon tovabb tart a szabadonfuto csere mert ott a golyokat ki kell szedni es visszarakosgatni. csapagyasnal nyilvan ilyesmivel nem kell szoszolni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Most néztem CRC-n 53 fontért kapok külön szabadonfutót a Hope Pro II hátsó agyhoz, az XT sor meg 19ezer forint....ráadásul én a 6-7-8-9 sebsségeket használom 95 %-ban (nagyon keveset megyek terepen), ami ugye ugyanúgy egyesével van, mint az olcsóbb soroknál. Elgondolkodtam, lehet, hogy marad az egyszerû deore sor :) Szabadonfutót mennyire bonyolult cserélni?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem azzal csak gyengítenél rajta, én nem nyúlnék hozzá!

Nem tudom. Valaki régebben írta itt, hogy síkba csiszolta a felnit, ráadásul egy ufot.
Az a bajom, hogy 0,3mm-rel magasabb a felni peremfelõli része.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szerintem azzal csak gyengítenél rajta, én nem nyúlnék hozzá!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kicsit homorúra kopott a felnim szilvás után. Mivel érdemes síkba csiszolni?

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Hát az XTR agy hangtalansága után én nehezen szoktam meg az SLR-t, idegesített egy darabig, mondjuk nem csoda mert gyakorlatilag szárazon mûködik a kilincs szerkezet, kis mûszer olaj halkította kicsinyt.

Hát még ha 1 kis zsírt raknál oda, még csendesebb lenne. Merthogy azt zsírozni szokták. De ne sokat, mert akkor meg nem fog jól retszelni !
Marci

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

fogj egy vekony muanyaglapot, es befottesgumival rakd fel a vazra, h a vege epp beerjen a kullok koze. na annak olyan hangja lesz, mint egy motornak. 12 evesen nekunk igy volt robogonk :D

amugy meg lassits, szolj nekik szepen, es mosolyogj, amikor hatrafordulnak. hidd el mukodik, tapasztalat.
:bell:

Lassítok,és észreveszik általában,nem szoktam problémázni belõle,ha kicsit le kell lassítanom:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Novatec szabdonfutóban már tudok csapágyat cserélni, ha valakit érdekel, nyugodtan keressen.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

én meg anno azért adtam el a scott kerekszettemet mert iszonyúan idegesített a hangja

mavic szerencsére csöndes...

általában semmi recsegés ropogás cincogás nem tud érdekelni ami innen onnan jön a bringából egyedül a hangos racsnik tudnak halálra idegesíteni

Hát az XTR agy hangtalansága után én nehezen szoktam meg az SLR-t, idegesített egy darabig, mondjuk nem csoda mert gyakorlatilag szárazon mûködik a kilincs szerkezet, kis mûszer olaj halkította kicsinyt.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Olvastam az bikemagban a kerékszett tesztet és egy (számomra) érdekes dologra bukkantam. A Mavic Crossride kerékszettben nekem teljesen eltérõ az agyam, mint ami az újságban van. Utána néztem a Mavic honlapján is és ott is az újságban leközölt, ragasztott agyak vannak a kerékbe fûzve és a CNC-zett részek sem tûnnek túl szépnek. Ezzel szemben nekem mintha az egész agy egy darabból lenne és a megmunkálása is szebbnek tûnik, valamint teljesen másképp van kialakítva a küllõ-agy kapcsolat: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kb. másfél éves a kerékszett, szerintetek létezik vajon, hogy akkor még más agyakkal szerelték ezt a Crossride típust? Mert így megnézegetve a Mavic kerekeket, az enyémben lévõ agy inkább a Crosstrail-ben lévõre hajaz...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Én azért szeretem,ha marha hangos,mert gyakran megyek emberek között,nameg sokan a bicikliúton sétálgatnak,ami olyan széles,hogy két ember+1bicili nem fér el rajta,és ha abbahagyom a tekerést,és meghallják,már ugranak is el:) Csengõm meg nincsen,és szólni nem szoktam,csendes gyerek vagyok :-D

fogj egy vekony muanyaglapot, es befottesgumival rakd fel a vazra, h a vege epp beerjen a kullok koze. na annak olyan hangja lesz, mint egy motornak. 12 evesen nekunk igy volt robogonk :D

amugy meg lassits, szolj nekik szepen, es mosolyogj, amikor hatrafordulnak. hidd el mukodik, tapasztalat.
:bell:
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
én meg anno azért adtam el a scott kerekszettemet mert iszonyúan idegesített a hangja

mavic szerencsére csöndes...

általában semmi recsegés ropogás cincogás nem tud érdekelni ami innen onnan jön a bringából egyedül a hangos racsnik tudnak halálra idegesíteni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én azért szeretem,ha marha hangos,mert gyakran megyek emberek között,nameg sokan a bicikliúton sétálgatnak,ami olyan széles,hogy két ember+1bicili nem fér el rajta,és ha abbahagyom a tekerést,és meghallják,már ugranak is el:) Csengõm meg nincsen,és szólni nem szoktam,csendes gyerek vagyok :-D

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Az én zoggie ipari csapágyas hátsó agyamnak lassan 5 éve nincs hangja. Baj e? :D
Szerintem nem :) Nem hallani a reteszelést :) Nekem tetszik.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mondjuk nálam is halkult a Mavic.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kepes voltal elvinni egy tokeletesen mukodo biciklit a szervizbe azert mert nem hallod a racsni hangjat?

te jo eg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Megnézettem egy szervízbe. Nincs holtjátéka. Azt mondták találkoztak már õk is ilyen jelenséggel.
Õk is halják a hangokat................:scared: Akkó mégse õrûtem meg!